Bugün, 25 Aralık 2025 Perşembe
  • BIST 100

    14227,10%0,41
  • DOLAR

    42,83% 0,03
  • EURO

    50,49% -0,06
  • GRAM ALTIN

    6168,79% -0,38
  • Ç. ALTIN

    10014,28% 0,39

Ali Dağı'nda yamaç paraşütü parkuru

Ali Dağı'nda yamaç paraşütü parkuru

GÜNDEM 9.08.2024 09:44:36 0
Ali Dağı

Türkiye’nin önde gelen hava sporu merkezlerinden birisi olan Ali Dağı ve Paraşüt İniş Alanını ilgilendiren önemli bir karar alındı. Vatandaşların sıcak yaz günlerinde yoğun ilgi gösterdiği Yamaç Paraşütü İniş Alanı, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ve şehir protokolünün imzasıyla resmen Ali Dağı Yamaç Paraşütü İniş Parkuru oldu. Çiçek, “Talas’ımızın çalışkan belediye başkanı Mustafa Yalçın’a çok teşekkür ediyorum” dedi.

KAYSERİ (İGFA) -  Yamaç Paraşütü İniş Alanındaki tanıtım toplantısında konuşan Kayseri Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Serdar Sarıçam ve Türkiye Hava Sporları Federasyonu İl Temsilcisi Adem Hasgül, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’a hava sporlarına yapılan desteklerden dolayı teşekkür etti.

 İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun, yamaç paraşütü alanının niteliğiyle ilgili uzun zamandır yapılan çalışmaların artık sonuna geldiklerini belirterek, “Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından buranın notam ilan edilmesini sağladık. Bu da diğer hava taşıtlarının burayı tanıyıp bilmesi ve güvenli uçuş gerçekleştirmesi demek.” dedi.

“TÜRKİYE’DE 3 MERKEZKEN BİRİ ALİ DAĞI”

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Ali Dağı’nın Türkiye’nin önde gelen hava sporları merkezlerinden biri olduğunu ifade ederek, “Türkiye’de bulunan 3 yamaç paraşütü iniş alanından birisi burası. Burada uzun yıllar bu faaliyet yapılıyor. Son beş yılda yelken kanat ve yamaç paraşütünde şampiyonalar yaptık. Bu alan çok ilginç bir şekilde sosyal donatılar olmamasına rağmen vatandaşlarımızın piknik alanı olarak kullandığı yer oldu. Böyle olunca paraşütçülerimizle piknikçilerimiz geçinemez oldu. Yapılan çalışmalardan sonra cami tarafını paraşütçülere, yol tarafını piknikçilere ayırdık. Artık güvenli uçuşlar olacak. Burası piknik alanı olmaktan çıkmadı. Hava karardıktan sonra alanın tamamını vatandaşlarımız kullanabilecek. Burada isteyen istediği gibi uçamayacak. Ehliyetli kişiler uçabilecek ve izne tabi olacak. Sonuç olarak ülkemizin önemli bir hava sporları merkezi olan Talas’ımızı daha üst noktalara çıkaracak adımları atmış bulunuyoruz.” diye konuştu.

“TALAS’IN TURİZMDEKİ PAYI ARTACAK”

AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı, sözlerine “Bu güzel turizm hizmetinin Talasımıza, Kayserimize hayırlı olmasını diliyorum” diye başlayarak, “Buradaki düzensiz, rastgele yapılan faaliyetler artık tescilli, hava sporları için devletimizin tanıdığı, kontrolü sağlanmış, güvenlik önlemleri alınmış çok güzel bir parkur oldu. Bundan sonra buranın markalaşması, tanınırlığı ve bilinirliği ile bölgeye bırakacağı gelir çok daha yüksek olacak.” şeklinde konuştu.

VALİ ÇİÇEK’TEN BAŞKAN YALÇIN’A ÖVGÜ

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Kayseri’de turizmle ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının büyük bir gayret içerisinde olduğunu anlatarak, “Hepimizin hemfikir olduğu bir konu turizmle ilgili bu şehrin pastadan alabileceği çok pay var. Turizmin sadece deniz ve kayak olmadığını görüyoruz. Sporun da bir turizminin olduğunu özellikle su ve hava sporlarında Türkiye’de ve dünyada belli yerlerin öne çıktığını görüyoruz. Ali Dağı bunların içerisinde en iyilerinden biri. Mustafa Yalçın başkanın bölgenin tam olarak turistik hale gelebilmesi için yeni adımlara ihtiyacımız var dediğinde büyük bir beyin fırtınası yapıldı. Bu çalışmada emeği geçen herkese teşekkür ederken Talas’ın çalışkan belediye başkanı Mustafa Yalçın’a çok teşekkür ediyorum.

Konuşmaların ardından Yamaç Paraşütü İniş Alanı Parkuru için hazırlanan protokole imzalar atıldı.   

Yorum Ekle

AKOM’dan Konya’ya şivlilik uyarısı

14 Batı ülkesi işgalci rejimin Batı Şeria'daki yerleşim planını kınadı

Motosikletle trafiği tehlikeye atan sürücüye 46 bin lirayı aşan ceza

İran, 4 milyon litre kaçak yakıt taşıyan gemiye el koydu

Yemen'deki savaşan taraflar, ceset takası konusunda anlaştı

Bakan Tekin KKTC'li mevkidaşı Çavuşoğlu ile bir araya geldi

"Türkiye Eğitim Teknolojileri Zirvesi 2025" eğitim bakanları oturumu özet raporu yayımlandı

Malatya'da ruhsatsız silah operasyonu: 1 gözaltı

Nijerya'da camide patlama: 7 ölü

TERME TİCARET VE SANAYİ ODASI’NDAN ANKARA’DA STRATEJİK TEMAS EKONOMİ POLİTİKALARI MASAYA YATIRILDI, TERME’NİN VİZYONU GÜÇLÜ ŞEKİLDE TEMSİL EDİLDİ

"İslam Düşmanlığına Karşı Sessiz Direniş" Siirt’te özel gösterimle izleyiciyle buluştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Libya Başkanlık Konseyi Başkanı el-Menfi ile görüştü

Tartışmalı İddialar Gölgesinde Bir Görüşme

Berlin Büyükelçisi Gökhan Turan, MedyaBerlin Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Ekşi’yi kabul etti

Güçlü bir lider

"Dijital Dünyada Çocuk Hakları Sözleşmesi"ne yönelik 81 ilde farkındalık çalışmaları yürütülüyor

Türkiye Barolar Birliği: Saran’ın gözaltı işlemi hukuka aykırıdır

"Zəfərlərə Doğru"

11. Yargı Paketi kabul edildi

Üniversite hocaları Bilim Kafe’de anlattı: Gıda güvenliği mutfaktan önce başlıyor

Bursa’da uyuşturucu operasyonu: 1 gözaltı

Fenerbahçe Başkanı Saran gözaltına alındı

HAMAS'tan işgalin suçlamalarına yanıt

Bakan Tunç: 11. yargı paketiyle adalette yeni dönem

Milli Dayanışma Komisyonu'nun görev süresi 2 ay daha uzadı

SON DAKİKA | Fenerbahçe’den Sadettin Saran açıklaması

HÜDA PAR’ın Meclis’e sunduğu raporun detayları belli oldu: Kalıcı barış ve adalet için atılması gereken 15 adım!

Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı El Burhan Türkiye’yi ziyaret edecek

Kocaeli Büyükşehir’den oyun gruplarına bakım

ÇOMÜ'lü akademisyen Kazakistan’da Türk tarihini aydınlatan yazıt keşfi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

Vedat Kan’la 25. Gün’ de “Emeğin adı ” vardı…

ERZURUMSPOR GENÇLERİYLE DİRENDİ VE UMUT VERDİ...

Ahmet Dal’dan Tribünlere Net Mesaj: “Bu Takım Zirve İçin Oynuyor!”

Kaldırın şu taşı bakalım altından ne çıkacak?

TYB Erzurum Şubesinden “aykırı güzel ağabey” için vefa sohbeti

SERKANDAŞ SİGORTA ERZURUM BÜYÜKLER AMATÖR KÜME'DE 4. HAFTA TAMAMLANDI

SAHADA İNANÇ KENARDA EMEK

ASKON Erzurum’da Güvenin ve Üretimin Adresi Oluyor

PENALTILARDA GELEN ŞAMPİYONLUK

ERZURUMSPOR FK ALTYAPISI SAHNEDE: 7 GOL, 2 GALİBİYET

Bakan Tekin KKTC'li mevkidaşı Çavuşoğlu ile bir araya geldi

"Türkiye Eğitim Teknolojileri Zirvesi 2025" eğitim bakanları oturumu özet raporu yayımlandı

Üniversite hocaları Bilim Kafe’de anlattı: Gıda güvenliği mutfaktan önce başlıyor

Bakan Tekin, KKTC'li mevkidaşını ağırladı

Sıfır atık yarışmasında Bursa birincisi olan okula "Çevre Beratı" ödülü

Türkiye'ye uluslararası 272 madalya gururu

Sakarya’da Gençlere İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Bilinci Aşılanıyor

Sakarya'da gençlere iklim ve sıfır atık bilinci

DUS 2. dönem ek yerleştirme tercih süreci başladı

İzmit Çınar Akademi’de velilerle eğitim buluşması

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9

YAZARLAR