Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma
  • BIST 100

    10320%1,59
  • DOLAR

    32,25% -0,05
  • EURO

    35,04% -0,05
  • GRAM ALTIN

    2465,56% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,00

AKPM ile ilişkiler tamamen mi koptu... - Schwabe'nin provokasyonu, kabalığı veya...

DÜNYA 2.05.2024 10:14:00 0
AKPM ile ilişkiler tamamen mi koptu... - Schwabe

Siyaset bilimci: "Bu insanlar gelir gider, dış politikamızı onların düşüncelerine göre tanımlamıyoruz"

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in Almanya ziyareti ve burada yaptığı önemli görüşmelerin yanı sıra yaptığı açıklamaların ardından Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nin (AKPM) Almanya'dan milletvekili Frank Schwabe, konuşmasına şöyle devam etti: Büyük bir siyasi disiplinsizlik. Shvabe, X hesabında Azerbaycan'ın AKPM'ye dönüş yolunun olmadığını yazdı. 

Azerbaycan'ın AKPM heyeti başkanı Samad Seyidov, onun provokasyonuna çok sert tepki gösterdi. Twitter'da "Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nin Almanya'dan üyesi olan Frank Schwabe siyasi bir teröristtir" dedi. Samad Seyidov, Frank Schwabe'nin gerçek yüzünü ortaya çıkardığını belirterek, "Kendisini, ülkesini ve Avrupa Konseyi'ni küçük düşüren kiralık bir siyasetçidir. "O, AKPM'de yasadışı bir şekilde iktidarı ele geçiren ve sadece bu örgütü değil, aynı zamanda Avrupa entegrasyonu fikrini de yok eden siyasi bir teröristtir." 

Heyet yardımcısı Kamal Jafarov, Frank Schwabe'nin Azerbaycan karşıtı fanatik faaliyetleriyle öne çıktığını söyledi: "Ermenistan'ın siyasi elitiyle yakından bağlantılıdır ve hem AKPM'de hem de dışarıda çeşitli zamanlarda Ermenistan'ın "çıkarlarını" savunmuştur. sınırları ve şimdi de öyle. Schwabe, Soros'un Federal Meclis'teki "Ermeni soykırımı" iddiasının tanınması ve AKPM'deki Azerbaycan delegasyonunun yetkilerinin askıya alınması yönündeki emrini yerine getirmiş bir siyasi ahlaksız.

Sevil Mikayilova: Zamanında alınan önlemler Azerbaycan ekonomisi üzerindeki olumsuz etkilerin ortadan kaldırılmasını mümkün kıldı - AZERTAC

Sevil Mikayilova

Heyetin bir diğer üyesi Sevil Mikayilova ise Schwabe'nin provokatif açıklamasının mantıksız ve siyasi etiğe aykırı olduğunu kaydetti: "Alman milletvekilinin bu açıklamaları onun hangi çıkarlara hizmet ettiğini açıkça gösteriyor. Frank Schwabe, çirkin suçlamalarla egemen devlete karşı bir kampanya başlatmaya çalışıyor. AKPM'de Azerbaycan'ın düşmanı olarak bilinen bu kişi, uzun süredir kamuoyu tarafından tanınmaktadır. Ayrıca Azerbaycan delegasyonunun AKPM'deki oy haklarının sınırlandırılmasını da önerdi. Günümüzün gerçeği, uzun yıllardır uluslararası örgütlerde çeşitli siyasi ve ekonomik lobi gruplarının oluşturulduğudur. Bu gruplar farklı çıkarlara hizmet ediyor ve hedeflerine ulaşmak için yanlış bilgi, önyargı ve baskı kampanyaları kullanıyor.

Ermeni lobisinin sempatisini kazanmak isteyen Shvabe, diplomasiyi, siyaseti ve etik normları unutarak kirli düzeni yeniden yerine getirir.

S. Mikayilova, Avrupa Konseyi'nin İslamofobik ve Türkofobik düşünen temsilcilerin kampına dönüştüğünün açık olduğunu sözlerine ekledi: "Frank Schwabe de onlardan biri... Ona tüm AKPM üyeleri adına konuşma hakkını kim verdi?! Schwabe'nin bu tarz önyargılı açıklamaları Almanya-Azerbaycan ilişkilerini de etkiliyor. Azerbaycan Avrupa'nın önemli bir ortağı ama aynı zamanda bazı politikacılar Avrupa Birliği ile Azerbaycan arasındaki ilişkileri mümkün olan her şekilde bozmaya çalışıyor.

Schwabe ve onun gibi ikiyüzlü politikacılar, ülkelerinin ve Avrupa'nın çıkarlarını baltalayan yıkıcı politikalar izliyor."

Elşan Musayev: Azerbaycan gençliği Vatanseverlik Savaşı'nda görevini onurla yerine getirdi

Elşan Musayev

Demokratik Aydınlanma Partisi Genel Başkanı Milletvekili Elshan Musayev Demokrat.az'a yaptığı açıklamada, Demokrat Aydınlanma Partisi Genel Başkanı Ali Karimli'nin Alman milletvekiline sık sık övgüler yağdırmasına da değindi: "Frank Schwabe bunu tamamen unutmuş görünüyor. AKPM'de hangi ülkeyi temsil ediyor, neden orada oturuyor ve ne yapmaya karar verdi. Çünkü özellikle son aylarda insanların kaygısı ve hedefi sadece Azerbaycan'dır...

Ali Karimli'ye de sormak lazım, ne yazık ki siz Shvabe'nin basın servisi misiniz, yoksa avukatı mı? Neden bu maceracıyı bir ayının annesini takip ettiği gibi takip ettiniz? Neden rahatlamıyorsun? Neden kendine yardım ettin? Neden utanıyorsun? Amacınız ne?"

Azerbaycan Cumhurbaşkanı'nın Almanya ziyareti sonrasında Alman milletvekilinin böyle aptalca bir tutum sergilemesi onun Ermeni lobisinin uşağı olduğunu açıkça gösteriyor. Şimdi asıl soru şu: Azerbaycan AKPM ile bağlarını tamamen kesecek mi, yoksa Schwabe'nin provokasyonlarını görmezden gelerek daha pragmatik ve diplomatik bir yol mu seçecek?

Elçin Mirzabeyli, ERMENİLERİN EN İYİ YAPABİLECEĞİ İŞLERİ SÖYLEDİ

 Elçin Mirzabaylı 

Adalet, Hukuk, Demokrasi Partisi genel başkan yardımcısı siyaset bilimci Elchin Mirzabayli, Schwabe ile ilgili çok ilginç bir noktayı ortaya koydu: "Alman politikasını Frank Schwabe tanımlamıyor ve onun açıklamaları kesinlikle bu başarısız, skandal politikacının sadece subjektif görüşlerini ifade ediyor. Schwabe ile ilgili ilginç noktalardan biri de bu şahsın, öne sürdüğü argümanlar ne olursa olsun, Rus delegasyonunun Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'ne dönmesi taraftarı olması ve hareketin ana ideologlarından biri olarak hareket etmesidir. bu girişim. Hatta bunun için Moskova'ya giderek Rus heyetini ikna etmeye çalıştı. Bu açıdan bakıldığında Alman milletvekilinin Azerbaycan'a yönelik iddialarının temelinin kendisinin dile getirdiği asılsız suçlamalara dayandığını düşünmüyorum. Elbette başka noktalar da var. Burada ülkemize yönelik önyargılar, saldırganlık, Ermeni diasporası ve Elysee Sarayı ile şüpheli ilişkiler rol oynuyor. Ancak bunun yanı sıra Şvabekim'in konumunda başka faktörlerin de rol oynadığını düşünüyorum. Örneğin Shvabe'nin Avrupa ülke ve kurumlarının Azerbaycan'la ilişkilerini bozmaya çalışan ve bu konuda başka bir kutuptan alınan emirleri yerine getiren bir ağın temsilcisi olması çok muhtemel. Amaç, ülkemizin uluslararası ilişkilerine, bağımsız siyasi yolunun uygulanmasına saldırmak, yüzünü Azerbaycan'a çevirmek. Bu provokasyonun hiçbir şansının olmadığını düşünüyorum ve bu tür girişimlerin başarısızlıkla sonuçlandığına daha önce de tanık olduk."

Azerbaycan Milli Bağımsızlık Partisi Uluslararası İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı - Azerbaycan Milli Bağımsızlık Partisi

Elşan Mustafayev

AMIP'in uluslararası ilişkilerden sorumlu başkan yardımcısı Elshan Mustafayev, Alman milletvekilinin talimatı yerine getirdiğini düşünüyor: "Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in Almanya ziyaretinden sonra Frank Schwabe'nin Azerbaycan'a yönelik hastalıklı fikirlerine şaşırmaya gerek yok. Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi üyesi, X hesabı aracılığıyla yayıldı. Dış kontrolüne ilişkin fikirler zaten biliniyordu. Bu nedenle her durumda elinden geldiğince emrini yerine getirmeye çalışır. Kendi çıkarları doğrultusunda dışarıdan kontrol edildiğini kanıtlayan nedenlerden biri de mevcut durumda yeniden devreye girmesidir. Cumhurbaşkanı, Almanya'da Şansölye Olof Scholtz ile bir araya geliyor, Güney Kafkasya'daki durum ve iki ülke arasındaki ekonomik ve siyasi ilişkilerin geleceği hakkında önemli görüşmelerde bulunuyor ve aynı zamanda Berlin'de başka önemli toplantılar da gerçekleştiriyor. Normalde Şansölye Olof Scholtz - Sosyal Demokrat Parti ile aynı partide temsil edilen Schwabe'nin, en azından böyle bir durumda, ilişkiye zarar verecek herhangi bir görüş belirtmemesi, yani sessiz kalması gerekirdi. Ama öyle görünüyor ki, dışarıdan güvence altına alınan çıkarları kendi partisinin çıkarlarından daha önemli olduğu için böyle bir adım attı. Bu açıklamasına en güçlü şekilde ve farklı düzeylerde yanıt verilmesi, kimliğinin ve şüpheli bağlantılarının araştırılarak Alman medyasına aktarılması gerektiğine inanıyorum. Ancak onun ve onun gibilerin ifade ettiği aptalca fikirler yüzünden Avrupa kurumlarıyla ilişkiler koparılmamalı veya gerilmemelidir. Çünkü Shvabe ve onun gibilerin asıl arzusu ve hedefi bizim bu tür adımları atmamızdır. Böyle insanlar gelir gider, biz dış politikamızı onların görüşüne göre tanımlamıyoruz. Bu yüzden Shvabe'nin son düşüncelerini Azerbaycan'a yönelik bir başka düzenli ve başarısız saldırı olarak değerlendiriyorum."

Cavanşir Abbaslı


Silah kaçakçılarına İçişleri'nden 'Mercek'

Düzce - Akçakoca yolunda tır alev aldı

Konya Selçuklu 'Çiçek Bahçesi'ne dönüştü

Edirne'de 11 göçmen yakalandı

Muğla Ortakent için iki proje üzerinde çalışılıyor

CHP Bursa'dan kredi faizlerinin artırılmasına tepki

Demokrat Biden yönetimi ve Kongre’deki Cumhuriyetçiler arasında ses kaydı tartışması

MURAT ALTUNDAĞ’A KRİTİK VE ÖNEMLİ GÖREV

Engelleri aşan Gürsu

Şampiyon sporculardan Bursa Osmangazi'ye ziyaret

Hendek’in yeni altyapı ağı 12 mahalleye hizmet edecek

Tasarruf tedbirleri 'Resmi'leşti!

Bursa HND Sanat'ta ilk sahne heyecanı

Uzunköprü'de tarihi eser kaçakçılığı operasyonu

Batman'da Vali Canalp'tan Sason kırsalına ziyaret

Sakarya'da MTB Cup heyecanı

Filistin, FIFA'dan İsrail federasyonunun üyeliğinin geçici olarak askıya alınmasını talep etti

Sırbistan cumhurbaşkanı Moskova-Kiev görüşmelerine yardım etmeye hazır olduğunu söyledi

Uluslararası uzmanlar, Zaporozhye NGS bölgesinden insansız hava aracı fırlatıldığına dair bir işaret görmüyor

Kadın ve dört yaşındaki oğlu Belgorod yakınlarında kamikaze drone tarafından öldürüldü

Rusya Bakan Yardımcısı, ABD ile Diplomatik İlişkilerin Derecesinin Düşürülmesi Olasılığını Görüyor

Putin, Çin ziyaretinin ikinci gününde Harbin'i ziyaret edecek

AB, dünyada Rusya’ya yardım eden her bankaya karşı yaptırım önerdi

İlk Kazak-Çin tahıl forumu Çin'de düzenlenecek

Toz taşınımları sürüyor... Haftanın son iş gününde hava nasıl olacak?

Biden, savcının kasetleri üzerinde 'yönetim ayrıcalığı' olduğunu ileri sürdü

22 ilde PKK operasyonu: 239 şüpheli yakalandı

Şangay’da “Uygur Takip” sistemi başladı!

Çin merkezli uygulamalarda casusluk tehlikesi

Meteorolojiden 5 bölge için yağış uyarısı

Yükleniyor

Erzurum Valisi Çiftçi Esnaflarla görüştü

Erzurum Valisi “Temsili Askerlik” törenine katıldı

BÖLGESEL AMATÖR LİG BARAJ MÜSABAKASI TOPLANTISI YAPILDI

YAKUTİYE SPOR U-15 YAŞ GRUBU TÜRKİYE ŞAMPİYONASI 1.TURUNDA FİNAL MÜSABAKASINA ÇIKIYOR

Vakıflara Vali ziyareti

“Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi”

AMATÖRÜN EN BÜYÜĞÜ TORTUM SPOR

Gündeme Dair Meseleler

İMALAT SANAYİNDE DİJİTAL DÖNÜŞÜM PROJESİ’ ETSO’DA ELE ALINDI

TYB Erzurum Yazarlık Atölyesinde eğitime devam

DUS ve STS sonuçları açıklandı

ERÜ’de “Uluslararası Medeniyet Krizinde Aile ve Gençlik” konulu konferans 

Öğrenci dostu Rektör, Kantin Sohbetleri'nde öğrencilerle buluştu

Özel sektörün sorunlarını BTÜ çözüyor 

Gebze'de yeni Trafik Eğitim Merkezi'nin özel konukları

Osmangazili öğrenciler Dünya İklim Günü’nde bilgilendirildi

Alpcan Demir, mezun olduğu okula konuşmacı olarak davet edildi

Alireisoğlu: “Yeni müfredat, merkezine “insanı almış bir yapıdadır”

AGÜ'de “Ortadoğu’da Sürdürülebilirlik” çalıştayı

Çayırova'da kütüphaneler YKS sınavına kadar açık

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 32 1 3 65 99
2.Fenerbahçe 36 29 1 6 61 93
3.Trabzonspor 36 19 13 4 16 61
4.İstanbul Başakşehir 36 17 12 7 11 58
5.Beşiktaş 36 16 13 7 6 55
6.Kasımpaşa 36 15 14 7 -4 52
7.Alanyaspor 36 12 10 14 3 50
8.Rizespor 36 14 15 7 -8 49
9.Sivasspor 36 12 12 12 -10 48
10.Antalyaspor 36 11 13 12 -6 45
11.Adana Demirspor 36 10 12 14 -2 44
12.Samsunspor 36 11 16 9 -8 42
13.Kayserispor 36 11 14 11 -12 41
14.Konyaspor 36 9 14 13 -11 40
15.Ankaragücü 36 8 13 15 -4 39
16.Gazişehir Gaziantep 36 10 18 8 -10 38
17.Fatih Karagümrük 36 9 17 10 -3 37
18.Hatayspor 36 8 15 13 -9 37
19.Pendikspor 36 9 18 9 -30 36
20.İstanbulspor 36 4 25 7 -45 16
1.Galatasaray 36 32 1 3 65 99
2.Fenerbahçe 36 29 1 6 61 93
3.Trabzonspor 36 19 13 4 16 61
4.İstanbul Başakşehir 36 17 12 7 11 58
5.Beşiktaş 36 16 13 7 6 55
6.Kasımpaşa 36 15 14 7 -4 52
7.Alanyaspor 36 12 10 14 3 50
8.Rizespor 36 14 15 7 -8 49
9.Sivasspor 36 12 12 12 -10 48
10.Antalyaspor 36 11 13 12 -6 45
11.Adana Demirspor 36 10 12 14 -2 44
12.Samsunspor 36 11 16 9 -8 42
13.Kayserispor 36 11 14 11 -12 41
14.Konyaspor 36 9 14 13 -11 40
15.Ankaragücü 36 8 13 15 -4 39
16.Gazişehir Gaziantep 36 10 18 8 -10 38
17.Fatih Karagümrük 36 9 17 10 -3 37
18.Hatayspor 36 8 15 13 -9 37
19.Pendikspor 36 9 18 9 -30 36
20.İstanbulspor 36 4 25 7 -45 16

YAZARLAR