Tarih: 02.02.2024 20:22

AK Partinin Oltu Belediye Başkan Adayı Adem Çelebi oldu…

Facebook Twitter Linked-in

AK Partinin Oltu Belediye Başkan Adayı Adem Çelebi oldu…

AK Parti, 2024 Yerel Seçimleri’nde Oltu’dan belediye başkan adayı olarak, İnşaat Mühendisi Adem Çelebiyle seçime girme kararı aldı.

Tum1haber/medya/siyaset/Oltu

Çelebi’nin, yarın düzenlenecek aday tanıtım programında AK Parti Genel Başkan Vekili Efkan Ala tarafından resmen açıklanması bekleniyor.

15.10.1981'de Oltu/Erzurum'da doğan Çelebi; ilk, orta ve lise eğitimimi Oltu'da tamamladıktan sonra 2006'da Denizli Pamukkale Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Askerlik görevini 2009'da Sivas'ta tamamladı. Evli ve üç çocuk babası olan Adem Çelebi, İnşaat sektöründe Karabük merkezli bir firma olan bir inşaat firmasında Proje Müdürü olarak iş hayatına başladı. 

Tarihi Eser Restorasyonu ve Çelik Yapılar konusunda Türkiye çapında birçok projeyi yöneten Adem Çelebi ayrıca Türkiye’de bir ilk olan “Cam Seyir Terası” projesini de kendisi tarafından tasarlanmış olup bir çok mühendislik fakültesinden onay almıştır. Bu projeyi ilk olarak Safranbolu’da uyguladıktan sonra, Türkiye genelinde birçok bölgede uygulamalarını gerçekleştirmişlerdir. 

Adem Çelebi; 2010 yılında kurduğu mühendislik firması aracılığıyla, özellikle Oltu'da ve farklı yerlerde Kalkınma Ajansları ve Avrupa Birliği Hibe Fonları'ndan destek alarak birçok projeyi hayata geçirmiştir. 

2015 yılında Karabük İl Özel İdaresi'nde sözleşme karşılığı mühendis olarak görev yapmış olup, bu süreçte Karabük ilinde birçok önemli projenin koordinatörlüğünü üstlenmiştir. 

2019'dan itibaren, Oltu Organize Sanayi Bölgesi'nin aktif olarak çalışması için çaba sarf eden Çelebi, Oltu OSB'de 11 fabrikanın kurulması ve bölgede istihdam sağlanması için çalışmış cesur yüreklilerimizdendir. Mevcut projelerle yaklaşık 500 kişiye iş imkânı sağlayarak, yeni projelerle de bu sayıyı artırma hedefinde olan Çelebi aynı zamanda da Karabük Türk Kızılay Derneği Yönetim Kurulu Üyesi olarak STK çalışmalarına da devam etmektedir. 

Türkiye'nin geleceğine katkıda bulunmak ve Oltu'da bu kutlu yürüyüşe liderlik etmek için sizlerle birlikte çalışmaya devam etmek arzusunda olan Çelebi, sizin yanınızda olmak istiyor.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —