Bugün, 23 Aralık 2025 Salı
  • BIST 100

    14197,16%-0,23
  • DOLAR

    42,80% 0,02
  • EURO

    50,29% 0,26
  • GRAM ALTIN

    6075,15% 1,74
  • Ç. ALTIN

    9754,73% 1,17

Adıyaman’da 2025-2026 eğitim-öğretim yılı 158 bini aşkın öğrenciyle başladı

ADIYAMAN (PHA) - Murat KAYIŞ - İlköğretim Haftası törenlerle kutlandı, deprem sonrası yeniden inşa edilen okullarda ilk ders heyecanı yaşandı. Türkiye genelinde olduğu gibi Adıyaman’da da 2025-2026 eğitim-öğretim yılı coşkuyla başladı. 6 Şubat depremleri

GÜNDEM 8.09.2025 15:17:54 0
Adıyaman’da 2025-2026 eğitim-öğretim yılı 158 bini aşkın öğrenciyle başladı

Çelenk sunma töreniyle açılış

İlköğretim Haftası etkinlikleri sabah saatlerinde Valilik bahçesindeki Atatürk Anıtı’nda başladı. İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, Milli Eğitim Müdürlüğü çelengini anıta sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından düzenlenen törene il müdür yardımcıları, şube müdürleri, ilçe milli eğitim müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşma yapılmazken, katılımcıların birlik içinde sergilediği duruş, “yeni döneme umutla başlıyoruz” mesajı verdi.

Örenli’de protokol ve öğrenciler bir arada

Deprem sonrası inşa edilen Örenli Yaşam Alanı’ndaki Örenli İlkokulu bahçesinde düzenlenen ana program, bu yılki açılışın en dikkat çeken adresi oldu. Protokol üyeleri, öğrenciler ve veliler burada buluşarak ilk ders zilini çaldı.

Programa Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, AK Parti Adıyaman Milletvekili Mustafa Alkayış, Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Şahin, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Keleş, AK Parti İl Başkanı Faruk Bülent Kablan, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, İl Emniyet Müdürü Alper Uzman, İl Jandarma Komutanı Albay Fahri Semiz, kurum amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve aileler katıldı.

Öğrenci korosunun seslendirdiği eserler, şiir dinletileri ve halk oyunları gösterileri programa renk kattı. Ardından Vali Varol ve protokol üyeleri sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet etti, öğretmenler odasında eğitimcilerle bir araya geldi.

“Yeşil Vatan” projesiyle fidanlar toprakla buluştu

Bu yılki İlköğretim Haftası, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da vurguladığı üzere “Aile” ve “Yeşil Vatan” temalarıyla kutlanıyor. Adıyaman’daki açılış programında da bu temalar öne çıktı.

Örenli İlkokulu bahçesinde öğrencilerle birlikte fidanlar toprakla buluşturuldu. “Her Çocuk Bir Fidan, İlk Ders Yeşil Vatan” sloganıyla yapılan etkinlikte öğrenciler kendi elleriyle diktikleri fidanlara can suyu verdi. Böylece çevre bilincinin küçük yaşlarda kazandırılmasına yönelik önemli bir adım atılmış oldu.

İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun’dan mesaj

İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, yeni eğitim-öğretim yılı vesilesiyle yayımladığı mesajda öğrencilere, öğretmenlere ve velilere seslendi.

Tosun mesajında şunları kaydetti:

“Yarınlarımızın teminatı sevgili öğrencilerimiz, eğitim yolculuğumuzun en değerli paydaşları kıymetli ailelerimiz ve bilgi-birikimleriyle ilimizin her köşesinde özveriyle çalışan değerli öğretmenlerimizle birlikte, yeni bir eğitim-öğretim yılının coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz. Bir milletin istikbali, ancak nitelikli bir eğitimle şekillenir. Türkiye Yüzyılı’nın en önemli sacayaklarından biri olan Maarif Modeli, bu anlayışla hayata geçirilmiştir.”

Geçtiğimiz yıl uygulamaya başlanan modelin bu yıl okul öncesi, 1, 2, 5, 6, 9 ve 10. sınıflarda uygulanmaya devam edeceğini belirten Tosun, modelin “milletimizin kadim değerlerini, kültürünü ve birikimini evrensel bilimin ışığıyla buluşturduğunu” ifade etti.

“Huzurlu insan, huzurlu toplum” vurgusu

Tosun mesajında öğretmenlere ve velilere de ayrı ayrı seslendi.

Öğretmenlere hitabında, “Sizler ilk emri ‘oku’ olan bir medeniyetin temsilcilerisiniz. Kökü mazide, gözü atide bir nesli, sizlerin bilgeliği ve emeğiyle yetiştireceğiz” dedi.

Velilere ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ilan ettiği “Aile Yılı” kapsamında çağrı yapan Tosun, “Sağlam bir aile yapısı, çocuklarımızın en güvenli limanı ve en büyük motivasyon kaynağıdır. Kitap okuma alışkanlığından sosyal aktivitelere kadar göstereceğiniz her özen, onların gelişimine paha biçilmez katkılar sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.

Öğrencilere özel mesaj

Öğrencilere hitaben de konuşan Tosun, şu ifadeleri kullandı:

“Sizler bu vatanın en kıymetli umudusunuz. Başarılarınızla gurur duyuyoruz. Bu yıl sizden özellikle doğaya ve çevreye duyarlı bireyler olmanızı bekliyoruz. Nasıl ki toprağa düşen bir tohum, sabırla büyüyerek koca bir ormana dönüşüyorsa, sizin de azminiz ve merakınız yarının güçlü Türkiye’sini inşa edecektir. Okuyun, sorgulayın, araştırın, çevrenize sahip çıkın. Unutmayın, ülkemizi daha müreffeh kılacak olan esas güç sizsiniz.”

Deprem sonrası Adıyaman’da eğitim

Adıyaman, 6 Şubat 2023 depremlerinde en çok yıkıma uğrayan illerden biri olmuştu. Yüzlerce okul binası kullanılamaz hale gelirken, öğrenciler geçici alanlarda eğitime devam etmişti. Aradan geçen sürede başta İndere ve Örenli bölgeleri olmak üzere yeni yaşam alanlarında modern okul binaları yapıldı. Çok amaçlı salonlardan bilim atölyelerine kadar donatılan bu yeni okullar, 2025-2026 eğitim-öğretim yılında öğrenciler için kapılarını açtı.

Yetkililer, depremin yarattığı olumsuzlukları telafi etmek amacıyla yaz tatili boyunca hem mevcut okullarda bakım-onarım çalışmaları yaptıklarını hem de yeni eğitim yuvalarını hızla tamamlayarak çocukların hizmetine sunduklarını ifade etti.

Eğitim camiasında umut ve kararlılık

Törenlere katılan öğretmenler ve veliler, çocukların yeniden güvenli sınıflarına kavuşmasının önemine vurgu yaptı. Öğrenciler ise uzun yaz tatilinin ardından yeni döneme başlamanın heyecanını paylaştı. Adıyaman’daki yeni eğitim yılı açılışı, hem yaraların sarıldığına hem de geleceğe umutla bakıldığına dair güçlü bir mesaj olarak değerlendirildi.

Kaynak : PHA

Yorum Ekle

Gazeteci Turhan akşen DİKKAT Çeken MESAJ

Rusya ile Venezuela'dan Karayipler görüşmesi

TERME KIR KAPALI SPOR SALONU TAMAMLANDI

Zelenskiy: Savaşı sona erdirmek için barış planı mevcut

Rusya: Ukrayna ve Avrupa ülkelerinin, Rusya ile ABD arasındaki diyaloğu baltalamaya çalışıyor

İzmir açıklarında düzensiz göçmen hareketliliği

ABD, Karayipler'deki deniz üssünü yeniden faaliyete geçirdi

Kasten öldürme suçundan 10 yıl hapis cezası bulunan firari yakalandı

BM: Gazze'ye insani yardımların girişine getirilen engellemeler kaldırılmalı

Malatya'da otomobil ile motosiklet çarpıştı: 1 yaralı

Belarus, Rus Oreşnik füze sistemlerini konuşlandırıyor

Niğde'de işçi servisi ile otomobilin çarpıştı: 13 yaralı

Samsun Valiliği İl Spor Güvenlik Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

Tekkeköy’den Vali Orhan Tavlı’ya Ziyaret

Küçük Muhammed kumbarasındaki parayı Gazze'ye bağışladı

SON DAKİKA | SURİYE

6,9 Milyar Liralık Sahte Fatura Soruşturmasında 21 Tutuklama

İçişleri Bakanı Yerlikaya’dan yeni yıl tedbirleri toplantısı

Danimarka’dan ABD'ye Grönland tepkisi

Antalya Ultra Maratonu’na Geri Sayım Başladı

Kocaeli 'Anne Şehir' ile 1 yılda 40 kilo verdi

İran'dan balistik füze tatbikatı

Ateşkesi ihlal eden işgal rejimi Gazze'ye yardımların girişini engelliyor

“Şiirle İyileşen Minik Kalpler” Projesiyle çocuklar gönüllerince eğlendi

Düzce'de ticari taksi park halindeki araca çarpıp devrildi!

Hüseyin Turhal’dan yeni şiir kitabı: Sessizliğin Armonisi

Mutenâ Dergisi 30. sayısıyla okurlarıyla buluştu

Bursa’nın fethinin 700. yılı etkinlikleri tanıtıldı

Libya tezkeresi Meclis'te kabul edildi

THY, Erivan'a direkt seferlere başlıyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

Ahmet Dal’dan Tribünlere Net Mesaj: “Bu Takım Zirve İçin Oynuyor!”

Kaldırın şu taşı bakalım altından ne çıkacak?

TYB Erzurum Şubesinden “aykırı güzel ağabey” için vefa sohbeti

SERKANDAŞ SİGORTA ERZURUM BÜYÜKLER AMATÖR KÜME'DE 4. HAFTA TAMAMLANDI

SAHADA İNANÇ KENARDA EMEK

ASKON Erzurum’da Güvenin ve Üretimin Adresi Oluyor

PENALTILARDA GELEN ŞAMPİYONLUK

ERZURUMSPOR FK ALTYAPISI SAHNEDE: 7 GOL, 2 GALİBİYET

Arif Hikmet Kılıç: “Varsa Yoksa Çat” Diyen Bir Hizmet Anlayışı

DADAŞLARDAN DEPLASMANDA GÜÇ GÖSTERİSİ...

Mesleki eğitimde özel uygulamaları Bursa'da masaya yatırıldı

Konya’da öğrenciler mesleğe ilk adımı attı

2026 MSÜ sınavı için başvuru takvimi açıklandı

YÖK’ten lisans eğitiminde köklü değişiklik: Üniversite 3 yılda bitecek

Başkan Fatma Şahin’den Üniversitelilere Müjde!

Bursa’da Mesleki Eğitim İçin Özel Eğitim Eğitimi

Gaziantep'te üniversite öğrencilerine yeni müjde!

Bursa’da özel eğitimde mesleki eğitim için eğitici eğitimi

İstanbul Maltepe'de ‘Birlikte Güzel Yaş Almak’ semineri

Bursa Yıldırım’dan fotoğraf tutkunlarına eğitim

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9

YAZARLAR