Bugün, 23 Aralık 2025 Salı
  • BIST 100

    14197,16%-0,23
  • DOLAR

    42,80% 0,02
  • EURO

    50,29% 0,26
  • GRAM ALTIN

    6075,15% 1,74
  • Ç. ALTIN

    9754,73% 1,17

ABD Büyükelçiliği önünde "Gazze nöbeti" 5'inci gününde

İşgalci siyonistlerin Gazze’yi tamamen işgal planına karşı Ankara’da ABD Büyükelçiliği önünde başlatılan Gazze nöbeti, beşinci gününde de sürüyor. Filistin dostları, kalıcı ateşkes sağlanana kadar nöbetlerine devam edeceklerini belirtti.

GENEL 25.08.2025 19:06:14 0
ABD Büyükelçiliği önünde

İşgal rejiminin Gazze’ye yönelik topyekûn işgal planlarına tepki olarak Türkiye’de de dayanışma eylemleri başlatıldı. Filistin dostlarının öncülüğünde Ankara’daki ABD Büyükelçiliği önünde sürdürülen Gazze nöbeti, beşinci gününde de devam ediyor.

Gazze nöbetinin, Filistin'de kalıcı ateşkes yapılana kadar her gün 14.00-20.00 arası devam edeceği belirtildi.

Nöbet eyleminde, Gazze halkıyla dayanışma vurgusu yapılırken, ABD ve işbirlikçi bölge devletlerinin soykırımdaki rolüne dikkat çekildi.

"Soykırıma karşı Filistin dostları olarak nöbetteyiz"

Burada bir konuşma yapan Aktivist Harun Özkarakaş "Bugün nöbetimizin beşinci günündeyiz. Soykırıma karşı Filistin dostları olarak nöbetteyiz. Gazze için topyekûn bir işgal kararı alınmış bulunmakta. Bu işgalin en büyük ortağı olan katil Amerika, Gazzelileri yerinden sürgün etme planlarını açıkça beyan etmektedir. İki yıldır işledikleri soykırım yetmiyormuş gibi, bir de mazlum Filistin halkını topraklarından sürmek istiyorlar. Ortada böylesine bir küstahlık var. Bu küstahça adımlara en büyük alanı açan ise bölge devletlerinin işbirlikçiliği ve siyasi iradesizliğidir. Değerli dostlar, bu soykırımın iki yıl boyunca devam etmesinde en büyük faillik, en büyük suç, önünde bulunduğumuz Amerika’dır. Amerika Büyükelçiliği’nin önünde bulunuyoruz ve bu soykırım ortaklığını görünür kılmak istiyoruz." dedi.

"Ortada bir soykırım var, bu soykırımın en büyük destekçisi var ve hâlâ bu destekçi müttefik olarak görülüyor"

Özkarakaş "Değerli dostlar, katil Amerika soykırımın başladığı günden beri israile lojistik, siyasi ve ekonomik destek sağlamaktadır. 'Kendimizi israile adadık' diyen bir Amerika var. Böyle bir ülkenin hâlâ ülkemizde büyükelçilik seviyesinde, en üst düzey diplomatik düzeyde temsil edilmesi, bütün Filistin dostlarını derinden yaralamaktadır. Aynı şekilde NATO’nun otuz civarında üssünün Türkiye’de bulunması da Filistin dostlarını derinden yaralamaktadır. Katil Amerika’nın Ortadoğu’da yürüttüğü temel misyon halkları sömürmek, katletmek ve geleceklerini ellerinden almaktır. Tüm bunlara rağmen, Türkiye hükümetinin hâlâ katil Amerika’yı müttefik olarak görmesi, ilişkilerini daha da artırma çabası içerisinde olması, tüm Filistin dostları tarafından apaçık bir işbirliği olarak görülmektedir. Ortada bir soykırım var, bu soykırımın en büyük destekçisi var ve hâlâ bu destekçi müttefik olarak görülüyor; üsler açık tutuluyor, en üst seviyede diplomatik ilişkiler devam ettiriliyor." ifadelerine yer verdi.

"Türkiye bulunan Kürecik Radarı israile radarlık yapıyor"

Konuşmasının devamında Kürecik Radarının kapatılması gerektiğini dile getiren Özkarakaş, şunları aktardı "Türkiye bulunan Kürecik Radarı israile radarlık yapıyor. Kürecik radarı israile kalkan görevi yapıyor. 'Kendimizi israile adadık' diyen, israilin soykırımcı lideri Netanyahu’yu kongresinde ağırlayan, israilin güvenliğini sağlamak için Lübnan’ı, Yemen’i ve İran'ı vuran katil Amerika’nın, Kürecik radarından aldığı bilgileri israile aktardığını dile getirmek, en hafif tabirle siyasi saflık ve akıl tutulmasıdır. Filistin dostları olarak, Kürecik radarının kapatılmasını talep ediyoruz."

"Bizler, Filistin dostları olarak Filistin halkının yanındayız"

Son olarak Özkarakaş "Değerli dostlar, soykırımın görünürlüğünü, Gazze’de yaşanan durumları yaşanan soykırımın karartılmasını sağlamak isteyen israil tüm dünyaya bu soykırımı gösteren gazetecileri günbe gün katlediyor. Bugün yine gazetecileri şehit ettiler. Dünyada işlenen bu soykırımın duyurulması engelleniyor. Yetmiyor; bir de Türkiye’de bu soykırıma karşı yaptırım talep eden Filistin dostları tutuklanıyor. Dün, beş Filistin dostu arkadaşımız Bitlis’te hukuksuz bir şekilde evleri aranarak gözaltına alındı. Peki, Filistin dostları nasıl bir suç işlediler? 'Ceyhan’dan israile petrol gitmesin' dediler. 'Üçüncü ülkeler üzerinden ticaret devam etmesin' dediler. 'Limanlar siyonizme kapatılsın” dediler. 'Kürecik radarı kapatılsın' dediler. Arkadaşlarımızın 'suçu' sadece soykırıma karşı yaptırım talep etmekti. Bizler de Filistin dostları olarak ilan ediyoruz: Eğer bu suçsa, biz de bu suça iştirak ediyoruz. israile karşı yaptırım talebinde bulunuyoruz. Eğer bu suçsa, biz de bu suçun ortağıyız. Esas suçu, hak terazisinde, mahşer gününde herkes görecektir: Soykırıma tedarik sağlayanlar mı suçlu, yoksa 'Bu tedariği durdurun' diyenler mi? Kürecik radarını açık tutanlar mı suçlu, yoksa 'bunu kapatın' diyenler mi? Petrolü sevk edenler mi suçlu, yoksa 'Petrol sevkiyatını durdurun' diyenler mi? Bugün işbirlikçi rejimlerin ne yaptığı mühim değildir. Bugün bizi sindirmek için yargılayanların ne yaptığı önemli değildir. Asıl önemli olan, mahşer günü Allah’ın mizanında nizamında alınacak karardır. Bizler, Filistin dostları olarak Filistin halkının yanındayız. Filistin için mücadele eden dostlarımızın da yanındayız. Nehirden denize özgür Filistin!" şeklinde belirtti. (İLKHA)

Yorum Ekle

Halep'te çatışmalar durdu, şehirde sükûnet sağlandı

Gazze'de işgalci saldırıları sürüyor: 2 şehit

Kayseri Melikgazi'den Tayyare Fabrikası söyleşisi

Gazeteci Turhan akşen DİKKAT Çeken MESAJ

Rusya ile Venezuela'dan Karayipler görüşmesi

TERME KIR KAPALI SPOR SALONU TAMAMLANDI

Zelenskiy: Savaşı sona erdirmek için barış planı mevcut

Rusya: Ukrayna ve Avrupa ülkelerinin, Rusya ile ABD arasındaki diyaloğu baltalamaya çalışıyor

İzmir açıklarında düzensiz göçmen hareketliliği

ABD, Karayipler'deki deniz üssünü yeniden faaliyete geçirdi

Kasten öldürme suçundan 10 yıl hapis cezası bulunan firari yakalandı

BM: Gazze'ye insani yardımların girişine getirilen engellemeler kaldırılmalı

Malatya'da otomobil ile motosiklet çarpıştı: 1 yaralı

Belarus, Rus Oreşnik füze sistemlerini konuşlandırıyor

Niğde'de işçi servisi ile otomobilin çarpıştı: 13 yaralı

Samsun Valiliği İl Spor Güvenlik Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

Tekkeköy’den Vali Orhan Tavlı’ya Ziyaret

Küçük Muhammed kumbarasındaki parayı Gazze'ye bağışladı

SON DAKİKA | SURİYE

6,9 Milyar Liralık Sahte Fatura Soruşturmasında 21 Tutuklama

İçişleri Bakanı Yerlikaya’dan yeni yıl tedbirleri toplantısı

Danimarka’dan ABD'ye Grönland tepkisi

Antalya Ultra Maratonu’na Geri Sayım Başladı

Kocaeli 'Anne Şehir' ile 1 yılda 40 kilo verdi

İran'dan balistik füze tatbikatı

Ateşkesi ihlal eden işgal rejimi Gazze'ye yardımların girişini engelliyor

“Şiirle İyileşen Minik Kalpler” Projesiyle çocuklar gönüllerince eğlendi

Düzce'de ticari taksi park halindeki araca çarpıp devrildi!

Hüseyin Turhal’dan yeni şiir kitabı: Sessizliğin Armonisi

Mutenâ Dergisi 30. sayısıyla okurlarıyla buluştu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

Ahmet Dal’dan Tribünlere Net Mesaj: “Bu Takım Zirve İçin Oynuyor!”

Kaldırın şu taşı bakalım altından ne çıkacak?

TYB Erzurum Şubesinden “aykırı güzel ağabey” için vefa sohbeti

SERKANDAŞ SİGORTA ERZURUM BÜYÜKLER AMATÖR KÜME'DE 4. HAFTA TAMAMLANDI

SAHADA İNANÇ KENARDA EMEK

ASKON Erzurum’da Güvenin ve Üretimin Adresi Oluyor

PENALTILARDA GELEN ŞAMPİYONLUK

ERZURUMSPOR FK ALTYAPISI SAHNEDE: 7 GOL, 2 GALİBİYET

Arif Hikmet Kılıç: “Varsa Yoksa Çat” Diyen Bir Hizmet Anlayışı

DADAŞLARDAN DEPLASMANDA GÜÇ GÖSTERİSİ...

Mesleki eğitimde özel uygulamaları Bursa'da masaya yatırıldı

Konya’da öğrenciler mesleğe ilk adımı attı

2026 MSÜ sınavı için başvuru takvimi açıklandı

YÖK’ten lisans eğitiminde köklü değişiklik: Üniversite 3 yılda bitecek

Başkan Fatma Şahin’den Üniversitelilere Müjde!

Bursa’da Mesleki Eğitim İçin Özel Eğitim Eğitimi

Gaziantep'te üniversite öğrencilerine yeni müjde!

Bursa’da özel eğitimde mesleki eğitim için eğitici eğitimi

İstanbul Maltepe'de ‘Birlikte Güzel Yaş Almak’ semineri

Bursa Yıldırım’dan fotoğraf tutkunlarına eğitim

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9

YAZARLAR