Bugün, 20 Aralık 2025 Cumartesi
  • BIST 100

    14229,41%0,33
  • DOLAR

    42,80% 0,17
  • EURO

    50,14% -0,07
  • GRAM ALTIN

    5972,47% 0,30
  • Ç. ALTIN

    9632,85% 0,24

Cumhurbaşkanı Erdoğan New York’ta

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler 79'uncu Genel Kurulu çalışmalarına katılmak için New York’a geldi.

GÜNDEM 23.09.2024 10:45:00 0
 Cumhurbaşkanı Erdoğan New York’ta

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler 79'uncu Genel Kurulu çalışmalarına katılmak için New York’a geldi. Erdoğan’ı New York JFK Havaalanında Türkiye’nin BM Daimi Temsilcisi Ahmet Yıldız, Washington Büyükelçisi Sedat Önal ve New York Başkonsolosu Muhittin Ahmet Yazal karşıladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 79'uncu Genel Kurulu çalışmalarına katılmak için New York’a geldi. Erdoğan’ı New York JFK Havaalanında Türkiye’nin BM Daimi Temsilcisi Ahmet Yıldız, Washington Büyükelçisi Sedat Önal ve New York Başkonsolosu Muhittin Ahmet Yazal karşıladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindeki heyet daha sonra Türkevi’ne giriş yaptı. Erdoğan, Türkevi önünde kendisini karşılayan vatandaşlarla el sıkışıp kısa bir süre sohbet etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın New York’taki temaslarına, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç ve çoğunluğunu bürokratların oluşturduğu kalabalık bir heyet de eşlik ediyor.

 

“İsrail bir nevi Nazi kampına çevirdiği Gazze’de 2 milyon insanı ya bombalarla ya da açlık ve susuzlukla katlediyor”

Erdoğan’ın BM 79’uncu Genel Kurulu çalışmalarını, 25 Eylül akşamının geç saatlerine kadar sürdüreceği ve oldukça yoğun bir diplomasi ve görüşme trafiği içinde olacağı belirtiliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın New York’taki resmi temasları bu sabahtan itibaren başlayacak. Erdoğan’ın resmi temaslarının ilk gününde bazı düşünce kuruluşu temsilcilerini kabul edeceği, ayrıca ikili ve çoklu görüşmelerde bulunacağı bildirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan pazartesi günü “Geleceğin Zirvesi”nde, salı günü de BM Genel Kurulu’nda konuşacak. Erdoğan, resmi X hesabından New York yolundayken yaptığı açıklamada, Geleceğin Zirvesi’ne dikkat çekti.

Erdoğan, zirvede çok taraflı sisteme yönelik meydan okumalar karşısında ortak çözümler üretilmesi hedeflendiğini belirterek, “Zirveye hitabımda Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi ve uluslararası finans mimarisi başta olmak üzere küresel yönetişim mekanizmasının reform ihtiyacına dikkat çekeceğim. Daha kapsayıcı, adil ve etkili bir yapılanmaya duyulan gerekliliğin altını çizeceğim. Özellikle Gazze’deki soykırıma ve İsrail’in saldırgan politikalarına karşı atılabilecek ortak adımlara temas edeceğim. İsrail hükümeti, bir nevi Nazi imha kampına çevirdiği Gazze’deki 2 milyonu aşkın insanı ya bombalarla ya da açlık ve susuzlukla katlediyor” dedi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindeki heyet daha sonra Türkevi’ne giriş yaptı. Erdoğan, Türkevi önünde kendisini karşılayan vatandaşlarla el sıkışıp kısa bir süre sohbet etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindeki heyet daha sonra Türkevi’ne giriş yaptı. Erdoğan, Türkevi önünde kendisini karşılayan vatandaşlarla el sıkışıp kısa bir süre sohbet etti.

New York’ta yoğun diplomasi trafiği

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın New York’ta yoğun bir toplantı ve görüşme trafiği olacak. Erdoğan, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ve çok sayıda ülke liderleriyle ikili ya da çoklu toplantılarda görüşecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, pazar gecesi ABD’de Türk vatandaşlarının da katılacağı Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi’nin (TASC) düzenlediği akşam yemeğinde bir konuşma yapacak. Erdoğan, ABD’de faaliyet gösteren SETA, TURKEN Vakfı, MÜSİAD USA ve ASKON gibi çok sayıda sivil topluk ve iş insanı kuruluşunun düzenlediği bazı etkinliklere katılacak, yöneticilerini kabul edecek.

Erdoğan, farklı düşünce kuruluşları temsilcileri, Amerikan iş insanlarıyla kabullerinde ya da düzenlenecek farklı etkinliklerde bir araya gelecek. Türkevi’nde yapılacak 15. Türkiye Yatırım Konferansı’nda da ABD iş dünyasından temsilcilerinde katılacağı etkinlikte bir konuşma yapacak.

Erdoğan New York’ta Biden ile görüşecek mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD Başkanı Joe Biden ile görüşüp görüşmeyeceği henüz bir netlik kazanmadı. Erdoğan, New York’a hareketinde önce düzenlediği basın toplantısında bir gazetecinin sorusunu, henüz belirlenmiş bir görüşme olmadığını belirterek, “Sayın Biden ile henüz planladığımız bir ikili görüşmemiz yok. Ancak çeşitli vesilelerle bir araya gelebiliriz, geleceğiz” diye yanıtlamıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da belirttiği gibi belirlenmiş bir ikili görüşme olmasa da BM Genel Kurulu’na ABD Başkanı Biden’dan sonra hitap edecek Erdoğan’ın kuliste ayaküstü kısa bir görüşme yapması bekleniyor. Aynı gün BM Genel Sekreteri Guterres’in liderler onuruna vereceği öğle yemeğinde iki liderin kısa da olsa görüşebileceği belirtiliyor. Erdoğan’ın Türkiye’ye hareketinden önce çarşamba gecesi ABD Başkanı Biden’ın ev sahibi ülke olarak liderler onuruna vereceği akşam resepsiyonunda da kısa bir süre bir araya gelebilecekleri belirtiliyor.

Haber Editörü

Hakan Dikmen 1

hakandikmen30@gmail.com
Yorum Ekle

Şırnak İl Emniyet Müdürü Sazak, Cizreli muhtarlarla bir araya geldi

Şanlıurfa’da silah ve uyuşturucu operasyonu: 20 şüpheli hakkında işlem

Umut Kervanı'ndan 3 aylar mesajı: Dua ve yardımlarımız mazlumlar için olmalı

Palandöken: Esnaf yapılandırma bekliyor

Bursa Osmangazi'de Ecem Boyacı sahne aldı

Doğu Anadolu’da yaklaşık 9 milyon fidan ve tohum toprakla buluşturuldu

Gazze için dörtlü görüşme

Yeme bozuklukları sadece kilo sorunu değildir

İzmir’de 'Duraktayım' uygulaması genişletildi

Bursa İznik’te modern yol ve sosyal alan projesi hayata geçiyor

HÜDA PAR İlçe Başkanı Göçtürk: Dicle ilçemizin yol, su ve ulaşım sorunları giderilmeli

Kuran kursu öğrencileri 'Yerli Malı Haftası’nda eğlendi

Kocaeli'nin 'Üç Jokerli Konken'ine Almanya ilgisi

Bursa'da Işın Karaca rüzgârı

İzmir'de tencere ve tava senfonisi!

Erdoğan: Savunma sanayiinde dünyada ilk 10 hedefimize emin adımlarla ilerliyoruz

Gaziantep Fırat-OSB İsale Hattı Projesi'nin açılışı gerçekleşti

Kocaeli Gölcük’e Büyükşehir'den yeni mezarlık alanları

Düzce Belediyesi'nde görev değişiklikleri

Meteorolojiden Muğla ve Antalya için sarı kodlu yağış uyarısı

​YÖK, Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu-2025’i yayımladı

Umut Kervan'ından Bursa'da yüzlerce ihtiyaç sahibi çocuğa bot ve mont desteği

Şanlıurfa’da motosiklet kazası

Şanlıurfa’da arazi anlaşmazlığı silahlı kavgaya dönüştü

Kartepe Tramvay Hattı’nda ilk kaynak gerçekleşti

Mavi Vatan'da güçlenen donanma!

Gazze'de şehit sayısı 70 bin 925'e yükseldi

DBB’den kadınlara uygulamalı teknik eğitim

İzmir Büyükşehir gençleri dijital gençlere hazırlıyor

Sadettin Saran uyuşturucu soruşturması kapsamında ifade verdi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

Oltu Karabekir Ortaokulu’ndan Atletizmde Büyük Başarı

Başsağlığı ve Taziye

U-16’DA YAŞ GRUBUNDA ŞİMDİ FİNAL ZAMANI

Avrupa'nın en gözde kış turizmi destinasyonu olan Palandöken Kayak Merkezinin 2025-2026 kış sezonu açıldı…

Bölge ve İl Müdürleri Toplantısı Gerçekleştirildi

Vali Çiftçi’den kalplere sıcak bir dokunuş

Anadolu’ya 1900 metre yükseklikten bakan şehir

Haydi gelin köyümüze geri dönelim…

Ahmet Dal’dan “Yeter artık!”

Anahtar Parti Oltu’da Saha Çalışmalarını Sürdürüyor

​YÖK, Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu-2025’i yayımladı

İzmir Büyükşehir gençleri dijital gençlere hazırlıyor

Şanlıurfa’da baba-oğul sabah namazı buluşmaları düzenlendi

Ankara Keçiören'de gençlere Erasmus+ bilgilendirmesi

İzmir'de 47 katlı binada nefes kesen tatbikat

Bornovalı miniklerden 'yerli' coşku

"Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu-2025" yayımlandı

Bakan Tekin: Aldığımız her karar mutlaka bir öğretmenler odasında konuşularak alındı

Üstün yetenekli öğrenciler için atıklar çöp değil sanat malzemesi

Gazze’de yarım kalan tıp hayalleri Türkiye’de yeniden filizlendi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9

YAZARLAR