Bugün, 6 Şubat 2026 Cuma
  • BIST 100

    16407,98%-1,86
  • DOLAR

    43,61% 0,18
  • EURO

    51,44% 0,17
  • GRAM ALTIN

    6814,41% 1,24
  • Ç. ALTIN

    11644,36% 0,00

6 Şubat depremlerinin 3. yılında Siirt’te Mevlid ve anma programı

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin 3. yıl dönümü dolayısıyla Siirt’te Fethi Serin Camii’nde hayatını kaybedenler için Mevlid-i Şerif okutuldu.

GENEL 6.02.2026 15:47:55 0
6 Şubat depremlerinin 3. yılında Siirt’te Mevlid ve anma programı

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli 6 Şubat 2023 depremlerinin 3. yıl dönümünde, Siirt’te anma programı düzenlendi.

Siirt Valiliği tarafından gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında, Fethi Serin Camii’nde Cuma namazı öncesi Mevlid-i Şerif okutuldu. Programda depremde hayatını kaybeden vatandaşlar için Kur’an-ı Kerim tilaveti yapıldı, dualar edildi.

Anma programına AFAD, sivil toplum kuruluşları, arama kurtarma ekipleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Program kapsamında Mevlid-i Şerif’in ardından vatandaşlara lokma ikramı yapıldı. Anma etkinlikleri ise sabahın erken saatlerinde düzenlenen şehir konvoyuyla başladı.

 “Asrın felaketini asrın dayanışmasına dönüştürdük”

6 Şubat depremlerinin ülke tarihine “asrın felaketi” olarak geçtiğini belirten AFAD Siirt İl Müdürü Cahit Akkoyun yapılan anma etkinliklerine ilişkin bilgi verdi.

Akkoyun, “Malumunuz bugün 6 Şubat, Kahramanmaraş depremlerinin 3. yıl dönümü. Bu kapsamda Valiliğimiz himayelerinde çeşitli etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Sabaha karşı saat 04.17’de tüm paydaşlarımız ve STK’larımızla birlikte araçlarımızla şehir konvoyu düzenledik. Birazdan Cuma namazı öncesinde Mevlid-i Şerif okutulacak. Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın mezarları ziyaret edilecek, Kur’an-ı Kerim tilaveti yapılacak. İlimizde bulunan tüm okullarımızda ise bugün de dâhil olmak üzere afet farkındalık eğitimlerimiz devam ediyor.” dedi.

Depremin ilk anlarında sahada görev aldıklarını ifade eden Akkoyun, “6 Şubat depremlerinin ilk saatlerinde ben Adıyaman’daydım. Ben ve arkadaşlarım, Siirt AFAD olarak farklı illerde görev yaptık. Bu felaket gerçekten ‘asrın felaketi’ydi. Ancak vatandaşımız, devletimiz ve milletimiz el birliğiyle bu asrın felaketini asrın birlikteliğine, asrın dayanışmasına çevirdi.” ifadelerini kullandı.

Akkoyun, Türkiye’nin gönül zenginliğine vurgu yaparak, “Ülkemiz belki dünyanın en zengin ülkesi değil ama dünyanın en gönlü zengin ülkesidir. Bunu her zaman gururla söylüyorum. Ülkemiz, dünyanın dört bir yanındaki masum ve mağdurlara bu gönül zenginliğiyle ulaşmaktadır.” diye konuştu.

“Orada 18 canı hayata bağladık”

Arama Kurtarma Ekip Başkanı Mesut Karanfil ise depremin ilk saatlerinde Siirt’ten Gaziantep’in İslahiye ilçesine intikal ettiklerini belirterek yaşadıkları zorlu süreci anlattı.

Karanfil, “6 Şubat’ta yaşanan asrın felaketi depreminde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Rabbim bir daha böyle acılar yaşatmasın inşallah. Depremin ilk saatlerinde, AFAD’ın koordinasyonuyla Siirt’ten yola çıkarak Gaziantep’in İslahiye ilçesine ulaştık. Bölgede yoğun bir mücadele verdik. Oraya vardığımızda yaşanan felaketi gördükten sonra ekibimizle birlikte, Sadaka Taşı Temsilciliği olarak hızlı bir şekilde yaralılara ulaşmaya çalıştık. Orada 18 kişiyi kurtarmayı başardık.” ifadelerini kullandı.

Depremin izlerinin halen taze olduğunu dile getiren Karanfil, “Duygularımız hiçbir zaman değişmedi; içimiz her zaman buruk, acımız hep taze. Çok kötü bir durumdu. Rabbim bir daha yaşatmasın. İnşallah bundan sonraki süreçte daha sağlam yapılar, daha güvenli binalar inşa edilirse bu kadar büyük kayıplar yaşamayız. 6 Şubat depremi, gerçekten herkesin hafızasında kolay kolay silinmeyecek bir doğa olayı olarak yer etti.” şeklinde konuştu.

“Toplumda deprem bilincini canlı tutmak zorundayız”

Arama Kurtarma Ekip Üyesi Emrullah Aldemir de düzenlenen etkinliklerle toplumda farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını belirtti.

Aldemir, “Bugünün anlam ve önemine dikkat çekmek, farkındalık oluşturmak amacıyla dün gece saat 04.00’ten itibaren STK olarak meydanda yerimizi aldık. Amacımız toplumda deprem bilincini canlı tutmak, her zaman depreme karşı tedbirli olunması gerektiğini hatırlatmaktı. İnşallah Allah’ın izniyle bir daha böyle acı bir olay yaşamayız. Gerçekten çok üzücü bir felaket yaşanmıştı.” ifadelerini kullandı.(İLKHA)

Yorum Ekle

YÖK’ten üniversite öğrencilerine büyük müjde: Mezun olmadan iş hayatı başlıyor

İran Dışişleri Bakanından ABD'yle yapılan bugünkü müzakerelere ilişkin açıklamalar

Mavi Vatan'ın yeni gözbebeği yükseliyor... Türkiye'nin ilk milli hücumbotu yükseliyor

Konya Mevlevi Dergahı'nın temeli atıldı

Malatya depremden sonra güçlü bir geleceğe hazırlanıyor

OSTİM’de 5G vizyonu masaya yatırıldı: Türkiye dijital bağımsızlığa hazırlanıyor

Hindistan'da kömür madeninde patlama: 18 ölü

Afyonkarahisar merkezli operasyonda 14,9 milyon liralık çek ve senet ele geçirildi: 3 tutuklama

Hindistan'da bir parti lideri öldürüldü

Milli Eğitim Akademisi’ne 826 Sözleşmeli Eğitim Personeli Alınacak

Bakırköy’de deprem gerçeği masaya yatırıldı

Kocaeli'de deprem şehitleri için çorba ikramı

Umut Kervanı arama kurtarma kapasitesini güçlendiriyor

Bursa'da 6 Şubat depremleri dolayısıyla anma programı düzenlendi

Atatürk’ün Balıkesir’e gelişinin 103. yılı kutlandı

Trabzon'da Uzun Sokak Cephe Sağlıklaştırma Projesi sürüyor

Antalya’da yağış sonrası yollarda bakım-onarım çalışması

Hakkâri için kuvvetli yağış uyarısı

ABD Büyükelçiliği önünde Gazze nöbeti: Gerçek adalet sağlanana kadar susmayacağız

Dışişleri Bakanlığı, Pakistan’daki cami saldırısını kınadı

Ordu’da engelli şarj istasyonları yenilendi

Muğla, EMITT 2026’da uluslararası vitrinde

Eskişehir’de binlerce haneye dokunan hizmet

İşgal rejiminin Gazze’de yaptığı soykırımın kanıtları

Batman’da 185 kişilik işgücü uyum programı için kura çekimi yapıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Devlet millet dayanışmasıyla yaraları sardık

Fransa, Grönland'da konsolosluk açtı

Mersin'de maddi hasarlı trafik kazası

Karadeniz’in ilk hastalıktan ari koyunculuk işletmesi Giresun’da kuruldu

Naci Görür Erzincan depremi sonrası önemli açıklamalarda bulundu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

TYB Erzurum Şubesi “Vefa Sohbetleri” hız kesmeden devam ediyor…

SKOR DEĞİL, KARAKTER KONUŞTU

Erzurum’dan Mısır’a Ticaret Köprüsü: Başkan Hakan Oral’dan Kahire’de Tarihi İmza

Palandöken’de Taksi Durakları Sıcacık Yuvaya Dönüştü

Geleceği Üretenler TEKNOFEST’te Buluşuyor!

GENÇ DADAŞLAR DURMUYOR..

Tazgül’den Başkan Koçak’a hayırlı olsun ziyareti…

Palandöken’de başıboşluğa müsaade yok…

BERAT KANDİLİNİN TÜM EMEKÇİLERE HAYIRLAR GETİRMESİ TEMENNİSİYLE...

Af beklemek kadar affedici de olmalıyız…

Milli Eğitim Akademisi’ne 826 Sözleşmeli Eğitim Personeli Alınacak

Konya Karatay Belediyesi'nde hizmet içi seminerlere devam

Kumluca’dan Kur’an-ı Kerim Tilavetinde Büyük Başarı

"Asrın Gayreti: Maarifin iyileştirici gücü raporu" yayımlandı

YKS başvuruları 2 Mart'ta sona erecek

Siyer yarışması için Şanlıurfa’da sınav merkezleri açıklandı

Okul Öncesi Öğretmenlerinden Yönetici Atama Yönetmeliğine Tepki

Sakarya Büyükşehir Gençleri Teknolojiyle Buluşturuyor

Sakaryalı gençler DİGEM'de teknolojiyle buluştu

Düzce'de okullarda ilk derste saygı duruşu

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 20 15 1 4 33 49
2.FENERBAHÇE A.Ş. 20 13 0 7 28 46
3.TRABZONSPOR A.Ş. 20 12 2 6 15 42
4.GÖZTEPE A.Ş. 20 11 3 6 15 39
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 20 10 4 6 10 36
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 20 8 6 6 13 30
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 20 7 4 9 3 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 20 6 7 7 -7 25
9.KOCAELİSPOR 20 6 8 6 -5 24
10.CORENDON ALANYASPOR 20 4 6 10 -2 22
11.GENÇLERBİRLİĞİ 20 6 10 4 -3 22
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 20 4 8 8 -6 20
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 20 5 10 5 -14 20
14.TÜMOSAN KONYASPOR 20 4 9 7 -9 19
15.İKAS EYÜPSPOR 20 4 10 6 -12 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 20 3 10 7 -12 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 20 2 9 9 -25 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 20 2 15 3 -22 9

YAZARLAR