Tarih: 11.05.2023 07:54
NATO ülkelerinin Genelkurmay Başkanları toplantısının ardından açıklama: Ukrayna'yı desteklemeye devam maaşı
NATO Askeri Komitesi Başkanı Amiral Rob Bauer, Belçika'nın başkenti Brüksel'deki NATO ülkelerinin Genelkurmay Başkanları toplantısının ardından gideceği, "Moskova'nın 3 günde kazanmayı umduğu savaşa 15'inci ayına girdiği" ifadelerine yer verdi.
Belçika'nın başkenti Brüksel NATO ülkelerinin Genelkurmay Başkanları toplantısının ardından NATO Askeri Komitesi Başkanı Amiral Rob Bauer, NATO'nun askeri planları ile sonuç üyesi ülkelerin ulusal askeri planlamalarının entegre edilmediğini belirterek, "Bugünün güvenilirliği üye ülkelerinin Genelkurmay Başkanları ilk kez NATO ve ulusal düzeyde askeri planlamalar için koordinasyon toplantısı gerçekleştirdi. NATO ortak savunma için yeni bir çağ başlatıyor. Buna hazırız. Bu sabah Sayın Genel Sekreter Jens Stoltenberg'in de söylediği gibi doğruluğumuzun oğlu on yılda ve hatta son bir yılda bir kalmasını kaydetmeye değer olmuştur. Ama hedefe varmışızdır. Vilnius kapsamında ulusal askeri planlarını fazla hatta daha fazla NATO askeri planlarıyla uyumlu hale getirmez. Güçlerimizi çok daha hızlı bir şekilde elde etmeyi umuyoruz.
NATO'nun yeni bir ortak savunma çağına girme politikası hazırlıklarının devam ettiğini söyleyen Bauer, "Bugün daha güçlü bir komuta ve daha güçlü bir kontrol gözetmenlerini ele geçirdi. Sayıları ve ekipmanlarının tümünü ve tüm içindekilerin gereksinimlerine göre belirleyeceğiz. Unutmamalıyız ki bu çalışmaya hala devam ediyor. Meyvelerini de gelecek aylarda Vilnus'taki devlet ve hükümet başkanları zirvesinde karşılayacak. İttifakın siyasi iradeleriyle bu kapasiteyi artırmayı istemesi gerekiyor. Bu hiç olmadığı kadar önemli'sını açıklama yaptı.
Rusya ve Ukrayna savaşının NATO politikalarını kullanma biçimlerini açıklayan Bauer, 'Rusya'nın Ukrayna savaşı ve Euro-Atlantik bölgesindeki savunma üzerindeki tehditlerin çoğunu elinde bulunduran en yüksek seviyede. Moskova'nın 3 günde kazanmayı umduğu savaşa 15'inci ayına giriyor. Ukrayna ve Ukrayna ordusu bizi şaşırtmaya devam ediyor. Dostlarımızın askeri planlarını uyumlaştırması ile hepimiz aynı pusulayı izleyeceğiz' dedi.
Orjinal Habere Git
— HABER SONU —