Tarih: 27.12.2025 17:29

Kiev dahil birçok bölgeye Rusya tarafından füze ve insansız hava aracı saldırıları

Facebook Twitter Linked-in

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'nin ABD Başkanı Donald Trump ile yarın yapacağı görüşme öncesinde başkent Kiev başta olmak üzere Ukrayna'nın birçok bölgesine füze ve insansız hava aracı (İHA) saldırıları düzenlendi.

Saldırılar sırasında Kiev'de patlama sesleri duyulurken, Ukrayna hava savunma birlikleri alarma geçti.

Ukrayna Hava Kuvvetleri, Rus İHA'larının başkent ile ülkenin kuzeydoğu ve güney bölgelerini hedef aldığını açıkladı.

Saldırılarda en az 8 kişi yaralandı.

Saldırıların sürdüğü, Kiev'de hava saldırısı alarmının devam ettiği bildirildi.

Saldırılar nedeniyle Polonya'nın güneydoğusundaki Rzeszow ve Lublin havalimanları geçici olarak kapatıldı.

Polonya Silahlı Kuvvetleri, hava sahasını korumak amacıyla savaş uçaklarını havalandırdı.

Ukraynalı yetkililer, Rusya'nın bir gün önce de Ukrayna'nın enerji altyapısını hedef aldığını ve güneydeki liman kenti Odesa'ya yönelik saldırıları yoğunlaştırdığını ifade etti.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski yaptığı açıklamada, Rus ordusunun ülkesine yönelik saldırıları sürdürdüğünü bildirdi.

Rusya'nın geceden beri Ukrayna'nın farklı bölgelerine yaklaşık 500 insansız hava aracı (İHA) ve farklı tipten 40 füze fırlattığını belirten Zelenski, "Ana hedef Kiev, enerji ve sivil altyapısıdır." dedi.

Zelenski, savaşın sona ermesi için barış görüşmelerinin sürdüğünü ifade ederek, Rusya'nın savaşı bitirmek istemediğini savundu.

Zelenski, Rusya'ya yönelik baskının artırılması gerektiğini belirterek, bugün ve yarın ABD Başkanı Donald Trump ile Avrupa ve Kanada'nın liderleri ile görüşmeler yapacağını kaydetti.

Zelenski, ABD'nin Florida eyaletinde ABD Başkanı ile yarın yapılması planlanan görüşmede, Ukrayna savaşını sona erdirmeye yönelik bir anlaşma çerçevesinde tarafların hangi toprakları kontrol edeceğinin ele alınacağını belirtti. (İLKHA)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —