Tarih: 09.02.2023 10:38
AFAD: 7,7'lik depremin ardından 1117'de meydana geldi
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Kahramanmaraş merkezli 7,7 büyüklüğündeki depremin ardından bin 117 depremin meydana geldiğini açıkladı.
Kahramanmaraş merkezli 2 büyük depremin ardınan meydana gelen artçı genişlemeler ve yapılan operasyonla ilgili bilgi veren AFAD, sosyal medya hesabından şu ifadeleri kullnadı:
'Kahramanmaraş'ta gerçekleşti 7,7 büyüklüğündeki depremin ardından bir tarihte toplam 1.117 deprem meydana geldi.
Deprem bölgesinde tutulma alanları toplam 113.201 personel ile 5.557 araç ve iş makinesi görev yapıyor.
SAKOM'dan alınan bilgilere göre, saat 07.45'te 12.873 sahibimiz hayatını kaybetmiş, 62.937 sahibimiz yaralanmıştır.
Dışişleri Bakanlığı ile yapılan toplantılarda diğer ailelerin yardım için gelen 5,709 personel afet bölgesine sevk edilmiştir.
Hava Kuvvetleri, Kara Kuvvetleri, Deniz Kuvvetleri, Sahil Güvenlik ve Jandarma Genel Komutanlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı toplam; 22 gemi, 160 uçak/helikopter bölgesi görev yapmaktadır.
Kızılay ve STK'lar tarafından depremden etkilerinin olacağı 79 ikram aracı ile toplam 140 mobil mutfak/aşevi/fırın ve sahra mutfak sevk edilmiştir.
Bölgedeki vatandaşlarımıza çorba, yemek, kumanya, ikramlık malzeme ve içecek dağıtılmaktadır.
Psikososyal destek hizmetleri için bölge 1.502 personel ve 145 araç sevk edilmiştir.
Barınma ihtiyacına yönelik olarak; 137 bin 929 ocak, 101 bin 304 yatak bir milyon 255 bin 500 battaniye depremden etkiyi sevk etmiştir.'
Orjinal Habere Git
— HABER SONU —