9102,02%-1,02
39,66% 0,14
45,71% 0,12
4279,23% -0,27
6910,88% 0,00
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Grup Başkanvekili Sezai Temelli hakkında “adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs” suçlamasıyla yargıya başvuracaklarını duyurdu.
Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Özdağ, Sezai Temelli’nin bir televizyon programında kullandığı ifadelerin yargı sürecine açık bir müdahale teşkil ettiğini belirtti.
Temelli, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon yayınında, Ümit Özdağ hakkında şu ifadeleri kullanmıştı:
“Dünyanın her yerinde ırkçılık bir suçtur. Ümit Özdağ açıkça ırkçılık yapmıştır. İnsanları etnik köken üzerinden kutuplaştırmıştır. Eğer bu nedenle cezaevindeyse, orada kalmalıdır.”
Bu açıklamalar üzerine Özdağ’ın avukatları harekete geçerek hukuki süreç başlatacaklarını duyurdu.
Yaşanan tartışmanın ardından Sezai Temelli, sözlerinin bağlamından koparıldığını ifade etti. Temelli, “Cümlelerimin bir kısmı alınarak sanki cezaevindeki durumlara çifte standart uyguluyormuşum gibi bir algı yaratıldı. Böyle bir tutumum asla olamaz” dedi.