Bugün, 22 Haziran 2025 Pazar
  • BIST 100

    9203,37%1,11
  • DOLAR

    39,62% 0,16
  • EURO

    45,68% 0,20
  • GRAM ALTIN

    4296,95% 0,15
  • Ç. ALTIN

    6933,62% 0,33

YANDAŞLAR “HUZURLA” UÇUYOR

Yöneticilerine 2025’in ilk üç ayında 160 milyon TL’lik “maddi menfaat” sağlayan THY’nin yönetim kurulu değişti.

GÜNDEM 23.05.2025 10:13:00 0
YANDAŞLAR “HUZURLA” UÇUYOR

Yöneticilerine 2025’in ilk üç ayında 160 milyon TL’lik “maddi menfaat” sağlayan THY’nin yönetim kurulu değişti. Hiçbir havacılık tecrübesi olmayan, Erdoğan ailesinin idaresindeki KADEM’in mütevelli heyetinden, iki isim yeni yönetim kurulu üyesi olurken, kurumdaki aylık huzur hakkı 80 bin TL’ye çıkarıldı. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Karasu, “Milyonlarca genç iş ararken atama beklerken fakirin fukaranın alın terinden kesilen vergilerle, çoluk çocuğun rızkı ile bu kişilere verilen paralar, yiyenlerin gözüne dursun” dedi. 

ANKARA/Hakan DİKMEN

Türk Hava Yolları (THY) Anonim Ortaklığı’nın 2024 yılı hesap ve faaliyetlerine yönelik olağan genel kurul toplantısında, kurumun yönetim kurulunda değişikliğe gidildi. Havacılık tecrübesi olmayan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kurucusu olduğu ve yönetiminde de yer aldığı Kadın ve Demokrasi Derneği’nin (KADEM) iki yöneticisi de THY’nin yönetimine girdi. Yöneticilerine 2025’in ilk çeyreğinde 160 milyon TL’lik maddi menfaat sağlayan THY’nin aylık huzur hakkı 80 bin TL’ye çıkarıldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Ulaş Karasu, Meclis gündemine getirdi.

THY Anonim Ortaklığı’nın 2024 yılı hesap ve faaliyetlerine yönelik olağan genel kurul toplantısı, 21 Mayıs’ta yapıldı. Genel Kurul Toplantısı’nda alınan karar ile Hüseyin Keskin ve Fatmanur Altun’un yönetim kurulu üyelikleri sona erdi. Keskin ve Altun’un yerine Özgül Özkan Yavuz ve Gülden Nacar, THY Yönetim Kurulu’na girdi. 

AKP’Lİ OLMAK YETTİ

Mart 2019'da AKP’nin Kadıköy Belediye Başkan Adayı olan ve seçimi kazanamayınca Kültür ve Turizm Bakanlığı’na Bakan Yardımcısı olan Yavuz, ulusal demiryolu işletmeciliğinin İstanbul’daki iki merkez tren garından biri olan Haydarpaşa garının vasfını kaybettirecek projeyi savunmuştu. Yavuz, seçimi kaybettikten sonra, ilk görev yeri olan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı olmuştu. Nacar ise AKP’nin İstanbul Dış İlişkiler Başkanlığı’nı yapmıştı.

HUZUR HAKKI

Genel Kurul’da THY’de yönetim kurulu üyelerine ödenen aylık huzur hakkı da belirlendi. Genel Kurul’da alınan karar kapsamında THY yöneticilerine aylık 80 bin TL’lik huzur hakkı ödenmesi kararlaştırıldı. Yöneticilere, yılda dört kez verilecek ikramiyeden de yararlanacak olan yöneticilere sağlanan maddi menfaatteki artış, “Kurumsal yönetim uygulamalarının güçlendirilmesi” gerekçesiyle açıkladı.

YİYENLERİN GÖZÜNE DURSUN

CHP Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Karasu, THY yöneticilerine sağlanan maddi menfaatler ile ilgili yaptığı açıklamada AKP iktidarlarında liyakatin yerini eş dost akraba atamalarının aldığını belirtti. Karasu, “Liyakatsiz kadrolara teslim edilen kamu kurumları çürüyor, çalışamaz hale geliyor” dedi. THY’deki son yönetim değişikliğinin de daha öncekilerde olduğu gibi “kayırmacılığın bir örneği” olarak yorumlayan Karasu, “Yıllardır yandaşların istihdam alanı haline getirilen THY’nin son genel kurulunda hiçbir havacılık tecrübesi olmayan bu kişiler, tıpkı daha öncekiler gibi kurumdan sadece maaş almayacaklar. İkramiye, huzur hakkı, makam odası, araç ve benzeri pek çok kamu kaynağını kullanacaklar. Milyonlarca genç iş ararken atama beklerken fakirin fukaranın alın terinden kesilen vergilerle, çoluk çocuğun rızkı ile bu kişilere verilen paralar, yiyenlerin gözüne dursun” dedi. Karasu, görev değişikliği ve huzur hakkındaki artışları Meclis gündemine de taşıdı.

160 MİLYONA ÇIKTI

THY’nin 31 Mart 2025’te sona eren üç aylık hesap döneminde, grupta görev alan yönetim kurulu üyeleri ile genel müdür ve genel müdür yardımcılarına ödediği para, mali raporla da ortaya çıktı. Buna göre, 2024’ün ilk çeyreğinde 78 milyon TL olan THY yöneticilerine sağlanan “maddi menfaat” tutarı, bu yılın ilk üç ayında 160 milyon TL'ye kadar ulaştı. Yöneticilere, bu kapsamda 1 Ocak-31 Aralık 2024 tarihleri arasında ise 633 milyon TL ödendi. 

 

Haber Editörü

Hakan Dikmen 1

hakandikmen30@gmail.com
Yorum Ekle

İran Dışişleri Bakanı Erakçi, İstanbul'da ABD saldırıları hakkında konuştu

Konya Karatay'dan temiz enerji hamlesi

İzmir İtfaiyesi’nde tüm yangınlar kontrol altına alındı

Pazaryeri Kaymakamı Kahraman ilçeye veda etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan İran Dışişleri Bakanı Arakçi ile görüştü

Bursa Gemlik'te gençlere moral desteği

Sulama kanalına düşen çocuğun cansız bedenine ulaşıldı

SEPAH: ABD'ye ait saldırı uçaklarının uçuş noktaları tespit edildi

Kocaeli’de çevre bilinci ödüllendirildi

Dünya Müzik Günü Çeşme’de kutlandı

İzmit'te 'karneni getir, biletini götür' etkinliğine yoğun ilgi

Kadınlar sağlıklı yaşam için yürüdü

Siirt’te park halindeki kamyon dorsesi alev aldı

Dışişleri: ABD'nin İran'a saldırısı riski en üst düzeye çıkarmıştır

Kolombiyalı itfaiyecilere Konya eğitimi

AYT heyecanı dışarı taştı: Veliler çocuklarından daha heyecanlı

Bursa Gemlik'te çevre bilinci öne çıkıyor

Sakarya'nın tebessüm ekibi ilçelerede miniklere neşe saçtı

Kocaeli Büyükşehir’den güvenli dokunuş

Diyarbakır Havalimanı’nda hacılara valiz şoku!

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Refik Alpaya'dan TOKİ'nin açık artırma şeklindeki satışına tepki

BUMİAD’da İznik’in tarihi konuşuldu

İçişleri Bakanlığı'ndan Afet Yönetmeliği... Hasar tespit süreçleri düzenleniyor

İzmir Güzelbahçe Gece Pazarı yenilenen yüzüyle açıldı

Batman'da küçük çocuk babasının arabasıyla kaza yaptı

Pakistan, ABD'nin İran nükleer tesislerine yönelik saldırılarını kınadı

Kesinleşmiş 20 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

İran'ın işgale yönelik son füze dalgasında 26 kişi yaralandı, ağır hasar oluştu

Kocaeli’de yaz tarifesi başlıyor

ESÇAD Tiyatro Ekibi’nden 2025’in ilk gösterisi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

Anahtar Parti Erzurum’da Teşkilatlanma Hamlelerine Devam Ediyor

EVYAP Heyeti, İlaç Hammadde Üretim Tesisi İçin Atatürk Üniversitesinde…

Atatürk Üniversitesi, Dünya Sıralamalarında 11 Listeye Birden Giren 7 Üniversiteden Birisi Oldu ve Önemli Bir Başarıya İmza Attı

Atatürk Üniversitesi, Küresel Sürdürülebilirlik Sahnesinde…

Mobilyada Avrupa esintisine az kaldı…

TÜRK-İŞ’TEN HÜKÜMETE TEPKİ: “BU TEKLİFİ NE GÖRÜŞÜRÜZ NE DE KABUL EDERİZ”

PERDER: Bir kez daha Ömer Düzgün dedi…

İş Dünyası Kars’ta Buluştu...

Anahtar Parti Erzurum’da emin adımlarla yola devam ediyor…

Gelin size bir masal anlatayım…

Bursa Gemlik'te gençlere moral desteği

AYT heyecanı dışarı taştı: Veliler çocuklarından daha heyecanlı

Manisa Büyükşehir YKS günü öğrencileri yalnız bırakmadı

YKS devam ederken veliler heyecanlı: Her şey evlatlarımız için!

YKS ikinci oturum heyecanı başladı

Bursa Kayapa OSB'den eğitime destek

YKS 2025’te geri sayım: AYT ve YDT bugün yapılıyor

2025-YKS maratonunda ikinci gün

Uluslararası öğrenciler mezuniyet programı gerçekleştirildi

TYT sonrası öğrenciler duygularını paylaştı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2

YAZARLAR