Bugün, 1 Mayıs 2024 Çarşamba
  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,47% 0,32
  • EURO

    34,67% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2410,63% 1,29
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00

Tortum bende bir sevdadır…

31 Mart 2024 Yerel Seçimler kapsamında yurt genelinde başlatılan, belediye başkanlığı aday adaylıklarının açıklanması noktasında; Erzurum ili Tortum ilçesinin ilk adayları belli olmaya başladı.

ERZURUM 9.11.2023 23:00:00 0
Tortum bende bir sevdadır…

Tortum bende bir sevdadır…

31 Mart 2024 Yerel Seçimler kapsamında yurt genelinde başlatılan, belediye başkanlığı aday adaylıklarının açıklanması noktasında; Erzurum ili Tortum ilçesinin ilk adayları belli olmaya başladı. Bu doğrultuda MHP teşkilatının bağrından yetişmiş ve Tortum ilçesinin hamurundan pişmiş bir isim olan, Tortum’un kendi evladı 1978 doğumlu Hasan Ali Kayabaşı Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıklamış bulunmaktadır.

Tarımsal Yapılar ve Sulama alanında uzmanlığı bulunan Ziraat Mühendisi Hasan Ali Kayabaşı’nın Tortum ve Tortum halkının yarınları için gerçek manada değer taşıyan ve yarınlara umut aşılayan projeleri mevcut olup, “adaylık” aşamasında halkına arzını, nasip olması durumunda ise bu projelerin gerçekleştirilmesi noktasında hizmeti için sabırsızlıkla beklemektedir.

Bu aşamada; “Tortum bende bir sevdadır” dileğiyle kendisini tanıtan Hasan Ali Kayabaşı, nasip olması durumunda almış olduğu eğitimi ve tecrübe kazanımlarını halkının faydasına sunmak, Tortum İlçesini ekonomik, kültürel ve refah seviyesi yüksek bir yaşam merkezi haline getirebilmek için gece gündüz çalışma azminde olduğunu beyan etmiştir.

Uzun zamandır, Tortum ve Tortum halkının refah seviyesinin yükseltilmesi ve yaşanabilir bir Tortum yerleşkesi hayaliyle çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Hasan Ali Kayabaşı nasip olması durumunda neleri kazanabileceklerini, neleri başarabileceklerini ve halkımla beraber refah seviyesi yüksek bir Tortum İlçesinin nasıl olabileceğini hep beraber göreceğiz dedi.

tum1haber/siyaset

2002/2003 Eğitim ve Öğretim döneminde vekil öğretmen olarak görev hayatına başlayan Hasan Ali Kayabaşı 2004/2007 yılları arasında memleketi Tortum’da mesleğiyle alakalı olarak Ziraat Odaları Birliğinde Ziraat Mühendisi-Genel Sekreter olarak görev yapmış olup bu süreç içerisinde 2006 yılında ayrıca Malatya Bölge Koordinatörlüğüne bağlı olan illerde TARSİM bünyesinde Tarım Sigortaları Havuzu Eksper olarak görev yapmıştır. 

2007/2010 yılları arasında Erzurum’da özel bir Yem Fabrikasında Ziraat Mühendisliği yanı sıra Sorumlu Teknik Müdür olarak görev yapan Kayabaşı burada Yöneticilik, Pazar Araştırması ve Rasyon hazırlama konusunda meslek tecrübesi kazanımına sahip olmuştur. 2010/2016 yılları arasında kuruluşunu yapmış olduğu bir danışmanlık firması ile Ar-Ge Mühendisi olarak Danışmanlık Eğitim ve AB projeleri yazımı konusunda uzmanlık seviyesi kazanmıştır. Bu kazanımlarını 2014/2018 yılları arasında Erzurum İli Yakutiye İlçe Belediyesinde Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Erzurum Yakutiye Belediye Meclis Üyesi olarak halkına hizmet vermiştir. Yine bu dönem içerisinde Türkiye Ziraat Mühendisleri Odası Erzurum Şubesi bünyesinde Ziraat Mühendisi olarak Yönetim Kurulunda üye olarak görev almış ve Danışmanlık, Eğitim ve Avrupa Birliği Projeleri hazırlığı aşamasında, halkının bilgisini pekiştirmiştir.

2016 yılında İstanbul’da bulunan özel bir Yem Fabrikasında Bölge Satış Müdürü olarak görev yapan Hasan Al Kayabaşı; 2016 yılında sadece Trakya ve Marmara bölgesinde faaliyet gösteren bu yem fabrikasında göreve başladıktan sonra Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Gümüşhane, Bayburt, Tokat, Sivas, Erzincan, Erzurum, Kars, Ardahan, Iğdır, Ağrı, Van, Muş, Bitlis, Gaziantep, Kahramanmaraş, Şanlıurfa ve Hatay illeri ve bağlı birçok ilçede bayilikler oluşturarak idarecilik, organizasyon ve teşkilatlanma konularındaki başarılarını da ortaya çıkarmıştır.

2022 yılında yine İstanbul merkezli Türkiye’mizin köklü firmalarından birisinin Doğu Anadolu Bölge Bayisi olarak mesleki faaliyetlerine devam eden Hasan Ali Kayabaşı bu tarihten itibaren de Türkiye Ziraat Mühendisleri Odası Erzurum Şubesi bünyesinde Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev almış bulunmaktadır.

Daha önce AB ve Türkiye Cumhuriyeti Destekli TR0305.02/LDI/116 Referans Nolu “Tortum Şelalesi ve Erzurum – Tortum Şelalesi Karayolu Koridorunun Tanıtımı” ve TR0305.02/LDI/132 Referans Nolu “Kırsal Alanda Yükselen Yaşam Kalitesi ve Yeşeren Yeni Ufuklar” isimli projelerin koordinatörlük görevlerini üstlenen Kayabaşı, Gençlik Bakanlığı Destekli DAP Genç – DAP Fest Projesinde Koordinatör yardımcılığı görevini üstlenerek, Gençlik ve Spor Bakanlığı Destekli “Anadolu Kanatlarımın Altında” isimli projede ise Koordinatör yardımcılığı görevini üstlenerek azim ve başarının hayatında tesadüf olmadığını gözler önüne sermiştir. 

Ziraat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyeliği, Çağlayan Bilim Kültür ve Sanat Derneği Başkan Yardımcılığı, Erzurum Tarım Danışmanları Derneği Başkan Yardımcılığı gibi Sivil Topluk Kurum ve Kuruluşlarında da üyelikleri bulunan Hasan Ali Kayabaşı Sosyal Sorumluluk Projelerindeki kazanımlarını Tortum Halkının hizmetine sunma azminde olduğunu ifade ederek, 

Kendsi hakkında blinmesini stediği şeylern aslında Tortum halkının kazanımları noktasında bir kazanç olarak gördüğünü belirterek, hayatı boyunca elde etmiş olduğu tüm bu çalışma tecrübelerini halkının hizmetine sunmak için fırsat verilmesini beklediğini ifade etmiştir. 

Mühendislik bitirme tezini; ARAZİ TOPLULAŞTIRMASI çalışmaları üzerine yapan Kayabaşı arazi toplulaştırması hakkında gerekli bilgi ve deneyime sahip bir isim olarak karşımıza çıkmaktadır.

 Erzurum Ziraat Mühendisleri Odasının Zirai Teknik / Mülk Bilirkişi Listesinde olması sebebiyle Mahkeme keşiflerine sürekli katıldığından TARSİM’e bağlı tarım sigorta eksperi olarak hasar tespit ve risk inceleme çalışmalarına gitmektedir. 

Sektör dışında da Tarımsal Danışmanlık, IPARD Projeleri Fizibilite ve İş Planı Hazırlama Eğitimleri, TR0305.02/LDI/001Her Çevre Tasarımcısının Rüyası: Landcad Eğitimi Projesi ve TR0305.02/LDI/024 Gökyüzüne En Yakın Bitkiler: Alpin Çiçekler Projeleri Eğitim Programlarından birer sertifikaları bulunan Kayabaşı’nın ayrıca KUDAKA Mali Destek Programı Eğitimi, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanlığının düzenlediği Organik Tarım Eğitimi, Organik meyvecilik eğitimi, Yakutiye Tarım İlçe Müdürlüğü’nün düzenlediği Arıcılık Eğitimi, KUDAKA Projesi kapsamında düzenlenen Organik arıcılık eğitim sertifikaları mevcuttur. 

Erzurum Ziraat Mühendisleri Odasının düzenlediği Tarımsal Danışmanlık Eğitimi Toprak Koruma Projesi Hazırlama Eğitimi ve Bilirkişilik Eğitimi sertifikaları sahibi olan Kayabaşı’nın ayrıca 2003 Yılında ‘’Aşk ve Hali’’ isimli şiir kitabı bulunmaktadır. 

Askerlik görevini acemi birliği olan Eğirdir Dağ Komando okulunda asteğmen eğitimi alarak, usta birliğinde ise Tunceli ili Hozat ilçesinde J.Komanda Asteğmen tim komutanı olarak yapmış ve başarıyla tamamlamış bir Komando Dadaş olan Kayabaşı, şimdi vatan sevgisinin ve memleketi Tortum’a olan sevdasının hizmet boyutunu genişletmek için görev beklemektedir.


KREDİ VE YURTLAR KURUMU FUTBOL TURNUVASINDA YARI FİNALİSTLER BELLİ OLDU

ERZURUM SPOR FK İŞLER YOLUNDA GİDİYOR

Bir kadın eli kırsaldan, bir kadın eli şehirden; bereket otağında birleşti…

Bursa Osmangazi'de coşkulu 1 Mayıs yürüyüşü

81 ilin Milli Eğitim Müdürleri Ankara'da

Yüksek İstişare Kurulu Çankaya'da toplandı

Başkan Çolakbayrakdar’dan Organik domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Çevrimiçi reklamlar çocukları nasıl etkiliyor?

4. Uluslararası Akıllı Ulaşım Sistemleri Zirvesi yarın başlıyor

Yapay zekâ işsizliği tehdit ediyor

Sivas'ta taziye evlerine yemek ikramı başladı

LPG'ye indirim geliyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan şehit askerlerin ailesine başsağlığı mesajı

Başkan Yalçın'dan “Türkiye'de Yönetim” dersi

İstanbul'da 1 Mayıs... 210 gözaltı!

Başkan Sami Er: "Belediyelerde tek patron halkımız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, 1 Mayıs mesajı

Ankara'da masa tenisinde Merit Grup Real Mardin rüzgarı esti

Kişinin yaşam maliyeti 22 bin 992 TL

Başkan Büyükkılıç, dijital dönüşüm ile ilgili projelerini anlattı

Başkan Akbulut'tan 1 Mayıs İşçi Bayramı mesajı

KOBİ’lerin dijital dönüşümüne 25 milyon Euro’luk destek

Manisa 1 Mayıs’ı coşkuyla kutladı

Konya'da üniversitelilere inovasyon fonu

Bolu Dağı Tüneli uzatılıyor... İkinci etap Temmuz'da başlıyor

Kayseri’nin ihracatı aylık bazda artmaya devam ediyor

Metina'da 2 terörist etkisiz!

Sivas'ta haşere ile mücadele çalışmaları devam ediyor

Akıllı ulaşımda önemli zirve yarın başlıyor

Konya Büyükşehir’den standart yükseltecek düzenleme

Yükleniyor

KREDİ VE YURTLAR KURUMU FUTBOL TURNUVASINDA YARI FİNALİSTLER BELLİ OLDU

ERZURUM SPOR FK İŞLER YOLUNDA GİDİYOR

Bir kadın eli kırsaldan, bir kadın eli şehirden; bereket otağında birleşti…

Sağlığın Emek ve Dayanışma Günü

2.OSB nin aylık toplantısı yapıldı

Erzurum Valiliğinden CİMER Eğitim ve Bilgilendirme Semineri

KUDAKA nın 154. Yönetim Kurulu Toplantısı Vali Çiftçi Başkanlığında Erzurum’da yapıldı

Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi’nin 1 Mayıs “EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ” mesajı

1 gün dahi olsa umuttur

ERZURUM SPOR FK NIN OYUNCULARI GİTTİKLERİ TAKIMLARDA YILDIZ OLDULAR

Başkan Yalçın'dan “Türkiye'de Yönetim” dersi

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi akademisyenlerinden Türkiye’de Bir İlk

Trakya Aile Hekimleri Kongresinin 13.’sü düzenlendi

Malatya Büyükşehir'den sanat kurslarına yoğun ilgi

Ulutek Teknopark, inovasyon liderleri arasında 6. sırada

Tarih eğitiminde köklü değişiklik

  BTÜ’lü öğrenciden fark yaratacak proje

Büyükşehirden Malatya eğitimine büyük destek

Sosyal Bilgiler'de köklü değişiklik... Müfredata yeni konular eklendi

  BTÜ’de küresel ekonomik gelişmeler değerlendirildi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 34 28 1 5 58 89
3.Trabzonspor 34 18 12 4 15 58
4.İstanbul Başakşehir 34 15 12 7 7 52
5.Beşiktaş 34 15 13 6 5 51
6.Kasımpaşa 34 14 13 7 -3 49
7.Rizespor 34 14 13 7 -6 49
8.Alanyaspor 34 12 10 12 3 48
9.Sivasspor 34 12 10 12 -4 48
10.Antalyaspor 34 11 11 12 -3 45
11.Adana Demirspor 34 9 11 14 2 41
12.Kayserispor 34 11 13 10 -9 40
13.Samsunspor 34 10 15 9 -7 39
14.Ankaragücü 34 8 12 14 -3 38
15.Fatih Karagümrük 34 9 16 9 -2 36
16.Konyaspor 34 8 14 12 -14 36
17.Gazişehir Gaziantep 34 9 18 7 -15 34
18.Hatayspor 34 7 15 12 -10 33
19.Pendikspor 34 7 18 9 -32 30
20.İstanbulspor 34 4 23 7 -41 16

YAZARLAR