Bugün, 17 Aralık 2025 Çarşamba
  • BIST 100

    14171,42%-0,88
  • DOLAR

    42,71% 0,05
  • EURO

    50,25% 0,09
  • GRAM ALTIN

    5885,65% -0,38
  • Ç. ALTIN

    9539,73% 0,00

Siirt’te toplu nikâh töreni: Aile, ifsat projelerine karşı kalemizdir

Siirt İl Emniyet Müdürü Necmettin Öztürk, “Aileyi hedef alan cinsiyetsizleştirme projelerine karşı Anadolu irfanıyla güçlü bir duruş sergiliyoruz.” dedi.

GENEL 16.07.2025 23:42:17 0
Siirt’te toplu nikâh töreni: Aile, ifsat projelerine karşı kalemizdir

Siirt İl Emniyet Müdürlüğü ve Deniz Feneri Derneği iş birliğiyle 40 çiftin katılımıyla toplu nikâh töreni düzenlendi.

Emniyet Müdürlüğü bahçesinde gerçekleştirilen törene Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Dr. Kemal Kızılkaya, İl Emniyet Müdürü Necmettin Öztürk, kurum müdürleri, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“Aile, küresel ifsat projelerine karşı en güçlü kalemizdir”

Programda konuşan İl Emniyet Müdürü Necmettin Öztürk, aile yapısına yönelik küresel saldırılara dikkat çekerek, Emniyet Teşkilatı olarak bu saldırılara karşı durmanın en önemli yollarından birinin aileyi güçlendirmek olduğunu vurguladı.

 “Her çadır birliğimizin, kardeşliğimizin, ortak geleceğimizin simgesidir”

Öztürk, konuşmasında şunları söyledi: “Sayın Cumhurbaşkanımızın 2025 yılını Aile Yılı ilan etmesi, bu merasimi düzenlememiz için en büyük motivasyonumuzdur. Çünkü biliyoruz ki güçlü aile olmadan güçlü Türkiye olmaz. Bugün Siirt Emniyet Müdürlüğü bahçesinde kurulan her çadır, birliğimizin, kardeşliğimizin, ortak geleceğimizin çadırıdır. Bu topraklar, evet, Siirt özelinde kadim topraklardır. Tillo’nun manevi derinliği, Veysel Karani’nin duası, medreselerin ilmi ve bereketi, evliya ile şeyhlerin hikmeti bu havayı ilmek ilmek örmüştür. Ailemizi annelikten, babalıktan, çocuğu da masumiyetten koparmak isteyenlere karşı bu toprakların evlatları bu çadırlarla ‘biz buradayız, geleneklerimizle ayaktayız’ demektedir.”

“Gazze kasaplarına karşı barış ve kardeşlik ile kenetleniyoruz”

Öztürk, şöyle devam etti: “Bugün terörsüz Türkiye yürüyüşünde Siirt en kararlı şekilde devam ediyor. Ve bu yürüyüşü hiçbir fitne, hiçbir oyun duramayacaktır. Bizi birbirimize düşürmek isteyenler, Gazze kasaplarının ideallerine su taşımaktadır. Ama biz onların istedikleri gibi asla yumruklarımızı sıkmayacağız. Artık musafaha ile, tokalaşarak, kenetlenerek yürüyeceğiz. Milli şairimizin dediği gibi: ‘Girmeden tefrika bir millete düşman giremez; toplu vurdukça yürekler, onu top sindiremez.’ Dün kurulan bu çadır, ötekileştirme fitnesine karşı Siirt’in vakur ve asil bir cevabıdır.”

Vali Kızılkaya: “Güçlü aile olmadan güçlü Türkiye olmaz”

Törende konuşan Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Dr. Kemal Kızılkaya ise Cumhurbaşkanlığı tarafından 2025 yılının “Aile Yılı” ilan edildiğini hatırlatarak bu tür etkinliklerin aile kurumunu güçlendirmek açısından büyük önem taşıdığını belirtti.

Vali Kızılkaya konuşmasında şunları kaydetti: “Bugün burada, 40 genç çiftimizin toplu nikâh töreni için bir aradayız. Hepinize bu güzel günde hoş geldiniz diyor, genç çiftlerimize ömür boyu mutluluklar diliyorum.

Geçtiğimiz ay yine çok güzel bir organizasyonla, “Kirvem Polis Olsun” projesi kapsamında 250 evladımız için sünnet şöleni gerçekleştirilmişti. Bugün ise “Sağdıcım Polis Olsun” projesi ile 40 çiftimiz ekonomik olarak desteklenerek nikâh merasimiyle dünya evine giriyor. Bu iki örnek, kolluk kuvvetlerimizin güvenliğin ötesinde, toplumun her alanında varlık gösterdiğinin ve sosyal dayanışmanın öncüsü olduğunun çok açık göstergeleridir. Kendilerine bu duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum. 2025 yılı, Cumhurbaşkanlığımız tarafından 'Aile Yılı' olarak ilan edilmiştir. Bu yıl boyunca aile yapısının güçlendirilmesi, aile birliğinin korunması ve milli-manevi değerlerle beslenmesi hepimiz için temel bir öncelik olmalıdır. Çünkü biliyoruz ki; güçlü aile, güçlü toplum demektir. Güçlü toplum ise güçlü bir devletin teminatıdır.”

“Aile yapımız ne kadar sağlam olursa, gençlerimiz o kadar şuurlu olur”

Ailenin; insanın ilk eğitim aldığı, sevgiyi, sadakati, merhameti ve sorumluluğu öğrendiği kutsal bir ocak olduğuna dikkat çeken Kızılkaya, “Aile yapımız ne kadar sağlam olursa, gençlerimiz o kadar şuurlu, milletimiz o kadar güçlü olur. Bu nedenle her türlü olumsuzluğa karşı ailemizi korumak, hepimizin ortak görevidir. Bugün attığınız bu imzalar sadece bir evliliğin değil, aynı zamanda toplumsal birlikteliğin, sevgi ve sadakatin de sözüdür. Bu duygu ve düşüncelerle; başta bu projeye öncülük eden İl Emniyet Müdürlüğümüze ve Polis Teşkilatını Güçlendirme Derneğimize ve emeği geçen tüm kişi ve kuruluşlara gönülden teşekkür ediyor, genç çiftlerimize ömür boyu saadetler diliyorum.” dedi.

Törende nikâhları kıyılan çiftlere çeşitli hediyeler takdim edilirken, Emniyet Müdürlüğü bahçesinde kurulan çadırlarda misafirlere ikramda bulunuldu.

Program, hatıra fotoğraflarıyla sona erdi. (İLKHA)

Yorum Ekle

Kocaeli’de 20 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Yem ve gıda işletmelerine yönelik denetimler sürüyor

ABD'den Japonya'ya askeri ekipman satışı

Balıkesir'de 3,5 büyüklüğünde deprem

İşgal zindanlarında Filistinli esir sayısı artıyor

Mersin'de aylardır devam eden yol ve köprü çalışmalarının tamamlanamaması tepkilere yol açıyor

DMM’den “Türkiye’ye BioNTech aşıları gelmedi” iddialarına yalanlama

Bakan Göktaş: Bir çocuğun hayatına umut olan binlerce hayırseverimiz var

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Emiroğlu, İçmeler Mahallesi sakinleriyle buluştu

Girit Adası açıklarında göçmen botu battı: 14 ölü

Rusya, Harkov'da bir bölgeyi daha ele geçirdi

Kastamonu’da ruhsatsız silah ele geçirildi, aranan 32 kişi yakalandı

Rusya: Ukrayna'ya NATO askerlerinin konuşlandırılmasına asla onay vermeyiz

Nijerya'da düzenlenen saldırıda 5 asker hayatını kaybetti

2025’te yaklaşık 3 milyon Afgan hukuka aykırı olarak sınır dışı edildi

Avrupa Birliği benzinli ve dizel otomobil yasağını hafifletmeye hazırlanıyor

Bolivya'da sel felaketi: 20 ölü, 24 kayıp

ÜNAL ÜSTEL VASITASIYLA TÜFEKÇİ'YE PEŞKEŞ ÇEKİLEN ORTAKÖY SPOR KULÜBÜ KULLANIMINDAKİ HAZİNE ARAZİSİNİN ŞOK EDİCİ ÖYKÜSÜNÜ ANLATMAYA DEVAM EDİYORUM -2

Turkmenistan hosted the international forum on peace and trust

Antalya’da trafik denetimlerinde 11 bin 553 sürücüye ceza kesildi

Tayland-Kamboçya çatışmasında 700 binden fazla kişi tahliye edildi

HAMAS: Netanyahu'nun Mescid-i Aksa'da Burak Duvarı'nda Yahudi ritüelleri yapması kabul edilemez

Iğdır’da uyuşturucu operasyonu: 15 gözaltı

Başkan Er: Kent merkezindeki iş yerleri şehrin dışına çıkarılacak ve şehir daha yaşanabilir bir hale gelecek

Kâhta Devlet Hastanesi’nden Tarihi Adım: TRUS-BX İlk Kez Uygulandı

Filistin Âlimler Birliği Başkanı Tekruri'den İTTİHADUL ULEMA İstanbul temsilciliğine ziyaret

Antalya'da 3,8 büyüklüğünde deprem

Erzincan’da yaban keçisi avlayanlara 975 bin lirayı aşkın ceza

Rusya'la ait uzun menzilli bombardıman uçakları Karadeniz'de

Malatya'da araç koyunların arasına daldı: 12 koyun telef oldu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

Erzurum'da nitelikli üretim ve istihdamın artırılmasına teşvik amaçlı bir bakış…

PERDEDE OYUN KÖYDE ŞENLİK VAR…

ERZURUM İL TANITIM VE GELİŞTİRME KURULU KARARI…

Ruhları şad olsun…

Vali Çiftçi Bat Pazarındaydı…

Vali Çiftçi’den Türk Kızılay’ına ziyaret

Tam yerinde bir karar: görelim bakalım kimde ne kadarız…

Erzurum’da Stadyum Belirsizliği Tepki Çekiyor: “Oylamayı Bırakın, Net Adım Atın”

MHP den Erzurum birlikteliği istişaresi

Anahtar Parti’den MMO Erzurum’a Sanayi ve İstihdam Ziyareti

Bakanlardan okullarda 'yerli değer' vurgusu

Akademik Başarı Tesadüf Değildir: Öğrencileri Ayıran Görünmez Farklar

Büyükşehir’de Hizmet İçi Afet Farkındalık Eğitimi

İstanbul Büyükşehir, Gençleri ALES ve DGS’ye Hazırlıyor

İstanbul Büyükşehir gençleri ALES ve DGS'ye hazırlıyor

Fotoğraf tutkunlarına 8 temalı eğitim programı

Bursa Büyükşehir'de hizmet içi afet farkındalığı

İzmir Büyükşehir öğrencinin yanında

İzmir Bornova'da Kent Bostanı’nda uygulamalı ekoloji eğitimi

Eğitimde yeni rekabet kuralı: Marka olmak

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9

YAZARLAR