Haberi Sesli Oku

Palandöken’de Curling Zirvesi

Palandöken’de Curling Zirvesi

Şebin; Erzurum’un 2011 sonrası kış sporları alanındaki potansiyeline dikkat çekerek, şehre tek tematik üniversite özelliği taşıyacak olan Uluslararası Spor Bilimleri Üniversitesinin kazandırılması gerektiğini belirtti.

Palandöken’de Curling Zirvesi

“Curling, Universiade Dünya Üniversiteler Kış Oyunları münasebetiyle 2011 de hayatımıza girmesine rağmen halkımız tarafından gerçek anlamda çok sevilen ve ilgi duyulan bir spor dalı oldu” diye belirten Türkiye Curling Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kenan Şebin; Erzurum’a tek tematik üniversite özelliği taşıyacak olan Uluslararası Spor Bilimleri Üniversitesinin kazandırılması gerektiğini vurguladı.

 

 

Erzurum Palandöken Kayak Merkezindeki Palan Otelde yapılan toplantıya; Türkiye Curling Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kenan Şebin, AK Parti Erzurum İl Başkanı Av. İbrahim Küçükoğlu, MHP Erzurum İl Başkanı Adem Yurdagül, Gençlik ve Spor İl Müdürü Levent Çakmur, Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ayhan Türkez, Erzurum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Musa Çakır, federasyon yetkilileri yanı sıra basın katıldı.

Curling ve alt yapısının ele alındığı toplantı esnasında Federasyon Başkanı Prof. Dr. Kenan Şebin, Curling sporunun hayatımıza ortalama son 14-15 yılda girmiş olmasına rağmen kısa zamanda sevilen, ilgi duyulan, hemen her kurum kuruluş tarafından da desteklenen ve dolayısıyla da başarılı olunan bir spor dalı olduğunu belirterek; kısa zamanda dünyanın ilk 10 ülkesi arasında olduğumuzu belirtti. Federasyon Başkanı Şebin; şu an dünyanın en iyi floor curlingin yapıldığı ülke Türkiye’dir. Bu sene dünyanın en iyi 10 ülkesi arasına girdik. 10’uncu olmak demek olimpiyata gitmek demektir. Ancak bu yıl alınan kararla ilk 8 ülke direkt gidiyor. Son 2 ülke Aralık ayında yapılacak seçmelerden sonra geriye kalan ülkeler belli olacak. Bunlardan biri de biziz. 100’ün üzerinde kulübümüz ve 4 ligimiz var, diye belirterek Pazar günü ödül törenlerinin olduğunu belirtti.

 

 

Türkiye Curling Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kenan Şebin, özellikle Erzurum’un 2011 sonrası kış sporları alanındaki potansiyeline dikkat çekerek, şehre tek tematik üniversite özelliği taşıyacak olan Uluslararası Spor Bilimleri Üniversitesinin kazandırılması gerektiğini belirtti. Bu memlekette böyle bir üniversite kurulması kalkınma açısından da önemli katkılar sağlar. Hiç kimsede olmayan tesislerimiz, sahalarımız, dağlarımız var. Neden yüksek lisans ve doktora çalışmalarında öncü olmayalım? Hatta çevre ülkelere örnek olabiliriz diyen Şebin, başta siyaset olmak üzere basın ve halktan destek istedi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Levent Çakmur, curling’e ilkokul ve ortaokullarda da yer verildiğini ifade ederek, “biz de curling çalışmaları için elimizden gelen imkânı paylaşıyoruz. Gereken desteği sağlıyoruz. Bugün okullarımızda da bu sporun bilinmesi için çalışmalar yürütüyoruz” dedi.

 

 

MHP Erzurum İl Başkanı Adem Yurdagül ise sporda birlik vurgusu yaparak, “Bu şehrin sporda gerçek anlamda temsil edilmesi noktasında mücadele içinde olacağız. Kış sporlarını anlatmak, bu gücü hep birlikte kullanarak bu memlekette gerçek anlamda çok şeyi değiştireceğimize inanıyorum. Yeter ki bir ve beraber olalım. Ben sporun ve sporcunun her zaman yanında olduğumuzu ifade etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

AK Parti Erzurum İl Başkanı Av. İbrahim Küçükoğlu da Erzurum’un tanıtımında sporun gücüne dikkat çekerek, “Biz Erzurum kelimesinin geçtiği her yerde canla başla heyecanlanıyoruz. Önemli bir federasyonda değerli hocamızın bulunması çok önemli. Erzurum’un tanıtılmasında, kış sporlarının tanıtılmasında büyük bir görev üstlenmiş. Biz de siyaset olarak her zaman sizlerle birlikte sporun yanındayız. Bize de ne düşerse elimizden geldiğince bu yolda mücadele edeceğiz” dedi.

Toplantı hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.



Haber Editörü

Azamet Üst

tum1habererzurum@gmail.com
Yorum Yazın

Ahmet Dal’dan “Yeter artık!”

Anahtar Parti Oltu’da Saha Çalışmalarını Sürdürüyor

Vedat Kan’la 25. Gün’ de “Palandöken Belediyesi ” vardı…

Erzurum'da nitelikli üretim ve istihdamın artırılmasına teşvik amaçlı bir bakış…

PERDEDE OYUN KÖYDE ŞENLİK VAR…

ERZURUM İL TANITIM VE GELİŞTİRME KURULU KARARI…

Ruhları şad olsun…

Vali Çiftçi Bat Pazarındaydı…

Vali Çiftçi’den Türk Kızılay’ına ziyaret

Tam yerinde bir karar: görelim bakalım kimde ne kadarız…

KUMLUCA’DA GÖNÜLLER HAFIZLAR İÇİN BİRLEŞİYOR… HAYIR KERMESİNE DAVETLİSİNİZ!

YÖK Başkanı Özvar: ABD ve Avrupa’da baskı gören akademisyenlere kapımız sonuna kadar açık

Mudanya'da su ürünleri denetimlerine eğitim desteği

Mersin’de öğrenci taleplerine yönelik takip toplantısı

Şırnak’ta gönüllü öğretmenler öğrencileri sınava hazırlıyorlar

Adana'da okulun atıl bahçesinde 'açık hava' ders

KARAD'dan amatör telsizcilik eğitimi

Sakarya'da minikler seramikle, gençler tezhiple tanıştı

Siirt’te okuma kültürünü güçlendiren proje il genelinde yayılıyor

Mersin Büyükşehir İtfaiyesi, Eğitimlerle Kapasitesini Güçlendiriyor

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Emiroğlu: Bingöl’ün hak ettiği yer bu değil

M23 isyancıları, Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin doğusundaki Uvira'dan çekilmeye başladı

Asgari ücret için ikinci tur toplantı bugün yapılacak

Tekirdağ’da narkotik operasyonlarında 178 kişi hakkında işlem yapıldı

Gazze'deki çadırların yüzde 90'ı son yağışlarla birlikte sular altında kaldı

İzmir’de su ürünlerine yönelik denetimlerde 516 kilogram balığa el konuldu

Malatya'da tır ile otomobil çarpıştı: 3 yaralı

KUMLUCA’DA GÖNÜLLER HAFIZLAR İÇİN BİRLEŞİYOR… HAYIR KERMESİNE DAVETLİSİNİZ!

Antalya’da 24 papağan ele geçirildi

‎Kocaeli Üniversitesi'nde Gençleşen Türkülerle yurttan ezgiler rüzgarı

Ordu’da 164 yatırımcıya kırsal kalkınma desteği

Direniş liderlerinin sürgündeki zaferi Mercu'z Zuhur 33'üncü yılında

Tayland-Kamboçya çatışmalarında 19 Tayland askeri öldü

ORKÖY kredi destekleri meyvesini vermeye başladı

Bağımlılıkla Mücadelede Batman modeli masaya yatırıldı

MKE tüfeğin kalifikasyon süreçleri başarıyla tamamlandı

TruMerit ve NAPNAP, pediatrik hemşirelik bakımı için küresel bir mikro-yeterlilik geliştirmek üzere güçlerini birleştiriyor

SERALARI YUTAN ÜLEŞİK DERESİ’NE NEŞTER

Kaymakam Kahraman’dan başarılı öğrencilere ödül

Isparta32 Spor Mersin’de gol oldu yağdı: 5-3

IHO EBRAR, Etiyopya'da ihtiyaç sahiplerine umut oldu

Karabük’te çöplerle dolu evden 10 kamyon atık çıkarıldı

Malatya'da uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama

ÇİFTÇİLER SESİNİ YOLA TAŞIYOR… KUMLUCA’DA ÜRETİCİDEN KONVOYLU TEPKİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan "Mevlana’nın 752. Vuslat Yıl Dönümü” mesajı

Hz. Mevlâna’nın 752'nci Vuslat Yıl Dönümünde Gülbang Duası okundu

Kırıkkale’de 3 servis aracı çarpıştı: 10 yaralı

'Kocaeli Gönüllüleri' geleceğe nefes oldu

HÜDA PAR Milletvekili Demir: Yerli üretimi destekleyen ve adil bir ekonomik yapıyı önceleyen her çalışmanın yanındayız

Lavrov: İran'la askeri-teknik işbirliği geliştiriyoruz

Yükleniyor