10347,13%0,15
40,17% 0,23
47,07% 0,10
4335,23% 1,21
6900,45% 0,99
Türkiye’de “Delilerin Delisi” mahlasıyla tanınan Muhammed Yakut, Almanya’da cezaevinden tahliye edildikten kısa süre sonra kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi. Yakut’un cenazesinin doğup büyüdüğü Diyarbakır’a getirilerek burada defnedileceği öğrenildi.
Edinilen bilgilere göre Muhammed Yakut, Almanya’da kaldığı cezaevinden tahliye edildikten yaklaşık 1-2 saat sonra kalp krizi geçirdi. Yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Yakut’un ölümü, hem Türkiye’de hem de Almanya’daki yakın çevresi ve takipçileri arasında büyük üzüntü yarattı.
Muhammed Yakut, Türkiye’de İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında “nitelikli yağmaya teşebbüs” ve “kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirme ve yayma” suçlarından aranıyordu. Bu nedenle Yakut hakkında kırmızı bülten çıkarılması için Adalet Bakanlığı’na başvuruda bulunulmuştu. Türkiye’nin talebiyle İspanya’nın kuzeyinde gözaltına alınan Yakut, daha sonra Almanya’ya nakledilerek tutuklanmıştı.
Diyarbakır doğumlu olan Muhammed Yakut, Türkiye’de uzun yıllar akaryakıt ve yağ sektörlerinde faaliyet göstermiş, Ankara’da yağ fabrikası sahibi olmuş, Plastikçiler Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinde bulunmuştu. Aynı zamanda eski Diyarbakırspor Başkanı Abdurrahman Yakut’un yeğeniydi.
Yakut, 2023 yılının Nisan ayında YouTube’da “Delilerin Delisi” adıyla açtığı kanal üzerinden siyasi ve toplumsal konularda yaptığı sert çıkışlarla dikkat çekmiş, özellikle bazı siyasetçiler ve devlet yetkilileri hakkında ortaya attığı iddialarla geniş bir takipçi kitlesi kazanmıştı. Bu paylaşımlar, hakkında Türkiye’de yürütülen soruşturmaların temelini oluşturmuştu.
Almanya’daki cezaevinden tahliye edildikten kısa süre sonra geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Yakut’un ölümüne ilişkin bazı sosyal medya kullanıcıları, olayın sıradan bir kalp krizi olmadığını öne sürdü. Ancak resmi makamlar tarafından bunun aksini doğrulayan herhangi bir bulguya henüz yer verilmedi.
Yakut’un cenazesinin Türkiye’ye getirilerek Diyarbakır’da toprağa verileceği öğrenildi.