Bugün, 9 Temmuz 2025 Çarşamba
  • BIST 100

    10135,19%1,37
  • DOLAR

    40,05% 0,03
  • EURO

    46,91% -0,15
  • GRAM ALTIN

    4237,88% -0,29
  • Ç. ALTIN

    6797,97% -0,25

Milli Kuruluşlar ve Aydınlar Ocağında Küresel Güçlerin İran Planı konuşuldu.

Günümüz çok kutuplu dünyasında, bölgede etkin olmak isteyen ülke sayısının arttığını söyleyen Irmak, buna bağlı bölgedeki gerilimi etkileyen denklemdeki parametre sayısının arttı

GENEL 20.06.2025 08:17:00 0
Milli Kuruluşlar ve Aydınlar Ocağında Küresel Güçlerin İran Planı konuşuldu.

Alanında Uzman Askeri Stratejist Prof. Dr. Ali Poyraz Gürson’un konuşmacı olarak katıldığı programa


Selçuklu Düşünce Kulübü Başkanı Dr. Süleyman Pekin, Aydınlar Ocağı Başkanı Prof. Dr. Tahir Serkan Irmak, Aydınlar Ocağı’nın eski başkanlarından Ahsen Okyar, Ruhittin Sönmez, Halk Kürsüleri Başkanı Ramazan Sevinç, MAYŞODER Başkanı Yaşar Polat Başkan yardımcısı Şair Eyüp Cüce, Tüşsad Başkanı Dilek Dila Mert, Tokatlılar derneği başkanı Turan Şahin, Çukurovalılar derneği başkanı  Erdoğan Davut, Yozgatlılar derneği başkanı Salih ATA, Hürriyetçi Eğitim Sen Kocaeli Üniversitesi temsilcisi Prof. Dr. Ali Talip Akpınar, Kocaeli Milli Kuruluşlar Birliği Başkanı Yücel Alpay Demir ve çok sayıda dinleyici katıldı.

Açılış Konuşmasını yapan Yücel Alpay Demir; 
İran 40 milyondan fazla soydaşımızın yaşadığı Müslüman bir ülkedir. Dinimizde, Peygamberimiz de, Kıblemiz de Coğrafyamız da birdir, şu an İran Siyonizm ile haçlı zihniyeti ile Cihat halindedir. Sadece Büyük Türkiye devleti değil tüm Müslüman olduğunu iddia eden hiçbir ülke bu duruma duyarsız kalmamalıdır. 
1967 yılında haddi bildirilmeyen İsrail, Amerika’nın da desteğini alarak son iki yılda Filistin ve Gazze’de sayıları yüzbinleri geçen masum kadın çoluk çocuk yaşlı genç demeden öldürerek katliamlar yapmış, yapmaya da devam etmektedir. Bu gün 7. Günü olan savaşı da arsız ve haksız bir itham ile İsrail başlatmış, İran ise meşru müdafaa hakkını kullanmıştır.
Mesele Amerika’nın elinde koz olarak kullandığı kimyasal silahlar, nükleer başlıklar ve teknolojik imkanlar ise, bu nükleer imkanlar kardeş ve dindaş ülkemiz Pakistan olmak üzere pek çok ülkede mevcuttur, her şey bir tarafa biz de teknolojik anlamda kara-hava ve deniz kuvvetleri anlamında kendi kendine yeten bir ülkeyiz. Bu kıyaslamayı Amerika’yı muhatap alarak yapıyorum, yoksa bizimle final yapmayı diline dolayan büyük İsrail projesi kapsamında Ortadoğu’yu Ortadoğuluların korkaklığı yüzünden kan gölüne çeviren İsrail bizim dengimiz hiç değil!


Ez cümle Libya’yı, Irak’ı, Lübnan’ı, Filistin’i ve son olarak da Suriye’yi BOP projesi kapsamında kaos içerisinde bırakan emperyalist ve Siyonist zihniyet, asıl hedef olan Türkiye’den bir önceki kale olan İran’ı gündemine almıştır. Dün Gazze’yi, Bağdat’ı, Şam’ı boşaltın diyen Siyonist zihniyet bu gün Tahran’ı boşaltın diyor, yani yarın birileri Ankara’yı boşaltın diyemeden gereğini yapmalıyız.
Er ya da geç olacak bir savaş öncesi her zamankinden daha fazla hazır olmalı, iç çekişmeleri, siyasi ve mezhepsel detayları rafa kaldırıp, Milli bir şuur ile İslam Dünyasının hamisi olan Atatürk Türkiye’sinin geçmişte yaptığı gibi tüm planları bozması gerekmektedir diyerek sözü Ev Sahibi Kocaeli Aydınlar Ocağı Başkanı Prof. Dr. Tahir Serkan Irmak’a verdi.

Kısa Bir süre önce Aydınlar Ocağı Başkanlığını devralan Prof. Dr. Irmak açılış konuşmasında Ortadoğu’daki İsrail – Arap çatışmasının 1947 yılındaki Birleşmiş Milletler kararı ile başladığını, ancak 1979 yılına kadar İsrail ve İran’ın müttefik iki ülke olduğunu, hatta İsrail’in İran’a tarım ve askeri alanda teknoloji desteği verdiğini belirtti. 1947 ile 1979 arasında soğuk savaşında etkisiyle batı yanlısı olan İran ve İsrail’in aralarında bir sorun yaşanmadığını ancak İsrail’in Sovyet etkisinde olan Mısır ve Suriye gibi ülkelerle çatışma halinde olduğunu hatırlattı. 1979 yılında İran’da yaşanan ve ülke yönetimini din esaslı yönetime geçiren devrim sonrasında durumun tamamen değiştiğini ve bölgede artık İran – İsrail temelli bir çatışmanın başladığını söyledi. Günümüz çok kutuplu dünyasında, bölgede etkin olmak isteyen ülke sayısının arttığını söyleyen Irmak, buna bağlı bölgedeki gerilimi etkileyen denklemdeki parametre sayısının arttığını ve bunun da çözümü zorlaştırdığını ifade etti ve sözü Prof. Dr. Ali Poyraz Gürson’a verdi.

Gürson konuşmasında Suriye’deki Al-Muhaberat, Hizbullah ve İran’daki molla rejimini, birlikte hareket ettikleri için üçü bir arada olarak tanımladı ve bu yapıların emperyalist yapıların maşalarını olduğunu belirtti. Bölgede var olan diğer terör örgütlerini de aynı kategoriye alan Gürson, İngiltere’nin yeni dünya düzeninde bölgede kendine alan açmaya çalıştığını ifade etti. İran’daki Fordo Nükleer tesisinin çok önemli olduğunu ve İsrail’in bu tesise istediği zararı veremediğini bu yüzden ABD’den destek istediğini, Trump’ın da bu isteği olumlu karşılama olasılığının olduğunu, ancak ABD’nin kazanamayacağı savaşa girmeyeceğini bu yüzden desteğin olması halinde, Fordo nükleer tesisine olası saldırının hemen sonrasında her iki tarafı da anlaşma masasına çağıracağını söyleyen Gürsoy, bunun dışında var olan ikinci olasılığın ise ABD’nin İsrail’e İran’a karşı taktik bir nükleer silah kullanma izninin verilmiş olabileceğini söyledi. Bunun İran’a destek veren güçlere, ki bunların Pakistan, Rusya ve Çin olabileceğini, bir mesaj olacağını ve o zaman bölgenin büyük bir cehenneme döneceğini söyledi. Gelinen noktada, hemen olmasa da İran’ın parçalanacağının görüldüğünü ve İsrail’in de benzer bir sonla karşılaşacağını söyleyerek konuşmasını tamamladı.

Söyleşi soru-cevap, ve plaket verilmesinin ardından toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Haber Editörü

Hakan Dikmen 1

hakandikmen30@gmail.com
Yorum Ekle

Erdoğan’dan Bahçeli’ye ‘TRT’den canlı yayın’ desteği: Hayırlı olur

DEM Parti'den silah bırakma töreni açıklaması: 'Bu yalnızca bizim değil, Türkiye'nin meselesidir'

Erdoğan'dan terör ve iklim vurgusu

Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri mezuniyetlerini dua ile taçlandırdı

Zeydan Karalar ve Ahmet Şahin görevden uzaklaştırıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ‘Yargının hesap sorarken parti ayrımı yapmadığından emin olabilirsiniz’

Bursa Nilüfer’de aşure bereketi

Yusuf Alemdar Karasu’ya gidip bizzat yerinde inceledi

Topyekûn yerel kalkınma hamlesi

Bursa Gemlik’te afetlere önceden hazırlık

Fahrettin Altun görevden alındı, yeni İletişim Başkanı Burhanettin Duran!

Adıyaman'da motosiklet sürücülerine yönelik denetim

Malatya'da dolandırıcılık olayı son anda engellendi

Hindistan'da uçak kazası: 2 pilot öldü

Adıyaman’da yılan paniği: Konteyner kentte yılan görüldü, vatandaşlar uyarıldı

Siirt’te yaz sıcağında Kur’an kursu öğrencilerini sevindiren sürpriz

Adıyaman'da huzur ve asayiş denetimi gerçekleştirildi

Adana ve Büyükçekmece'nin belediye başkanları görevinde uzaklaştırıldı

Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İŞKUR üzerinden 5 destek personeli alacak

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Adıyaman’da halkla buluşacak

İYİ Parti Adıyaman Teşkilatından Başkan Tutdere’ye destek: ‘Bu bir siyasi cezalandırmadır’

İmam hatip öğrencilerinden Gazze için anlamlı bağış

İskele çöktü: 2 ölü, 1 yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Seçimler 2028 ve 2029 yılında yapılacak

Kahta Belediyesi dilencilere geçit vermiyor

AK Partili Kurt, Adıyaman’da desteklenecek yatırım alanlarını açıkladı

MST Akademi ilk mezunlarını verdi... Sektöre nitelikli genç güç

Adıyaman Kahta’da geniş çaplı denetim

Gaziantep İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden hayvan pazarlarıyla ilgili açıklama

Gaziantep'te DAİŞ operasyonu: 2 tutuklama

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

Atatürk Üniversitesiyle İlmin ışığı “Doğu”dan yeniden yükselmeye başladı…

Oltu artık ‘’İnsani Amaçlı tüketilen sular yönetmeliği ‘’ne göre su içecek…

Dadaşlar fikstür sevincini buruk karşıladı…

Her Bölgeye Özgü Sanayileşme: Anahtar Parti’den Bölgesel Kalkınma Hamlesi

2025-2026 sezonu Trendyol 1. Lig fikstür çekimi Riva’da yapıldı…

BU EMEĞE BU ÜCRET REVAMI…

Lösemi tedavisi gören minik Tuana iki yıldır kurduğu hayali gerçekleştirdi

PalanXtrem'de birinci gün…

Anahtar Parti Erzurum Kadın Kollarından Aşure tadında bir dokunuş...

TÜM MEDYA VE TÜM ANADOLU GAZETECİLER DERNEĞİ ERZURUM İL BAŞKANI ÜST'EN KAPADOKYA GAZETECİLER CEMİYETİNE ZİYARET

Gençler yaz tatilinde Lise Medeniyet Akademileri’nde buluşuyor

YKS sonuçları öncesi bekleme değil hazırlanma zamanı!

BEKSİAD’dan çocuk giysilerinde güvenlik eğitimi

Şanlıurfa Umut Kervanı, AFAD kampı için Ahlat’taydı

Genç mimarlar mezuniyet coşkusunu yaşadı

Konya'da 'Genç KOMEK Yaz' heyecanı

Öğretmenlere 'yapay zeka destekli eğitim' rehberi

Çevreci çocuklar geleceğe umut oluyor... Büyük ödül töreni Haliç'te

Sakarya'da SAMEK Lise Atölyeleri'nde kayıtlar başladı

Bursa OSMEK kursiyerlerinden göz kamaştıran eserler

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2

YAZARLAR