Bugün, 13 Mart 2026 Cuma
  • BIST 100

    16021,94%-1,63
  • DOLAR

    44,18% 0,15
  • EURO

    50,72% -0,41
  • GRAM ALTIN

    7238,68% 0,46
  • Ç. ALTIN

    11646,81% -0,98

Mardin Peygamber Sevdalıları’ndan yaz tatilinde manevi eğitim seferberliği

Mardin Peygamber Sevdalıları Derneği, çocukların yaz tatilini yalnızca dinlenmeyle değil, aynı zamanda değer temelli bir eğitimle geçirmesi için “Geleceğin Değerleri” adlı 4 haftalık bir yaz programı başlatıyor. 30 Haziran’da başlayacak program, 25 Temmu

EĞİTİM 14.06.2025 17:07:37 0
Mardin Peygamber Sevdalıları’ndan yaz tatilinde manevi eğitim seferberliği

Mardin Peygamber Sevdalıları Derneği, yaz tatiline giren çocukların hem zihinsel hem de manevi gelişimlerini desteklemek amacıyla önemli bir projeye imza atıyor.

Dijital çağda çocukların ekran başında geçirdiği sürelerin artması, bireyselleşmenin yaygınlaşması ve büyüklerin bulunduğu ortamdan uzaklaşmalarıyla birlikte, çocuk eğitiminde ciddi kırılmalar yaşanıyor. Bu nedenle yaz tatilini sadece boş zaman değil, aynı zamanda bir fırsat dönemi olarak değerlendirmek isteyen Mardin Peygamber Sevdalıları Derneği, çocukların eğlenerek öğrenebileceği bir yaz okulu projesi hazırladı.

Kız ve erkek öğrencilerin ayrı okullarda 30 Haziran-25 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek programda, Mardin Peygamber Sevdalıları Başkan Yardımcısı Mücahit Önen, 4’üncü ile 8’inci sınıf arasındaki öğrencilere yönelik başlattıkları “Geleceğin Değerleri” projesi hakkında İLKHA mikrofonuna detaylı bilgiler aktardı.

Önen, yaz tatiline giren çocukların sadece tatil yapmalarını değil, eğlenerek öğrenmelerini ve manevi açıdan güçlenmelerini hedeflediklerini belirtti.

“Farklı çalışmalarla çocuklarımızın karşısında olmaya gayret edeceğiz”

Önen, bu eğitimin sadece birkaç günle sınırlı olmaması gerektiğini belirterek, “Mardin Peygamber Sevdalıları olarak çocuklarımızın gelişimi ve eğitimi konusunda bütün çabamızı ortaya koymaya çalışıyoruz. Bu eğitimin sadece birkaç gün içinde veya eğitim müfredatı içerisinde değil, yılın her zamanı geceli gündüzlü her yerde olması gerektiğiyle alakalı bizim net bir tavır ve arzumuz var. Biz bu anlamda yaz tatilinde çocuklarımızın aslında sadece bir tatil havasına değil, hem eğlenerek hem de eğitim alabilecekleri bir ortamı oluşturmak için bazı girişimlerde bulunduk. Şükürler olsun ki şu an bir çalışmanın arifesindeyiz. Yaz etkinlikleri kapsamında ‘Geleceğin değerleri projesi’ ismiyle bir çalışma başlattık. Allah’ın izniyle 30 Haziran’da başlayacak olan ve 25 Temmuz’da finale erdireceğimiz 4 haftalık yaz programını çocuklarımıza sunacağız. 4’üncü sınıf ile 8’inci sınıf arasındaki öğrencilerimizi kız ve erkek olmak üzere onları bir programa alacağız. Bu programı 2 ayrı okulda icra edeceğiz inşallah. Kız öğrencilerimiz için Mükerrem Tüfekçioğlu İmam Hatip Ortaokulu’nda, erkek öğrencilerimiz içinde Kasımiye Ortaokulu’nda olmak üzere farklı hocalarımızla farklı etkinliklerle farklı çalışmalarla çocuklarımızın karşısında olmaya gayret edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Çocukların dini sorumluluklarını daha sağlıklı bir şekilde yerine getirmek amacıyla yola çıktıklarını dile getiren Önen, “Hedefimiz, ‘Ey iman edenler! Kendinizi ve ailenizi, yakıtı insanlar ve taşlar olan ateşten koruyun!’ ayeti kerimesi çerçevesinde Rabbimizin bize yüklemiş olduğu ailenin, çocuklarımızın dini sorumluluğunu daha sağlıklı bir şekilde yerine getirmek amacıyla yola çıkıyoruz. Bu anlamda Peygamber Efendimiz Aleyhisselam’ın da ‘Bir anne babanın çocuğuna en güzel mirası güzel ahlaktır’ düsturu yine bizim için çok değerli ve kıymetlidir. Bizler de bu amaçla çocuklarımızın manevi yönüne değer vereceğiz. Bugün genel olarak insanların eğitim anlayışı, çocuğun maddi yönüne bir katkı sunmak, desteklemek, farklı eğitim kurumlarıyla onları bu anlamda maddi olarak onları bir yere taşımaktır. Ancak bizim en büyük hedefimiz çocuklarımızın manevi eğitimidir. Eğer biz çocuklarımızı manevi olarak eğitmezsek ve biz bu konuda manevi olarak geç kalırsak ertelersek bütün mal varlığımızı sarf etsek de bütün eğitim kurumları elimizde olsa da elimizde çok değerli hocalar olsa da biz çocuklarımızı artık manevi olarak eğitemeyeceğiz. Maddi olarak onları ilerletmiş olabiliriz ama manevi olarak da geri döndüremeyiz. Bu anlamda inşallah 4 haftalık bir eğitim yapacağız.” ifadelerini aktardı.

“Peygamberler tarihi ile ilgili öğrencilerimize 10 ders sunacağız”

Verilecek olan eğitim hakkında bilgi veren Önen, “Çocuklara verilecek olan eğitimde ilk başta Kur’an-ı Kerim olacaktır. Kursumuza başlayacak olan her öğrencimizin mutlaka Kur’an-ı Kerim öğrenmesi Kur’an-ı Kerim’le birlikte en asgari namazını kılabilecek, dualarını yapabilecek seviyede bazı ezberleri yaptırmayı düşünüyoruz. Bireysel programlar da uygulayacağız inşallah. Bunun dışında peygamberler tarihi en çok ihmal edilen konulardan bir tanesidir. Bugün eğitim camiasında genel olarak peygamberler tarihi öğrencilere sunulmamaktadır. Oysaki peygamberler tarihini de öğrencilerimize en azından 10 ders şeklinde sunacağız. Geri kalan 10 derse de Peygamber Efendimiz Aleyhisselam’ın hayatını sunmak üzere işleyeceğiz.  Bununla beraber adap dersi de verilecektir. Çocuklarımız genel olarak oturma-kalkma biçimlerine tam hâkim değiller.  Özellikle yine eğitim sistemimizin ve çekirdek aile kavramının yaygınlaşmış olduğu, çocuğun daha çok bireyselleştirilmiş bir dönemde biz şunu fark ettik ki çocuklarımız oturma-kalkma biçimi, anne-babayla ilişkiler, misafir adabı, eve giriş-çıkış durumları, arkadaşlarla olan ilişkiler, sokakta,  araçta, serviste ve birçok yerde nasıl davranacağını onlara öğretemiyoruz. Sebebi de biz onları büyüklerin ortamından dedenin, ninenin teyzenin, halanın, amcanın ortamından koparmışız maalesef." diye belirtti.

Önen, “Anne-baba da çocuğuna güya çok harika bir ortam sunmuş, belki binlerle ifade edebilecek değerde odalar hazırlıyorlar. Çocuk tek başına odada ama çocuk aslında o odada dijital ortamlarla farklı maceralara açılıyor, farklı sokaklara açılıyor. Hiç ummadığımız belki bu çok varoş sokaklara ulaştığı gibi çok ahlaksız sokaklara da ulaşabiliyor. Dolayısıyla çocuğumuz bunu öğrenemiyor. Hatta çoğu zaman evimize misafirler geldiği zaman bir kardeşimiz bir çocuğumuz gelip de onlar hoş geldin diyemiyor. Bu anlamda adap dersleri de bizim için çok önemli bir ders olacak.” dedi.

“Gitmiş olduğumuz kurum ve ebeveynler bu konuda memnuniyetlerini dile getiriyorlar”

Önen, eğitimlerde dini derslerin yanı sıra sportif etkinliklere de yer verileceğini belirterek, “Çocuklarımızın bir diğer hayat boyu öğrenme olarak bizim düşüneceğimiz sağlıktan spora sanattan müziğe kadar etkinlikleri yapacağız. Çocuklarımızın sportif aktiviteler olarak da; yüzme, parkurlar, trafik eğitimi, voleybol, futbol ve benzeri çalışmalar da inşallah bizim planlarımız arasında. Bir diğer yapacağımız çalışma da çocuklarımızın daha çok yerinde oturarak oynayabileceği farklı oyunları da düşünüyoruz. Bu vesileyle inşallah çocuklarımızın gelişimine bir katkımız olacağını ifade ediyoruz. Gitmiş olduğumuz kurumlar, ebeveynler bu konuda memnuniyetlerini dile getiriyorlar. Böyle bir çalışmanın mutlaka gerektiğini ifade ediyorlar. Biz de bu vesileyle Mardin’de bulunan bütün ebeveynlerimize sesleniyoruz; çocuklarımızın kayıtlarını yaptığımız takdirde inşallah çocuklarımızın maneviyatı ile alakalı ciddi bir farkındalık göreceğiz. Bütün çocuklarımızı yaz ayında bir aylık eğitimimize bekliyoruz.” şeklinde ifade etti.

Kayıtların yoğun bir şekilde geçtiğini ifade eden Önen, “Şu an kayıtlarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Şu ana kadar 100’den fazla kaydımız mevcut. Haliyle Kurban Bayramı araya girdiğinden dolayı genel olarak öğrencilerin sınavları ve ailelerin  bayramlaşma niyetiyle farklı yerlere dağılmaları sonucunda belki ilk anda o yoğunluk oluşmadı. Yalnız buna rağmen ilk haftada 100’e yakın bir kaydımız var. Bu haftadan sonra çok yoğun bir kayıt bekliyoruz.” dedi. (İLKHA)

Yorum Yorum Ekle

Elektrikli Lion’s Coach E Zorlu Kış Testlerini Geçti

Ağıralioğlu: Dış Borçta Görünen Düşüş Gerçek Değil

Bakan Yumaklı: 10,7 Milyar TL Tarımsal Destek Çiftçilerin Hesaplarında

MSB: Türk Hava Sahasına Giren Balistik Mühimmat Etkisiz Hale Getirildi!

Vali Ergün ve Milletvekili Çelik Muhtarlarla Buluştu

Etimesgut Sosyal Yaşam Merkezi’nde Çalışmalar Sürüyor

Büyükşehir’in İftar Sofraları Binlerce Vatandaşı Bir Araya Getiriyor

Ulubatlı Hasan Bulvarı Yepyeni Görünümüne Kavuştu

Kur’an’a geçen öğrencilere Kur’an-ı Kerim hediye edildi

Gaziantep Peygamber Sevdalıları: Küresel barışın anahtarı Kudüs ve Aksa'nın özgürlüğüdür

Japonya, ABD’nin “Golden Dome” füze kalkanına katılıyor: Bölgesel gerilim tırmanabilir

Artvin Valisi Ergün, Şavşatlı muhtarların sorunlarını dinledi

Erzurum ve İsveç’te 'elektrikli otobüs' kar ve buza meydan okudu

Bursa'da Ayafatma Deresi'nde kapsamlı temizlik

Ramazan’da Sakaryalı gençler yeteneklerini keşfetti

Ağıralioğlu: Dış borç azalmadı, sadece hesaplama değişti

Çiftçilere 10,7 milyar TL tarımsal destek ödemesi yapılacak

Ankara'da Dünya Böbrek Günü’ne özel sağlık etkinliği

YÖK'ün "Üniversite-toplum katkısı" vizyonu rakamlara yansıdı: Bir yılda 15 binden fazla proje

HSK, Yargıtay’a 8 yeni üye seçti

Irak’ta düşen ABD uçağında 4 mürettebat öldü

Belediye Başkanı Taşkın: Ramazanın bereketini hemşehrilerimizle paylaşıyoruz

İzmir gastronomiyle dünyaya açılacak

4 yaşından beri İstiklal Marşı’nı ezbere okuyor

Karapınar’da anaokulu için protokol imzalandı

MSB: Türkiye hava sahasına giren balistik mühimmat imha edildi

Ankara Etimesgut’ta Sosyal Yaşam Merkezi yükseliyor

SGK’dan emeklilik iptalleri hakkında açıklama... Sahte sigortalı tespitleri emeklilik iptaliyle karıştırılmamalı

Haftanın vizyon filmleri izleyiciyle buluştu

TBMM Suça Sürüklenen Çocuklar Komisyonu, Gaziantep’te çalışıyor

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

Yeni Trafik Cezaları Hakkında Bilgilendirme!

Erzurum’un Prangalarını Kırdığı Gün: 108. Yıl Gururu Havuzbaşı’nda Kutlandı

Başkan Oral , 12 Mart Erzurum’un Düşman İşgalinden  Kurutuluşu ve İstiklal Marşının Kabulü Münasebetiyle Bir Mesaj Yayımladı

Rektör Hacımüftüoğlu’yla başlayan “Öğrencilere Ramazan Jesti”nde bir adım daha: "Işıklı Yol" gelenekselleşti…

Alperenlerden gönül sofrası…

LİDER ERZURUMSPOR'A İSTANBUL'DA ŞOK

YAKUTİYE'NİN ÇOCUKLARI TÜRKİYE ŞAMPİYONASI YOLUNDA...

12 MART'IN IŞIĞI ERZURUM'UN HÜRRİYET'E KAVUŞTUĞU GÜNDÜR

BÜYÜKŞEHİRİN GENÇLERİ ZİRVEDE

ERZURUM: U-14 YAŞ TÜRKİYE ŞAMPİYONASINA EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR...

Ordu’da miniklere sıfır atık eğitimi

Öğrenciler için hazırlanan ara tatil etkinlik kitapları erişime açıldı

2026 YDUS başvuruları başladı

18 milyon öğrenci ara tatile çıkıyor... Tatil kitapları erişime açıldı

Osmangazi’de çocuklar Mehmet Akif Ersoy’un izinde

Ankara Keçiören'de öğrencilere çevre bilinci eğitimi

Okullarda ikinci ara tatil bugün başlıyor

Malatya Çamlıca Koleji, başarılarıyla dikkat çekiyor

Karatay Belediyesi Kütüphanelerde Hizmet Kalitesini Artırıyor

Cizre’de minikler cami ile buluştu

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 25 19 2 4 41 61
2.FENERBAHÇE A.Ş. 25 16 0 9 32 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 25 16 3 6 22 54
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 25 13 5 7 15 46
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 25 12 7 6 17 42
6.GÖZTEPE A.Ş. 25 11 5 9 10 42
7.KOCAELİSPOR 25 9 10 6 -3 33
8.SAMSUNSPOR A.Ş. 25 7 7 11 -3 32
9.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 25 7 9 9 -3 30
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 25 7 9 9 -10 30
11.CORENDON ALANYASPOR 25 5 8 12 -4 27
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 25 6 12 7 -6 25
13.TÜMOSAN KONYASPOR 25 5 11 9 -10 24
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 25 6 13 6 -15 24
15.İKAS EYÜPSPOR 25 5 13 7 -17 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 25 4 12 9 -15 21
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 25 3 11 11 -27 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 25 3 17 5 -24 14

YAZARLAR