-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,16% 0,22
-
EURO
50,49% -0,78
-
GRAM ALTIN
7134,90% -0,98
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
Kocaeli’de UçakPark, Bilim Tutkunlarının Yeni Rotası
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin vizyoner projesiyle Çayırova’da eşsiz bir havacılık bilim merkezine dönüştürülen UçakPark, ziyaretçilere kapılarını açtı. Uçakla birlikte alanı gezen Başkan Büyükakın, “Merak edin, ilham alın. Geleceğimiz sizin elleriniz
Dünyada bir ilke imza atan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, uçuş ömrünü tamamlamış Airbus A340 model uçağı, Çayırova Şekerpınar’da UçakPark Havacılık Bilim Merkezi’ne dönüştürdü.
Kocaeli’de bilimin yeni rotası olan UçakPark düzenlenen tanıtımla kapılarını bilim meraklılarına açtı. Tanıtıma Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, AK Parti İl Başkanı Dr. Şahin Talus, MHP İl Başkanı Tuncay Batı, BBP İl Başkanı Metehan Küpçü, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, Dilovası Belediye Başkanı Ramazan Ömeroğlu, Gebze Teknik Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlyas Kandemir, Büyükşehir Başkan Vekili Hasan Soba, Gebze Koordinatörü İbrahim Pehlivan, AK Parti Çayırova İlçe Başkanı Erhan Sarıdede, sivil toplum temsilcilerinin temsilcileri, dernek başkanları, muhtarlar, çok sayıda vatandaş ve öğrenci katıldı.
BÜYÜKAKIN: BU MÜZE İLHAM VERECEK
Törende konuşan Başkan Bünyamin Çiftçi yılların hayalini gerçeğe dönüştürdüğü için Başkan Tahir Büyükakın’a Çayırovalılar adına teşekkür etti. Başkan Büyükakın ise konuşmasında değişen müzecilik anlayışına ve UçakPark Havacılık Bilim Merkezi’nin de bu anlayışla hayata geçirildiğini vurgulayarak, “Eskiden müzelerdeki eşyalara dokunulmazdı. Ancak zaman içinde müzeciliğin mahiyeti değişmeye başladı. Çocuklar dokunsun, keşfetsinler diye oradan ilham alıp yaratıcılıkları pekişsin istiyoruz. Bugün açılışını yaptığımız müzemiz bu anlayışla hayata geçirildi” dedi.
“BAŞIMIZA İCAT ÇIKARIN”
Konuşmasında, programa katılan çocuklara seslenen Başkan Büyükakın, “Aranızdan birileri şu uçağı merak etmeye başlasın. Yazılımını, donanımını yapsın. Yarın bu uçağı Türkiye’de yapsın hatta bu uçağın daha iyisini yapsın. Ve benim ülkem, dünyanın en iyi ülkesi olsun. Yapmak istediğimiz bu. Şimdi uçağın içinde gezerken bunları hayal ederek gezin. Bu ülkeyi seviyorsanız bunları yapacaksınız. Diyorlar ya icat çıkarmayın. Hayır, tam tersine hepiniz icat çıkarın. Oradaki cihazları nasıl yaptılar, ne işe yarıyor, biz bu uçağı nasıl yaparız diye düşünün” ifadelerini kullandı.

8 ANA TEMA BAŞLIĞI ALTINDA BÜYÜLEYİCİ YOLCULUK
UçakPark Bilim Merkezi alanı, sergi mekânı ve atölye bölümü olmak üzere üç bölümden oluşan park içerisinde; Airbus A340 tipi uçak ile birlikte kafeterya binası, idari bina, mescit, tuvalet, otopark, çocuk oyun alanı, amfi ve kentsel donatılar bulunuyor. Uçak Bilim Merkezi’nde ziyaretçiler; havacılık tarihi, uçuşun bilimsel prensipleri ve sistem teknolojileri üzerine 8 ana tema başlığı altında büyüleyici bir yolculuğa adım atıyor. Her tema, havacılığın farklı bir yönünü derinlemesine ele alırken; uçuştaki fizik kurallarından, motor teknolojilerine; iletişim sistemlerinden, pilotaj becerilerine kadar geniş bir yelpazede bilgi sunuyor. Uçağın altında bulunan sergi mekânında ise hareketli kesitli turbo fan motoru, statik jet motoru, yardımcı güç ünitesi (APU), 6 silindirli interaktif boxer motoru, 9 silindirli yıldız motoru kesiti, mini jet motoru, temel uçak sistemleri deneyim alanları, gerçek uçak antenleri ve aviyonik gösterge sistemleri gibi önemli parçalar yer alıyor.
Küresel haydutluğa ve siyonizme karşı ortak mücadele çağrısı
Muş’ta "Dünya Kudüs Günü"nde birlik mesajı verildi
Bilgi Çağında Cehaletin Altın Yılı
Ankara'da "Dünya Kudüs Günü" açıklaması: Kudüs'ün kurtuluşu direnişten geçer
Ağrı'da yasa dışı bahis operasyonunda gözaltına alınanlardan 65 zanlı tutuklandı
ZİNCİR MARKETLERE ‘PATLICAN’ RESTİ: “ÇİFTÇİ ÜRETMEZSE SOFRALAR BOŞ KALIR!”
Erzurum’u Anlatanlar, Erzurum’u Yaşayanlar
Ankara'da itikaf sünneti ihya ediliyor
İran İsrail’e Misilleme Saldırısını Yoğunlaştırdı: Shoham ve Tel Aviv Bölgesi Vuruldu
Her Şeyimiz Hızlı, Vicdanımız Yavaş
İsrail’de Füzelerle Kâbus Gecesi: Tel Aviv Yangınlarla Sarsıldı
Bursa'da Kudüs’ün özgürlüğü için birlik çağrısı
Şanlıurfa'da 30 milyon liralık dolandırıcılık: 2 tutuklama
Kocaeli'de dolandırıcılık operasyonu: 18 tutuklama
ABD’den İran’a “Hayalet” Operasyonu: B‑2 Bombardımanları Sahada
Bakan Gürlek: “İnsanlar Sürecin Adaletine İnandığında Güven Artar”
CHP Lideri Özgür Özel, Sosyalist Enternasyonal Toplantısında Barış ve Demokrasi Vurgusu Yaptı
Hem siyonist hem de hırsız: Filistinlileri darbedip hayvanlarını çaldılar
Suriye'de askeri kışlada roket patladı: 29 yaralı
Ukrayna, Storm Shadow ile Rus topraklarını hedef aldı: 7 ölü, 40 yaralı
Manavgat Belediyesine yönelik soruşturmada 12 şüpheli tutuklandı
Prof. Dr. Mehmet Şirik’ten 14 Mart Tıp Bayramı mesajı
Ay: Kudüs ve Mescid-i Aksa Müslümanların ortak mirasıdır
Ağrı’dan "siyonist yayılmacılık küresel barışı tehdit ediyor" uyarısı
İsa Hebibbeyli: Ortaylı’nın Vefatı Türk Dünyası İçin Büyük Kayıp
800 Yıllık Mirasın Gölgesi Kızılkule'de İstiklal Marşı Coşkusu Yaşandı!
DENİZLİ VE AFYONKARAHİSARLILAR BİRLİK SOFRASINDA BULUŞTU
TARİHÇİ İLBER ORTAYLI HAYATINI KAYBETTİ!
Malatya'da otomobil ile kamyon çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı
Yargıtay’dan Kira Uyuşmazlıklarında Kritik Kararlar: Tahliye Taahhütnamesi ve Sözleşme Feshi Netleşti
Yükleniyor











