-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,16% 0,22
-
EURO
50,49% -0,78
-
GRAM ALTIN
7134,90% -0,98
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
Kocaeli'de mahallelere onlar 'göz kulak' oluyor
Kocaeli'de mahallelere onlar 'göz kulak' oluyor
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin mahallelerdeki sorunları çok daha hızlı bir şekilde tespit edip çözmek için hayata geçirdiği “Göz Kulak” ekibi, kent genelinde girilmedik sokak bırakmıyor. Büyükşehir’in yeni ekibi, 12 ilçede aktif olarak sahaya çıkarak cadde ve sokaklardaki aksaklıkları yerinde tespit ediyor ve anında ilgili birimlere iletiyor.
KOCAELİ (İGFA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Yol ve Bakım Dairesi Başkanlığı bünyesinde kurulan “Göz Kulak” ekibi, hem elektrikli araçlarla hem de yaya olarak mahalleleri adım adım dolaşıyor.
Ekip üyeleri araçlarını güvenli bir noktaya park ettikten sonra sokak sokak gezerek çevreyi inceliyor, altyapı bacası arızaları, eğilmiş aydınlatma direkleri, duvar yazıları, bozulan yol ve kaldırımlar gibi pek çok sorunu yerinde tespit ediyor. Sonrasında da çözüme kavuşması için ekip üyeleri arıza kaydı oluşturuyor. Geçtiğimiz ay kurulan “Göz Kulak” ekibinin şu ana kadar arıza takip sistemine 750 arıza kaydı oluşturduğu ve oluşturulan arızaların büyük çoğunluğunun giderildiği belirtildi.
Tespit edilen her sorun için ekibin uzman personeli anında arıza kaydı oluşturarak ilgili müdürlüklere iletiyor. Süreç, ekip tarafından takip edilerek sorunların hızla çözüme kavuşması sağlanıyor. Ekipler, mahalle muhtarlarıyla da düzenli olarak iletişim kuruyor. Böylece her mahallenin ihtiyaç haritası daha net çıkartılıyor ve çözümler daha planlı bir şekilde hayata geçiriliyor. Bu sayede mahallelerdeki hizmet kalitesi artarken, vatandaşların memnuniyeti de yükseliyor.
“Göz Kulak” ekibi yalnızca teknik aksaklıkları tespit etmekle kalmıyor, sahada yürüttükleri çalışma sırasında esnafla sohbet ediyor, vatandaşların taleplerini, ihtiyaçlarını ve karşılaştıkları sorunları doğrudan dinliyor. Vatandaşlar ekip üyelerinin kendileriyle kurdukları dostluk sayesinde de mahallede karşılaştıkları sorunları ilk olarak onlara aktarıyor. Bu yönleriyle ekip, adeta mahalle halkının günlük yaşamına dokunan tamamlayıcı bir görev üstleniyor.
A takımı çatısı altında kurulan bu ekip 7/24 aktif çalışarak kentin sorunlarına koşuyor. Tüm bu çalışmalarıyla “Göz Kulak” ekibi, sokak sokak taradığı ilçelerde kapsamlı, hızlı ve etkin bir kontrol mekanizması oluşturuyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi mahallelere kazandırdığı bu ekiple yerel hizmet ağına yeni bir ivme kazandırarak şehir genelinde daha güvenli, temiz ve düzenli bir yaşam alanı oluşturmayı hedefliyor.
BDDK iki yatırım bankasının kuruluş iznini iptal etti
İpsalaspor: “Hakemlere kim hesap soracak?”
Siyonist rejim ve ABD'nin İran saldırıları Körfez ülkelerini vurdu: Enerji gelirlerinde 15 milyar dolarlık kayıp
Dr. Abdulcelil Alpkıray, Kahta’da hemşehrileriyle buluştu
Şanlıurfa'da tarih aydınlanıyor
Havaalanı Kavşağı'na yeni cadde
Bursa Büyükşehir'den her gün farklı ilçede sofra kurmaya devam
İzmir'de Başkan Tugay’dan sağlık emekçilerine teşekkür
Orta Doğu krizi küresel enerji sistemini sarsarken yeni merkezler aranıyor
Şanlıurfa’da binlerce çocuğa bayramlık giyim desteği
Batman'da ev yangınında eşyalar kullanılamaz hale geldi
Diyarbakır'da 81 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildi
Sümene'de Büyükşehir rüzgarı esti
Bursa Büyükşehir'in Ramazan Meydanı ışıl ışıl
Bursa Osmangazi’nin gönül sofrası Bağlarbaşı’na kuruldu
6 bin 232 saatin üzerinde uçtu! THY’nin A350’si dünya rekortmeni oldu
Kocaeli'de 5 tramvaydan dördüncüsü raylara indi
Bağdat'taki ABD Büyükelçiliği vuruldu: Hava savunma sistemi devre dışı kaldı
Artvin’de aranan şahıslara yönelik operasyonlarda 71 kişi yakalandı
Bursa Osmangazi’de gençlerle birlikte geleceğe bakış
"Kelâm ve Kalem Yazma Mushaf Sergisi” ziyaretçilere kapılarını açtı
Ukrayna: Rusya 68 füze ve 430 İHA ile saldırı düzenledi
Tekirdağ'da arıcılığa Büyükşehir desteği
Bursa'da Nilüfer Belediyesi’nden şehit ve gazi ailelerine vefa iftarı
Bursa Büyükşehir'den güçlü altyapı hamlesi
Lübnan'da siyonist rejim saldırılarında 23 kişi şehit oldu
Hürmüz krizi petrol piyasasını sarsıyor: Totalenergies’te büyük üretim kesintisi
Sağ-Çev Başkanı Dursun: Gazze'de yaralılara koşan sağlık emekçileri insanlığa örnek oldu
Uşak’ta uyuşturucu operasyonu: 2 şüpheli tutuklandı
Emeklilerin ikramiye ödemeleri başladı
Yükleniyor











