-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,16% 0,22
-
EURO
50,49% -0,78
-
GRAM ALTIN
7134,90% -0,98
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
Kerbelâ'dan Gazze'ye: Aşure Günü'nün anlamı ve Müslümanların ortak sorumluluğu
Kur'an Nesli Platformu Batman İl Koordinatörü Rıdvan Üzümcü, Muharrem ayının onuncu günü olan Aşure Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada; Hazreti Hüseyin'in Kerbelâ'da şehid edilişinin İslam ümmetine bıraktığı mesajları hatırlatarak, bu anlamlı günün birl
Muharrem ayının onuncu günü olarak bilinen Aşure Günü, İslam tarihinde önemli olayların yaşandığı bir zaman dilimini temsil etmekte olduğunun anımsatan Üzümcü, Peygamberler tarihinden itibaren birçok kurtuluşun yaşandığı bu mübarek günde, İslam ümmetinin en acı hadiselerinden biri olan Kerbelâ faciası da hafızalarda derin izler bıraktığını söyledi.
Kur'an Nesli Platformu Batman İl Koordinatörü Rıdvan Üzümcü, Aşure Günü vesilesiyle yaptığı yazılı açıklamada, Kerbelâ'dan bugünün mazlum coğrafyalarına uzanan mesajlara dikkat çekti.
Üzümcü, yaptığı yazılı açıklamada "Hamd, âlemlerin Rabbi olan Allah’a; salât ve selâm, hak ve hakikat uğruna her türlü bedelin ödeneceğini hayatıyla gösteren kutlu Nebi’ye, ehl-i beytine ve kıyamete kadar O’nun yolunu sürdürecek olan muvahhit Müslümanların üzerine olsun." diyerek başladı.
"Bu günde birçok peygamberin hayatında önemli ve olumlu olaylar vuku bulmuştur"
Aşure Günüün, diğer dinlerde olduğu gibi İslam dininde de önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Üzümcü "Kamerî aylardan Muharrem ayının onuncu günü, Aşure Günü olarak anılmaktadır. Bu günde birçok peygamberin hayatında önemli ve olumlu olaylar vuku bulmuştur. Hadis kaynaklarımızda yer alan Hazreti Nuh'un gemisinin karaya oturması, Hazreti Musa'nın kurtuluşu, Hazreti Âdem'in tövbesinin kabulü, Hazreti İbrahim'in ve Hazreti Yunus'un kurtuluşları gibi birçok önemli hadisenin 10 Muharrem Aşure Günü'nde cereyan ettiği kabul edilmektedir. Bu sebeple Aşure Günü, diğer dinlerde olduğu gibi dinimiz İslam'da da önemli bir yere sahiptir." dedi.
"O gün oruç tutulmasını ashabına tavsiye etmiştir"
Üzümcü "Peygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyhi Vesellem), Muharrem'in onuncu günü hem oruç tutmuş hem de o gün oruç tutulmasını ashabına tavsiye etmiştir. Bununla birlikte, Hazreti Hüseyin'in bu günde şehit edilmesi nedeniyle Aşure Günü, Müslümanların ortak hafızasında daha çok bu müessif olayla hatırlanır olmuştur. Hepimizin bildiği gibi, Peygamber Efendimiz'in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) isimlerini bizzat kendisinin koyup 'Cennet çocuklarının efendileri' diye övdüğü, Hazreti Ali ile Hazreti Fatıma'nın ciğerparesi Hazreti Hüseyin ve çoğu Ehl-i Beyt’ten 70'ten fazla insan, 10 Muharrem 61 (10 Ekim 680) tarihinde, siyasi ihtiraslar uğruna Kerbelâ'da şehit edilmiştir." ifadelerini kullandı.
"Müslümanlar, Kerbelâ’nın acısını kalbinin derinliklerinde yaşamakta"
"Bu elim olay, Hazreti Peygamber'i (Sallallahu Aleyhi Vesellem) ve O’nun Ehl-i Beyti’ni seven bütün müminleri derinden yaralamış, kalpleri incitmiştir." diyen Üzümcü sözlerine şöyle devam etti:
"O günden bugüne; bölgesi, kültürü, mezhebi ve meşrebi ne olursa olsun, bütün Müslümanları derin acılara gark etmiştir. Hazreti Hüseyin (radiyallahu anh), bütün müminlerin gönlünde taht kurarken, ona ve yakınlarına bu zulmü reva görenler tarih karşısında ve vicdanlarda hep mahkûm edilmiştir. Bugün Kerbelâ’nın acısını kalbinin derinliklerinde yaşayan Müslümanlara düşen en hayati ve tarihî görev; Kerbelâ’yı doğru okumak, doğru anlamak ve ondan dersler çıkarmaktır. Asla tarihin acılarından yeni acılar üretmek, hüzünleri yeni hazanlara dönüştürmek değildir."
"Çağımızın Kerbelası; Gazze"
Üzümcü "Kerbelâ'nın bize en büyük mesajı; zulme karşı birlik, beraberlik, vahdet ve kardeşliktir. Eğer bu mesajı hayata geçirmezsek, İslam coğrafyasında hüznün ve matemin en acılı hikâyeleri yaşanmaya devam edecektir. Maalesef bugün, başta siyonistlerin vahşi saldırıları altında olan ve on binlerce masum insanın katledildiği Gazze olmak üzere; Halep'ten Yemen'e, Doğu Türkistan'dan Arakan'a kadar İslam ülkeleri ve beldeleri adeta birer Kerbelâ olmuştur. 7 Ekim’den bu yana tüm dünyanın gözleri önünde açlığa ve ölüme terk edilen Gazze halkı, adeta günümüzün Kerbelâ'sını yaşamaktadır. İki buçuk milyarlık İslam dünyası ise Hazreti Hüseyin’i Kerbelâ'da yalnız bırakan o günkü Müslümanlar gibi, bugün Gazze’yi yalnız bırakmıştır. Bu durum, Müslümanlar olarak Kerbelâ'dan gerekli dersleri almadığımızı gösterdiği gibi içinde bulunduğumuz acıklı hâli de gözler önüne sermektedir." ifadelerini kullandı.
"Kerbelâ'yı anlamak, Hazreti Hüseyin'i iyi tanımaktır"
Üzümcü, Açıklamasının sonunda şunları söyledi "Oysa Kerbelâ’yı anlamak, Hazreti Hüseyin’i iyi tanımaktır. Hazreti Hüseyin’i anlamak; hakkın, özgürlüğün, adaletin, vefanın, sözüne sadık kalmanın ve erdemin yoluna baş koymaktır. Hazreti Hüseyin’i sevmek, onun uğruna can verdiği değerleri sahiplenmektir. Etnik, mezhep ve meşrep kavgalarıyla Müslümanların arasına sokulan tefrika oyunlarına karşı uyanık olmaktır. Müslümanlar olarak birbirimizle uğraşmaktan uzak durmalı; her gün başımıza bombaların yağdığı bu zamanda, tüm gücümüzü ve enerjimizi başta siyonistler olmak üzere dünya zalimlerine yöneltmeliyiz. Bu vesileyle, Kur’an Nesli Platformu olarak bu mübarek günlerin Müslümanlar arasında vahdete, kardeşliğe ve uyanışa vesile olmasını; başta Gazze olmak üzere zulüm altındaki tüm Müslüman kardeşlerimize kurtuluş ve zaferi müjdelemesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyoruz." dedi. (İLKHA)
Adana merkezli bahis operasyonu: 24 şüpheli tutuklandı
ABB’den Etimesgut'a sosyal yaşam merkezi
Pir-i fani Fethi Bilici: 10 yaşından bu yana oruçlarımı aksatmadım
İstanbul’da kuyumcudan altın çalınması olayına ilişkin 5 şüpheli tutuklandı
Gaziantep'te haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 3 şüpheli yakalandı
Pazar günü sandıklar kuruluyor: Fransa’daki belediye seçimleri siyasi barometre olacak
Meteoroloji, Siirt için kuvvetli sağanak uyarısı yaptı
Gaziantep'te araması bulunan bir şahıs yakalandı
ABB’den 90'lar sokak oyunları
Siirt Valisi Kızılkaya’dan 14 Mart Tıp Bayramı mesajı
Komutan Musevi: İran Füzelerinin Hedefe İsabet Oranı Kat kat arttı
11 ilde yatırım dolandırıcılığı operasyonu: 13 şüpheli yakalandı
Ezgi Apartmanı davasında firari sanık Muğla’da yakalandı
Millî Eğitim Akademisi sözleşmeli personel alımı sonuçları açıklandı
Eski Bakan Yardımcısı Niyazi Acar Yargıtay üyesi oldu
Adıyaman’da depremde yıkılan Saitağa Camii yeniden ibadete açıldı
Hüzeyir Ergin, yeni başkan seçildi
Oktay Yılmaz: Mazlumların umuduyuz
Başkan Bozbey'den sağlık çalışanlarına ziyaret
Yıldırım'da öğrencilere LGS desteği
İranlı Komutan Şikari: ABD bölgeden çekilmeli
İran, ABD ve siyonist rejime karşı gösterdiği destek için Çin’e teşekkür etti
Serebral Palsili Bireyler İftar yemeğinde bir araya geldi
Aziz Mercan'dan '14 Mart' açıklaması
Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi'ne kurumsal akreditasyon
İran’da “ABD‑işgal rejimi bağlantılı” üç hücreye operasyon
Konya semalarında leylek göçü
Epstein skandalı büyümeye devam ediyor: New York Sanat Akademisi bağışları geri vermek zorunda kaldı
Kayseri Büyükşehir'den 'özel' etkinlik
IHO EBRAR'dan Malatya'da ihtiyaç sahiplerine destek
Yükleniyor











