Bugün, 19 Nisan 2025 Cumartesi
  • BIST 100

    9317,24%-0,84
  • DOLAR

    37,95% 0,34
  • EURO

    43,14% 0,15
  • GRAM ALTIN

    4074,57% 0,31
  • Ç. ALTIN

    6621,05% 0,78

KAYGI DURUŞUNDA BULUNDULAR!

Filistin ve Doğu Türkistan’da yaşanan acılara, zulüm ve gözyaşlarına dikkat çekmek için zeytin, ekmek ve su ile iftar açtılar.

GÜNDEM 14.03.2025 22:35:00 0
KAYGI DURUŞUNDA BULUNDULAR!

Her yıl Filistin ve Doğu Türkistan da zulme uğrayan acı çeken, mağduriyet yaşayan, insanlık dışı uygulama ve işkencelere maruz kalan insanları unutmadıklarını göstermek, yaşanan katliam ve soykırımları  gündemde tutmak ve dikkat çekmek için düzenledikleri zeytin-ekmek-su iftarlarını bu yıl yine İzmit sahilinde yaptılar.

Mazlumların feraha kavuşması için edilen duaların ardında konuşan Kocaeli Milli Kuruluşlar Birliği Başkanı Yücel Alpay Demir; Bu gün burada ne yediğimizin ne içtiğimizin bir önemi yok, amacımız alışılmışın dışında bir iftar yaparak bunu basınımız vesilesi ile duyurmak Filistin’de Gazze’de ve Doğu Türkistan'da mazlumlara uygulanan zulme soykırıma dikkat çekmektir.

Herkesin kendi gündemine işine gücüne döndüğü televizyonlarda iftar neyle açılır sahurda ne yenilir aralıklı oruç iyimidir gibi ramazan ruhuyla alakasız konular konuşulmaya başlandığında kanayan yaralarımızı yüreğimizi burkan hadiseleri gündemde tutarak orada yaşanan insanlık suçlarına dikkat çekmek unutulmamasını sağlamak alışmamak alışmayacağımızı göstermek için buradayız.

Bu mübarek akşamda Doğu Türkistan ve Filistin'de Terörist İsrail ve Çin hükümetlerinin ambargosundan baskısından dolayı can güvenliği olmayan belki de Zeytin, ekmek dahi temin edemeden oruç tutan insanların olması, içmek için temiz su bulamayan insanların olması, onlara gönderdiğimiz yardımların ulaşılmasının engellenmesi bizi farklı yöntemler ile kamuoyunun dikkatini çekmeye sevk etmektedir, yoksa bir kaç gün yemek yemesek ve ya iftarımızı zeytin ekmek ile geçiştirsek buradan sonra evimize giderek tekrar sofralar kursak ne değişecek, bu gün Gazze’de soykırım hala devam ediyor, her gün onlarca sivil kadın çoluk çocuk acımasızca katlediliyor, elimizden sadece dua etmek geliyor Biz de dua ediyor cenabı Allah'tan yardım diliyoruz diyerek niyetlerini açıkladı.

Büyük Türk düşünürlerinden Mülki, yaşadığımız zamana atıfta bulunarak “hayat saygısız ile kaygısıza rahat” diye bir tespitte bulunmuş, yaşadığı zamana olan isyanını bu şekilde anlatarak herkesin bir duruşu olmalı demiştir. Biz de kendinden olmayan insanların haklarına "saygısız" İsrail ve Çin hükümetlerini, bu acıların bitmesi için kararlı adımlar atmayan gündeminde tutmayan "kaygısız" dünya liderlerini bu vesile ile tekrar kınıyor, onların duyarsızlığının ve bir sonuca varmayan diplomatik ilişkilerinin tabiri caiz ise canı cehenneme diyoruz.

Bu gün burada ifa ettiğimiz duruşun adı KAYGI DURUŞU’DUR, Filistin ve Doğu Türkistan da yaşananlardan duyduğumuz kaygının gün geçtikçe arttığını zülüm ve işgaller bitmedikçe bizlerin de onların acılarını unutmayacağımızı beyan ediyor, savunmasız ve masum insanlara hayatı zindan eden ÇİN ve İSRAİL devletlerini yönetenler başta olmak üzere yaşananlarda payı olan herkesin Allah bin türlü belasını versin diyerek sözlerini tamamladı.

GENİŞ KATILIM
Selçuklu düşünce kulübü başkanı Dr. Süleyman Pekin, Prof.Dr. Tahir Serkan Irmak, MAYŞODER Başkan yardımcısı Eyüp Cüce, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi sivil toplum daire başkanı Sebahattin Yamak, Yesevi Ocağı başkanı Eren Elmalı,
Kocaeli sağlık çalışanları derneği başkanı Adem Yaman, Hürriyetçi sağlık Sen başkanı Ercan Öztürk, Yesevi hareketi başkanı Zülküf Eta, demokrat Parti önceki dönem Körfez ilçe başkanı Veli Yıldız, zafer Partisi İzmit ilçe başkanı İbrahim Demirtaş, saadet Partisi eski meclis Üyesi Nihat Yıldız, TÜŞSAD başkanı Dilek Dila Mert, gönüllü Kültür teşekkülleri dönem sözcüsü Mustafa salın, İHH Kocaeli il temsilcisi İsmail Yeşildal, Halk kürsüleri derneği başkanı Ramazan Sevinç, İzmit Belediyesi dernekler masası sorumlusu Eray bodur, Tokatlılar Derneği Başkanı Turan Şahin, Çukurovalılar Dernek Başkanı Erdoğan Davut, Çankırı Dernekleri Federasyonu Başkanı Bahadır Aligül, Yaren Kültürü Dernek Başkanı Mustafa Çalım, Gazeteci Mustafa Eranil, Doğu Marmara Sürdürülebilir Kalkınma Derneği başkanı Recep Sarısakal, Milli Kuruluşlar birliğinin şair, yazar ve icra kurulu üyelerinin katıldığı iftar, Gazze ve Doğu Türkistan’da ki mazlumlar için edilen duaların ardından son buldu.

Haber Editörü

Hakan Dikmen 1

hakandikmen30@gmail.com

KARADENİZ LOBİSİ DADAŞLARA PUAN VERDİRMEMEK İÇİN MÜTHİŞ BİR “DİRENÇ” GÖSTERDİ…

Kolombiya’da sarıhumma nedeniyle acil sağlık durumu ilan edildi

DEM Parti Adıyaman Eş Başkanı Coşkun’dan Sırrı Süreyya Önder’e : 'Türkiye’nin sana ihtiyacı var' - Videolu Haber

Besni’de alkol satışı yapılan iş yerlerine denetim: Kaçak içkiye rastlanmadı

FOMGET'ten Başkentli taraftara çağrı

Tesadüfün Böylesi...

19 Nisan 1783 – Kırım’ın Ruslar tarafından ilhakı.

Rusya, Barents Denizi İşbirliği Anlaşmas'ını feshetti

Peygamber Sevdalıları: Halkımızın hasretle beklediği büyük güne hazırız

Ankara'da kuraklık alarmı

Oktay Sinanoğlu

Ferruha Güpgüp

ABD'de uçaka kazası: 3 ölü

Bakan Yerlikaya: 'Adıyaman’da 454 operasyon, 290 tutuklama. Genelde 200 ton uyuşturucu ele geçirildi'

Sakarya Kızılay Şubeleri Akyazı’da Buluştu: Faaliyetler değerlendirildi, seçim süreci masaya yatırıldı

Adana Büyükşehir ve SASA'dan çevresel iş birliği projesi

Emek, Dijitalleşme ve Sosyal Adalet Uluslararası Kongresi Ankara’da gerçekleştirildi

Besni’de feci kaza: Hafriyat kamyonu devrildi, 30 yaşındaki Murat Sağdıç olay yerinde yaşamını yitirdi - Videolu Haber

Zeydan Karalar'dan 'hükümet'e çağrı

ASKİ'nin dijital atılımı su tasarrufu sağladı

Bursa’da 2 bin kişiye uygulamalı trafik eğitimi verildi

Bağlar esnafı lokum ikramında bulunarak halkı Mevlid programına davet etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Nüfus krizi, savaştan daha büyük bir tehdit'

Çinlilerden Trabzon'a yoğun ilgi

Bursa Tiyatro Festivali’ne görkemli final

Bursa'da kamusal binaların daha verimli kullanılması için ortak çalışma

Gaziantep'te suç örgütlerine operasyon: 7 tutuklama

Anahtar Parti Genel Başkanı Yavuz Ağıralioğlu: 'Siyaset milletten koptu, biz çözüm için buradayız'

Türkiye için nüfus alarmı: 'Doğurganlık hızı alarm seviyesinde'

Hatay'da Siyer Yarışması'nda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

KARADENİZ LOBİSİ DADAŞLARA PUAN VERDİRMEMEK İÇİN MÜTHİŞ BİR “DİRENÇ” GÖSTERDİ…

Olur’lulara Başkan Ergün’den müjde…

Vali Mustafa Çiftçi 'nin Turizm Haftası Mesajı

ERZURUM AĞIRBAKIM VE  ÜLKEMİZDEKİ ASKERİ FABRİKALAR...

MİLLİ EĞİTİM BAKANIMIZ PROF.DR. YUSUF TEKİN YALNIZ DEĞİLDİR

Erzurum'da bir polis mesai arkadaşını kazara yaraladı

YAKUTİYE SPOR TÜRKİYE ŞAMPİYONASI İÇİN YOLA ÇIKTI..

Hayatı Paylaşmak İçin Engel Yok…

SAVUNMA SANAYİ VE ERZURUM AĞIRBAKIM...

Sağ olanlara sahip çıkmak aklımızın ucundan dahi geçmez değil mi?

İnegöl’de okul bahçelerine bahar geldi

Batman'daki yönetici atamalarına yargı engeli

2025-DGUY bugün yapılıyor

Çekirdekten girişimci proje olimpiyatlarında ödüller sahiplerini buldu

Okullar sağlık merkezine dönüşüyor! Sağlıklı çocuk, sağlıklı gelecek bilinci artıracak

Prof. Dr. Dağ: Yapay zekânın öğrenciler tarafından doğru kullanılması için öğretmenler rehberlik yapmalı

Malatya Valisi Yavuz: Eğitime yaklaşık 8,5 milyar TL yatırım yapıyoruz

Van'da okur-yazar buluşması

Sakarya SGM’de işaret dili eğitimleri başladı

ÖSYM hafta sonu 4 sınav yapacak

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 24 1 5 44 77
2.Fenerbahçe 29 22 2 5 47 71
3.Samsunspor 30 15 9 6 9 51
4.Eyüpspor 30 14 8 8 16 50
5.Beşiktaş 29 13 7 9 12 48
6.İstanbul Başakşehir 29 13 10 6 9 45
7.Gazişehir Gaziantep 29 12 11 6 1 42
8.Konyaspor 31 11 13 7 -5 40
9.Antalyaspor 30 11 12 7 -19 40
10.Trabzonspor 29 10 10 9 11 39
11.Göztepe 29 10 10 9 9 39
12.Kasımpaşa 30 9 9 12 -4 39
13.Kayserispor 29 9 11 9 -11 36
14.Bodrum FK 31 9 15 7 -12 34
15.Rizespor 29 10 15 4 -14 34
16.Sivasspor 30 8 15 7 -10 31
17.Alanyaspor 29 8 14 7 -11 31
18.Hatayspor 30 4 19 7 -25 19
19.Adana Demirspor 29 2 23 4 -47

YAZARLAR