Bugün, 18 Aralık 2025 Perşembe
  • BIST 100

    14144,23%-0,40
  • DOLAR

    42,71% 0,06
  • EURO

    50,20% 0,03
  • GRAM ALTIN

    5953,35% 0,75
  • Ç. ALTIN

    9603,36% 0,88

İstanbul'da özel halk otobüsleri kontak kapatmıştı: Anlaşma sağlandı

İstanbul'da, özel halk otobüsleri, İBB 6 milyar lira tutarındaki hak edişlerini alamadıkları gerekçesiyle kontak kapatmıştı.

GÜNDEM 22.05.2025 11:16:00 0
İstanbul

İstanbul'da, özel halk otobüsleri, İBB 6 milyar lira tutarındaki hak edişlerini alamadıkları gerekçesiyle kontak kapatmıştı. Edinilen bilgiye göre, İstanbul'da grev yapan özel halk otobüsü şoförleri, İBB ile anlaştı. Anlaşmanın sağlanmasıyla Özel Halk Otobüsleri tekrar çalışmaya başladı.

İstanbul'da, özel halk otobüsleri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden (İBB) 6 milyar lira tutarındaki hak edişlerini alamadıkları gerekçesiyle kontak kapattı. Duraklarda sabahın erken saatlerinde yoğunluklar yaşandı. Özel Halk Otobüsü Esnafı ile İETT yönetimi arasında yapılan görüşmelerin ardından Özel Halk Otobüsleri yeniden çalışmaya başladı.

 

 

İstanbul Otobüs Özel Halk Otobüsü Sahipleri ve İşletmecileri Esnaf Odası'ndan yapılan açıklamada, İBB ile imzalanan sözleşmeye karşın düzensiz ve gecikmeli ödemelerin yaklaşık 4 yıldır devam ettiği belirtilmişti. Bunun üzerine bugün, 3 bin Özel Halk Otobüsü'nün 2.850'si seferlere çıkmadı.

DURAKLARDA YOĞUNLUK OLUŞTU

Özel halk otobüslerinin kontak kapatması ve İETT otobüslerinin de dolu gelmesi üzerine duraklarda sabahın erken saatlerinde yoğunluk oluşmaya başladı. Otobüslere binmekten umudunu kesenler ise taksi kullandı. Uzunçayır'da da işe geç kalan vatandaşlar metro ve metrobüslere yöneldi.

İstanbul'da özel halk otobüsleri kontak kapatmıştı: Anlaşma sağlandı - Resim : 1

ANLAŞMAYA VARILDI

Gelen bilgilere göre, Özel Halk Otobüsü Esnafı ile İETT yönetimi arasında mutabakat sağlandı. Toplantıya İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Volkan Demir ve İETT Genel Müdürü İrfan Demet katıldı. Yıl sonuna kadar yapılacak ödeme planında anlaşıldı. Anlaşmanın sağlanmasıyla Özel Halk Otobüsleri tekrar çalışmaya başladı.

İETT'DEN AÇIKLAMA YAPILDI

Özel halk otobüslerinin kontak kapatması üzerine İETT Genel Müdürlüğü'nden bir açıklama yapıldı.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"İstanbul'da 2020 yılı Aralık ayında, İstanbul Büyükşehir Meclisi kararıyla Özel Halk Otobüsleri için, 'Özel Taşımacılık İşletim Sistemi' (ÖTİS) devreye girmiştir.

"Bu sistem ile; Özel Halk Otobüslerinin tüm işletme maliyetleri İBB tarafından karşılanmaya başlanmış, tüm Özel Halk Otobüsleri'nin teknolojik altyapısı İBB ve İETT tarafından yenilenmiş, yolcu başına değil, sefer ve kilometre başına garanti gelir modeli uygulanmaya başlanmış, araç yenilemeleri için de destek ödemeleri yapılmaya başlanmıştır.

"Sistemin devreye alındığı 2020 Aralık - 2025 Nisan döneminde, Özel Halk Otobüslerinden elde edilen yolculuk geliri 15,8 milyar TL olurken, İBB tarafından bu sürede yapılan toplam ödeme tutarı ise 35,3 milyar TL'ye ulaşmıştır. Böylece İBB tarafından, Özel Halk Otobüsleri için toplam 19,5 milyar TL tutarında ilave destek sağlanmıştır. Sadece 2024 yılında, araç yenilemeleri için 1 milyar 300 milyon TL destek ödemesi gerçekleştirilmiştir. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İETT, tüm paydaşları ile uyum ve iş birliği ile çalışmalarını sürdürmektedir.

"Özel Halk Otobüsleri'nin hak ediş ödemeleri de İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından ödenmektedir. Bu doğrultuda; Özel Halk Otobüsleri için 1 Haziran 2025 tarihinden itibaren ödemeler tekrar planlanmış olup mevcut sistemin değiştirilmesi dahil tüm alternatif tedbirlerin oluşturulması konusunda planlar yapılmıştır.

"İBB ve İETT tarafından sağlanan tüm bu iyileşme ve destekler ile sunulan ödeme planına rağmen, Özel Halk Otobüsleri tarafından yapılacağı duyurulan olası eyleme karşı, İstanbulluların minimum düzeyde etkilenmelerini sağlayabilmek için İBB ve İETT tarafından gerekli ek seferler ve hat planlamaları gibi bir dizi önlem alınmıştır. İstanbulluların, 22 Mayıs Perşembe günü ulaşım planlamalarını yaparken mevcut duruma göre hareket etmelerini hatırlatır, gelişmelere ilişkin tüm bilgilendirmelerin, anlık olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İETT'nin resmi iletişim kanallarından düzenli olarak yapılacağını kamuoyuna saygıyla duyururuz."

Haber Editörü

admin

admin@tum1haber.com
Yorum Ekle

Cevdet Yılmaz: Türkiye, düzen kurucu aktör konumundadır

Polis ve savcı kılığında 50 milyon liralık dolandırıcılık: 24 şüpheli tutuklandı

Adıyamanlı girişimci kadınlar Galataport’ta ürünlerini sergiliyor - Videolu Haber

HÜDA PAR Şanlıurfa’da “Son Kale: Aile” konferansı düzenleyecek

Konya-İstanbul YHT hattı 13 milyon yolcu taşıdı

MSB: israil barış ve istikrarı tehdit etmeye devam ediyor

Yayaların davranışlarını tahmin eden yeni yapay zekâ sistemi geliştirildi

Afganistan'da sulamayı ve geçim kaynaklarını artırmak için yeni bir kanal hizmete açıldı

SGK, 1000 sözleşmeli personel alacak

Milletvekili Resul Kurt’tan çalışma ve sosyal güvenlik politikalarına ilişkin değerlendirme - Videolu Haber

Bursa Büyükşehirli Arya Aydoğan Dünya Şampiyonası’nda

Denizli Büyükşehir’den ‘Vuslat Gecesi’

Çorum’da sebze ve meyveye sıkı kontrol

Bursa'da hava kirliliği alarmı! "Temiz hava gelecek kuşaklara borcumuz"

Havayolu gümrük işlemleri dijitalleşiyor

Bursa Osmangazi’de Başkan Aydın’dan Arap Şükrü müjdesi

Erzurum'da kooperatifte 'kadın gücü' buluşması

KPSS-2025/2 tercih süreci başladı

Çin'den ABD'nin Tayvan'a yönelik silah satışına tepki

Adıyaman’da haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 3 kişi yakalandı

İzmir Karabağlar'a yeni iş makinesi desteği

Konya Turizm Master Planı tanıtıldı

Trabzon Film Festivali başlıyor

Kayseri İtfaiyesi’nden Yoğun Akreditasyon Eğitimi

BTÜ’de “Yapay Zekâda Yeni Ufuklar” Sempozyumu Yapıldı

MHP Bursa Gürsu’da Vatandaşların Taleplerini Dinledi

Ordu’nun Yüksek Kesimlerinde Su Hatları Dondu

Çevre Koruma Harcamaları 2024’te %108 Arttı

Kısa vadeli dış borç 165,7 milyar dolara ulaştı

Uzmandan sezaryen uyarısı: Her doğum yeniden sezaryen olmak zorunda değil

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

Haydi gelin köyümüze geri dönelim…

Ahmet Dal’dan “Yeter artık!”

Anahtar Parti Oltu’da Saha Çalışmalarını Sürdürüyor

Vedat Kan’la 25. Gün’ de “Palandöken Belediyesi ” vardı…

Erzurum'da nitelikli üretim ve istihdamın artırılmasına teşvik amaçlı bir bakış…

PERDEDE OYUN KÖYDE ŞENLİK VAR…

ERZURUM İL TANITIM VE GELİŞTİRME KURULU KARARI…

Ruhları şad olsun…

Vali Çiftçi Bat Pazarındaydı…

Vali Çiftçi’den Türk Kızılay’ına ziyaret

KPSS-2025/2 tercih süreci başladı

Kayseri İtfaiyesi’nden Yoğun Akreditasyon Eğitimi

KPSS-2025/2 tercih süreci başladı

2024 KPSS’de branş bazında sıralamalar güncellendi

2024 KPSS’de branş sıralamaları güncellendi

Aydoğan: Oyun oynayan çocuk hayata hazırlanır

İzmir’in kütüphanelerini 'kitap kurtları' çok sevdi

Öğrencilerden yerli ve millî sanayiye teknik ziyaret

KUMLUCA’DA GÖNÜLLER HAFIZLAR İÇİN BİRLEŞİYOR… HAYIR KERMESİNE DAVETLİSİNİZ!

YÖK Başkanı Özvar: ABD ve Avrupa’da baskı gören akademisyenlere kapımız sonuna kadar açık

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9

YAZARLAR