14169,71%-0,22
42,72% 0,07
50,16% -0,05
5964,42% 0,94
9593,04% 0,77
Şırnak’ın Cizre ilçesinde artan trafik yoğunluğu halkı mağdur etmeye devam ediyor. Yoğunluğa dikkat çeken HÜDA PAR Cizre ilçe başkanı Reşit Gözüngül, trafiğin rahatlaması için büyük katlı otoparklar ve yeni yolların yapılması gerektiğini ifade etti.
“Büyük otoparklar artık elzemdir”
Acil durumlarda müdahalenin güç olduğunu söyleyen ilçe başkanı Gözüngül, ““İlçemizde, son yıllarda hızla artan nüfusu ve buna paralel olarak çoğalan araç sayısı nedeniyle ciddi bir trafik sorunuyla karşı karşıyadır. İlçemizin mevcut yol altyapısının dar ve yetersiz olması, özellikle şehir merkezinde trafik yoğunluğunu içinden çıkılmaz bir hâle getirmiştir. Vatandaşlarımız günlük yaşamlarında saatlerce trafikte beklemek zorunda kalmakta, esnafımız müşteri kaybı yaşamakta, acil durumlarda ambulans ve itfaiye gibi hayati araçlar dahi zamanında müdahalede güçlük çekmektedir. Plansız araç parkları, yol kenarlarına gelişi güzel bırakılan araçlar hem trafik güvenliğini tehdit etmekte hem de halkımızı ciddi anlamda mağdur etmektedir.” diye konuştu.
“Cizre’nin gerçek sorunlarını görmezden gelmeyin”
Yetkili kurum ve yöneticilere çağrıda bulunan Başkan Gözüngül, “Cizre İlçe HÜDA PAR Teşkilatı olarak açıkça ifade ediyoruz ki; bu sorunun en temel çözümlerinden biri ilçe merkezinde büyük ve modern otoparkların ivedilikle yapılmasıdır. Otopark ihtiyacı artık ertelenemez bir zorunluluk hâline gelmiştir. Bu adım atılmadığı sürece trafik çilesi her geçen gün daha da artacak, halkımızın sabrı daha fazla zorlanacaktır. Cizre’nin gerçek sorunlarını görmezden gelmeyin. Halkın sesine kulak verin. Trafik yoğunluğunu azaltacak kalıcı projeleri hayata geçirin. Büyük bir otopark projesi, Cizre’nin nefes almasını sağlayacak, şehir yaşamını rahatlatacaktır. Bizler Cizre halkının huzuru, güvenliği ve yaşam kalitesi için bu meselenin takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz.” dedi. (İLKHA)