Haberi Sesli Oku

Hız uyarı levhaları isyan ettirmişti: Bakanlıktan yeni adım!

Hız uyarı levhaları isyan ettirmişti: Bakanlıktan yeni adım!

Türkiye’de hız sınırı nedeniyle kesilen trafik cezaları, özellikle Kurban Bayramı tatilinde art arda uygulanan radar kontrolleriyle sürücülerin tepkisini çekti.

Türkiye’de hız sınırı nedeniyle kesilen trafik cezaları, özellikle Kurban Bayramı tatilinde art arda uygulanan radar kontrolleriyle sürücülerin tepkisini çekti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, gelen şikayetler üzerine hız uyarı levhalarının gözden geçirileceğini açıkladı.

Türkiye’de hız sınırı nedeniyle kesilen trafik cezaları, özellikle Kurban Bayramı tatilinde art arda uygulanan radar kontrolleriyle sürücülerin tepkisini çekti. Yeni nesil yapay zekâ destekli radar cihazlarının saniyeler içinde cezaları e-Devlet sistemine kaydetmesi, aynı plakaya kısa sürede onlarca ceza kesilmesine yol açtı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, gelen şikayetler üzerine hız uyarı levhalarının gözden geçirileceğini açıkladı.

Yapay Zekalı Radarlar İsyan Ettirdi

Kurban Bayramı tatilinde devreye giren yeni nesil radar cihazları, hız sınırı ihlalleri nedeniyle yüz binlerce sürücüye ceza kesti. İçişleri Bakanlığı’nın verilerine göre, 2025’in ilk dört ayında trafik cezalarından 53,5 milyar TL gelir elde edildi. Ancak, özellikle bayram döneminde yoğunlaşan denetimler ve ani hız sınırı düşüşleri, sürücülerin tepkisine neden oldu. Bazı otoyollarda hız limitinin 70, 50 ve hatta 30 km/s’ye hızla düşmesi, sürücülerin radarları fark etmesini zorlaştırdı. Bir saat içinde aynı plakaya onlarca ceza kesilmesi, vatandaşların e-Devlet üzerinden ceza bildirimleriyle karşılaşmasına yol açtı.

Hız Uyarı Levhaları İncelemeye Alınıyor

Sürücülerden gelen yoğun şikayetler üzerine İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, konuyla ilgili açıklama yaptı. Yerlikaya, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile ortak bir inceleme komisyonu kurulduğunu duyurdu. Komisyon, karayollarındaki hız uyarı levhalarını gözden geçirecek. Bakan Yerlikaya, “Seyir hızını düşüren hız uyarı levhaları tekrar incelenecek. Amacımız, sürücülerimizi zor durumda bırakmak değil, trafik güvenliğini sağlamaktır” dedi.

“Amacımız Ceza Değil, Can Kaybını Önlemek”

Bakan Yerlikaya, trafik denetimlerinin temel amacının ceza kesmek değil, trafik kazalarını ve can kayıplarını önlemek olduğunu vurguladı. “Trafikte kaybettiğimiz her bir can, bir evladın yetim kalması, bir annenin bağrının yanmasıdır” diyen Yerlikaya, trafik kurallarına uyan sürücülere teşekkür etti. Ayrıca, denetimlerde görev alan Emniyet ve Jandarma teşkilatlarına, süreci yöneten vali ve kaymakamlara da övgüde bulundu. Yerlikaya, “Bayram demeden, gece gündüz demeden fedakârca çalışan ekiplerimizi tebrik ediyorum” ifadesini kullandı.

Sürücülerden Adil Uygulama Talebi

Sürücüler, ani hız sınırı değişikliklerinin ve radar yerleşimlerinin daha şeffaf ve adil şekilde düzenlenmesini talep ediyor. Özellikle, hız limitlerinin ani düşüş gösterdiği bölgelerde uyarı levhalarının daha belirgin hale getirilmesi gerektiği belirtiliyor. Bakanlıkların kurduğu inceleme komisyonunun, bu sorunlara çözüm bulması bekleniyor.

Trafik Güvenliği İçin Yeni Adımlar

İçişleri Bakanlığı, trafik güvenliğini artırmak için denetimlerin süreceğini belirtirken, sürücülerin mağduriyetini önlemek için radar uygulamalarında iyileştirmeler yapılacağını ifade etti. Hız uyarı levhalarının yeniden düzenlenmesi ve radar yerleşimlerinin gözden geçirilmesi, önümüzdeki dönemde trafik cezalarına ilişkin tartışmaları azaltmayı hedefliyor.



Haber Editörü

admin

admin@tum1haber.com
Yorum Yazın

Anahtar Parti Oltu’da Saha Çalışmalarını Sürdürüyor

Vedat Kan’la 25. Gün’ de “Palandöken Belediyesi ” vardı…

Erzurum'da nitelikli üretim ve istihdamın artırılmasına teşvik amaçlı bir bakış…

PERDEDE OYUN KÖYDE ŞENLİK VAR…

ERZURUM İL TANITIM VE GELİŞTİRME KURULU KARARI…

Ruhları şad olsun…

Vali Çiftçi Bat Pazarındaydı…

Vali Çiftçi’den Türk Kızılay’ına ziyaret

Tam yerinde bir karar: görelim bakalım kimde ne kadarız…

Erzurum’da Stadyum Belirsizliği Tepki Çekiyor: “Oylamayı Bırakın, Net Adım Atın”

Şırnak’ta gönüllü öğretmenler öğrencileri sınava hazırlıyorlar

Adana'da okulun atıl bahçesinde 'açık hava' ders

KARAD'dan amatör telsizcilik eğitimi

Sakarya'da minikler seramikle, gençler tezhiple tanıştı

Siirt’te okuma kültürünü güçlendiren proje il genelinde yayılıyor

Mersin Büyükşehir İtfaiyesi, Eğitimlerle Kapasitesini Güçlendiriyor

Mersin Büyükşehir itfaiyesi eğitimlerle gücünü artırıyor

Bankoğlu’ndan Bakan Tekin’e sert çıkış: “Çocukları koruyamayan bir iktidarla karşı karşıyayız”

Bakanlardan okullarda 'yerli değer' vurgusu

Akademik Başarı Tesadüf Değildir: Öğrencileri Ayıran Görünmez Farklar

Nazilli Belediyesi Yenimahalle'de taş döşeme işlerini tamamladı

Büyükçekmece’deki özel yaşlı bakım merkezi hakkında soruşturma başlatıldı

Nükleer Tıp Hizmetleri Yönetmeliğinde Nükleer Tıp Teknikerlerine Görev Verildi

Vali Erin Eğirdir’de esnaf ve vatandaşlarla buluştu

Isparta için siyasi destek arayışı

Büyükçekmece Adliyesi’ndeki soygun şüphelisi hakkında kırmızı bülten çıkarıldı

Şırnak’ta gönüllü öğretmenler öğrencileri sınava hazırlıyorlar

Bakan Işıkhan’ın açıklamalarına Türk-İş’ten tepki

Adıyaman Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nden ÇKS uyarısı: 31 Aralık’ta sona eriyor

Balıkesir’de belediyeler kışa hazırlandı

Bakan Tunç: 17-25 Aralık kumpası tarihin çöp sepetine atıldı

EİB, firmaları ihracatta bir üst lige taşıyor

Lille Büyükşehir Belediye Başkanı yolsuzluk hükmü sonrası görevden uzaklaştırıldı

KADEM’in projesi geleceğe ışık oldu

Ekrem Faruk Civelekoğlu çalışmalarımız devam edecek

Batman Havalimanı’ndan 63.490 yolcu uçuş yaptı

Ato Başkanı Baran’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Ankara raporu

Ahıska Türkleri Aksu’ya yerleşiyor: Hayvancılık ve mobilya alanında yatırım yapacaklar

BOMKOM Isparta’da önleyici ve koruyucu mücadele genişliyor

Manavgat’ta plakasız araca 15 bin TL ceza

Siirt’te yerli ve millî savunma sanayi ürünleri öğrencilerle buluştu

Elazığ Umut Kervanı bir çocuğun göz ameliyatını üstlendi

Malatya'da çıkan yangında ev küle döndü

SP Adıyaman İl Başkanı Asnuk'tan Rotary yapıları eleştirisi

51 kişinin öldüğü Furkan Apartmanı davasında yeni gelişme

BBP Genel Başkanı Destici’den DEM Parti raporuna sert tepki

Adıyaman’da Türk Malları Haftası’nda, öğrencilere savunma sanayisi ve TOGG tanıtıldı - Videolu Haber

Keşan’da otobüs parkları trafiği kilitliyor!

Edirneli antrenörlerden uluslararası başarı

Adana'da okulun atıl bahçesinde 'açık hava' ders

Yükleniyor