Bugün, 17 Temmuz 2025 Perşembe
  • BIST 100

    10121,52%-1,02
  • DOLAR

    40,24% 0,11
  • EURO

    46,86% 0,40
  • GRAM ALTIN

    4339,18% 0,99
  • Ç. ALTIN

    6880,30% -0,39

Devrim Hoca ile Gölhisar Gezisi

Denizli'yi merkez alırsanız 100 km yarıçapli daire içinde 55 antik kent var. Hem antik tarih hem Türk tarihi hem de doğal güzellikler açısından çok güzel bir coğrafyada yaşıyoruz.

GENEL 25.06.2025 09:41:00 0
Devrim Hoca ile Gölhisar Gezisi

Denizli'yi  merkez alırsanız 100 km yarıçapli daire içinde 55 antik kent var. Hem antik tarih hem Türk tarihi hem de doğal güzellikler açısından çok güzel bir coğrafyada yaşıyoruz.  Denizli, Burdur Antalya vilayetleri Teke yöresi diye anılıyor  ve kendine has ayrı bir güzelliği, kültürü,  müziği var.

Bu pazar Teke yöresi müziğinin kalp noktalarından Gölhisar gezisi yapmaya karar verdik. Plansız ve kimseye haber vermeksizin  gidiyorum ama yine kafamda bir plan var. Eğer atelyesindeyse yörük müziğinin çok değerli ismi Turk Halk Müziği sanatçısı Necati Aslan hocama uğrayacağım. Memişin kültür kahvesinde bir çörekotu kahvesi içeceğim. 2 saat Kibyra antik kentine uğrayıp yeni ayağa kaldırılan çeşmeyi ve yeni çalışmaları görüp  döneceğim.  Kafamdaki plan bu ama yine de internete  baktim. Google'a Gölhisarda gezilecek yerler yazınca bir kaç yayla ve Muallim Mustafa Sırrı Özkan Kültür Evi yazdı.Göcekten, Göcekici, Pirnaz yaylasına doğru yapılan yürüyüşe katıldığım için bölgenin yaylalarını biliyorum. Yaylalar için zaten vakitte dar. Daha ziyade dost ziyareti gibi kısa süreli bir gezi var kafamda.

Daha önce görmediğim için Muallim Mustafa Sırrı Özkan konağina uğramak istedim. Cep telefonu navigasyonuna konum girilmiş kolayca konağı buldum.   Konak oldukça güzel, bahçesi adeta park gibi. Çay da var. Görünce çok mutlu oldum. Konağa girişin cüzi bir ücreti var. Ödedik ve konağa girdik. Cep telefonumu açtım ve hemen uyarı geldi. Çekim yapamazsınız diye. Neden burası çok güzel bir konak. Tanıtıma katkımız olur kendi sosyal medyamızda yayınlarız, Gölhisara bir  faydamız olur diye söyledim. Görevliler Nuh diyor peygamber demiyorlar yasak efendim yasak. 
Bu yasaği belediye koyuyorsa belediye başkanımızla temas kurayım dedim yok kaymakamlık yasakladı cevabı geldi. Bize verdikleri giriş biletine baktım belediye adı var.

Bu süreçte konaktaki bir oda cura yapımı ustası ve Kültür Bakanlığı cura sanatçısı Necati Aslan hocamıza ayrılmış. Aklıma geldi Necati hocamı aradım.  Necati hocam  konakta adınızı görünce çok mutlu oldum dedim. O da hocam konaktaysan bekle geliyorum dedi ve 5 dakika sonra konağa geldi. Durumu anlattım cep teli ile bile çekim izni vermiyorlar dedim. 
Bu konağın durumu son zamanlarda biraz karışık dedi. Neden karışık deyince anlatmadı ama anlamak zor değil.  Kamu yönetimi okumus bir öğretim üyesi olarak 
bildiğim bir şey var. Tüm görevler, ünvanlar geçici, kalıcı olan ise sanat. Sanatçıların adı hiç unutulmayacak.  Hele Hayri Dev, Curacı Kadir, Necati Aslan gibi isimler hiç unutulmayacaklar listesindeler.  Gölhisarli sanatçıların adını taşıyan bir kültür merkezi inşa edilmesi çok güzel olur çünkü  Gölhisar sanat açısından öyle bereketli bir ocak.

Ülkemizde düzenlenen yörük müziği çalıştaylarinda onur konuğu olan, tüm Yörük şenliklerinde davet alan, orta asya diye tanimladığımız Türkistandan dün gelmiş gibi müzik yapan Necati Aslan' ın konakta adının olması şahsen beni çok mutlu etti. Kim düşündü ise aklına,  yüreğine sağlık. Necati hocam Gölhisar için bir şanstır. Burdur Valiligi Kültür  müdürlüğüne Necati hocamin Unesco yaşayan insan hazinesi listesine alınması için gereğini yapmasını öneririm. Hali hazirda Kültür Bakanlığı sanatçısı olsa da mutlaka Unesco listesine de alınmalıdır. Değerlerimize yaşarken sahip çıkmak, gereken değeri vermek boynumuzun borcudur. Gölhisar kaymakamlığı ve Belediye Başkanlıği artık hangi kurum bu konak ve Necati Aslan hocamızla  ilgileniyorsa tebriği hakediyor. Her iki kurumumuza da teşekkür etmek gerekir. Necati Aslan gibi bir yaşayan  sanatçıları olduğu için gurur duymalı tüm Gölhisar.  

Necati hocama ayrılan odada biz Necati hocamla biraz söyleştik hem de curasıyla bize 2-3 türkü söyledi. Ben bu fırsatı kaçıramazdim.  Tabi ki kayda aldım.  Biz konuşurken konaktaki görevlilerden biri geldi ve başkandan izin geldi çekim yapabilirsiniz dedi.  Maalesef çekim konusunda yaşadıklarımız biraz can sıkıcı oldu.  Konağı çektim ama biraz moralim bozuldu bu da çekime yansıdı.  Çok değerli yöneticilerimize turizm nedir, tanıtım nedir diye başlayan bir konuşma yapmak 2025 yılında pek uygun olmaz diye düşünüyorum.  Yine de yaşadıklarımı  yazdım. Bu durumu ilgili makamlara böylelikle iletme görevimi yapmış olacağım.

Gölhisara gelen ziyaretçilerin benzer sorunu yaşamamasi için Burdur Valiligimiz, Kültür Bakanlığı İl Müdürlüğümüz, Gölhisar Kaymakamlıgımız, Gölhisar Belediye Başkanlığımızın gereken önlemleri almasını diliyorum. Denizli, Burdur gibi Teke yöresi vilayetlerinin tanıtıma daha çok ihtiyacı var.  Ve her gelen ziyaretçi çok değerli.  O yasak bu yasak ile kırsal turizmi geliştiremeyiz.

Konakta Necati hocamla söyleşiden sonra Memişin çörek otu kahvesi, Mehmet Emin Eryalçın ahşap sanat atelyesi ve Kibyra antik kentine gittim.  Gölhisar ile ilgili yazılarım sürecek.  ikinci üçüncü yazılarımda sizlere Gölhisarın güzelliklerini anlatmaya devam edeceğim.  Bu yazımda yPtığım cekimlerden oluşan Gölhisar 1. Bölüm youtube linkini vereyim. Çok yakında ulusal televizyonlarımızda da yayınlanır. 
Teke yöresinin her noktası ayrı bir güzel. İnsanları daha bir candan. Mutlaka gezip görmenizi tavsiye ederek yazımı bitireyim.

Doç.Dr. Devrim Alkaya 
İnş.Yük.Müh.& Kamu Yöneticisi

Haber Editörü

admin

admin@tum1haber.com
Yorum Ekle

Siyonist rejimin Suriye'de saldırılarını kınayan tezkere TBMM'de kabul edildi

Siirt’te toplu nikâh töreni: Aile, ifsat projelerine karşı kalemizdir

Dışişleri Bakanı Fidan: israil yol yakınken istikrarsızlık oluşturacak politikalardan vazgeçmeli

Aktaş ailesinin acı günü

Şehir içi otobüs ile yolcu minibüsü çarpıştı: 5 yaralı

Kayseri Talas'ta millet açılmadan bahçesine akın etti

Nevşehir'de 15 Temmuz coşkusu

BMGK, Suriye gündemiyle acil toplanıyor

Siyonistlerin saldırıları altındaki Suriye'den uluslararası topluma çağrı

MASKİ, Oluklu'nun su sorununu gideriyor

Vali Gül, LGS Şampiyonları ile bir araya geldi

Malatya'da 2025 Yılı İl İstihdam Kurulu toplantısı gerçekleştirildi

HAMAS siyonist rejimin Şam'a yönelik saldırılarını kınadı

HÜDA PAR’dan yol kenarlarında alkol satışıyla ilgili soru önergesi

"ABD ve siyonist rejim Filistinlileri ölüm tuzağına çekip katlediyor"

HÜDA PAR Milletvekili Dinç, Karaali’de orman yangını bölgesinde incelemelerde bulundu

Suriye'de Süveyda şehri devlete tam olarak entegre edildi

Diyarbakır'da karşıya geçmek isteyen yayaya otomobil çarptı: Kaza anı kamerada

HÜDA PAR'dan Suriye açıklaması: "Siyonist rejimin yalnızca güçten anladığı açıktır"

Türkiye ile BAE arasında 7 ortak anlaşma imzalandı

Adıyaman’da 15 Temmuz etkinlikleri düzenlendi: Kızılay’dan vatandaşlara ikram

Sağlik Bakanliği'ndan ‘Sağlıklı Türkiye Yüzyılı’ toplantısı gerçekleştirildi

Türkiye ile BAE arasında 7 anlaşma imzalandı: Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi ilk toplantısını Ankara'da yaptı

Suriye'nin Süveyda kentinde ateşkes sağlandı

Market yağmalayan şahıslar yakalandı

Bakan Bayraktar’ın ‘Konya Şeker’ yetkililerini kovduğu iddiası: 18 milyarlık borç krize dönüştü

Ambalaj Tasarımı Ulusal Öğrenci Yarışması'nda 18 finalist belli oldu

Deniz ve havuzda göz sağlığını korumak için uzmanından öneriler

Mardin’de zincirleme kaza: 2 yaralı

Dışişleri Bakanı Fidan, Suriye Dışişleri Bakanı Şeybani ile görüştü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

PASİNLERDE CİNAYET

UÇAR, “GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİ ŞİARIMIZ OLMAYA DEVAM EDECEK”

Darbe kafalılar…

Hacımüftüoğlu: Sanatla, bilimle, birlik ve beraberlikle daha güçlü yarınlara…

Zaman: “Sözünü tutmayanlardan değil, emaneti hakkıyla taşıyanlardan yana olma zamanıdır…

Her 15 Temmuzda ben…

Teslimiyet yerine şahlanışı seçen halkıma selam olsun…

Karakoca: “beddua"m odur ki!

15 Temmuz: Anadolu’nun yeniden dirilişidir…

Yurdagül: Aziz milletimiz kurşunlara göğüs gererek, Cumhuriyetimize ve Demokrasimize sahip çıkmıştır…

Vali Gül, LGS Şampiyonları ile bir araya geldi

Öğretmenlerin il içi atama sonuçları belli oldu

Eğitimciler: LGS tercih sürecinde yapılan hatalar öğrencileri mağdur edebilir

Sakarya SGM’de yaz atölyeleri başladı

Manisa Büyükşehir’den ücretsiz LGS tercih danışmanlığı 

LGS tercih danışma merkezleri öğrencilere danışma hizmet veriyor

Sosyal medyada gündem olan LGS iddiası asılsız çıktı

Mercan’da bilim dolu yaz tatili

Okullarda tek tip kıyafet geri geliyor: Eğitim camiası ne düşünüyor?

TÜBİTAK Fen Lisesi Merkezi'nde yetenek başvurularında son gün

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2

YAZARLAR