9311,88%-2,19
38,85% -0,32
44,87% -0,99
4344,50% 1,44
6989,75% 1,74
A Milli Futbol Takımı’nın yıldız oyuncusu Merih Demiral, Nobel ödüllü bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar ile verdikleri bozkurt pozunun Sancar’ın talebiyle gerçekleştiğini açıkladı. “Ülkesine sadık ve milliyetçi bir insan. O pozu vermek kendi isteğiydi” diyen Demiral, Türk kamuoyunun dikkatini bir kez daha Prof. Dr. Sancar’a çevirdi.
ABD kampını değerlendiren Merih Demiral, Meksika ile oynanan hazırlık maçında yaşanan gerginliklere de değindi: “Meksikalılar biraz gergindi, bizi de gerdiler. Ama bu bizim için iyi bir tecrübe oldu. Milli formayla sahaya çıktığınızda maçın türü fark etmiyor, biz her zaman en iyi mücadeleyi veriyoruz.”
Milli Takım’ın ABD ve Meksika maçlarından güçlü deneyimlerle döndüğünü söyleyen Demiral, “Mental olarak zordu ama çok iyi tecrübe edindik. İlk defa Meksika’ya karşı oynadık, ilk defa Amerika’ya geldik. Takım halinde çok mutluyduk. Yeni sezona da güçlü başlayacağız” dedi.
Takım olarak Aziz Sancar Vakfı’na katkı yapacaklarını açıklayan tecrübeli stoper, “Aziz Hoca’yı görmek bizim için çok ilham vericiydi. Konuşurken bile tüylerim diken diken oluyor. Hem bilim insanı olarak hem de milletine olan bağlılığıyla çok değerli biri” sözleriyle duygularını dile getirdi.
Son olarak Milli Takım’daki atmosferi öven Demiral, “Çağlar kardeşim de dâhil herkes elinden gelenin en iyisini yapıyor. Çok genç ve güçlü bir takımız. İnşallah bu formayla nice başarılara ulaşacağız” diyerek sözlerini noktaladı.